Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen als dat moet en kan'

17 oktober 2019 05:47 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen als dat moet en kan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Erik ten Hag aan dat zijn spelers afgelopen dagen de tijd en ruimte hebben gehad om ontspanning te zoeken. "De boog kan bij de spelers niet altijd gespannen zijn. Vandaag verwacht ik bijna iedereen weer fris terug", aldus Ten Hag. "Alleen Razvan Marin heeft dinsdag nog een interland gespeeld met Roemenië en sluit later aan. Dat geldt ook voor Nicolás Tagliafico, die zaterdag tegen RKC is geschorst. Verder kunnen we eindelijk weer eens een intensieve training afwerken."

Ten Hag heeft dit seizoen nog nauwelijks intensieve trainingen kunnen afwerken. "Door het drukke wedstrijdschema staan trainingen vaak in het teken van onderhouden. Ik voel me soms net een bondscoach. Het is continu manoeuvreren tussen belastbaarheid en de race tegen de klok", zo geeft hij aan. "Elke training waarop spelers wel belast kunnen worden, moet dan ook raak zijn. Het is bouwen aan een ploeg, aan automatismen, maar het belangrijkste blijft dat spelers fris een wedstrijd in gaan."

Steeds wordt bij iedere speler gekeken in hoeverre hij belast kan worden. "Het is continu wikken en wegen. Wat kan een speler bijvoorbeeld fysiek en mentaal aan? Dat is vanaf de eerste dag zo", zegt hij daarover. "Sommige spelers kwamen vrijwel zonder vakantie vanuit een toernooi, terwijl anderen wel een redelijk normale voorbereiding hadden. Per speler is het dus continu verschillend kijken en handelen. We monitoren alles, en dan is het zaak dat te combineren met het oog van de meester."

Ten Hag gaat verder: "Ik ken de bewegingspatronen van elke speler, dus het is ook kijken naar de non-verbale communicatie. Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen als dat moet en kan. Want ze moeten niet alleen nu of volgende week, maar ook in maart en april fit zijn. Dan worden de prijzen verdeeld."


Discussieer mee op de forums


Tags

hag marin rkc roemenie tagliafico wedstrijdschema

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Zit geen woord Russisch bij. Volgens mij is het een perfecte combi, Ten Hag en Ajax...
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zeker, een hele moderne coach in mijn ogen, die ook oog heeft voor andere aspecten dan alleen het voetbaltechnische.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aandoen allereerst arrest barcelona basten betweter boa bosman chelsea donvito dortmund dubbelop dwtk fier gengar gotze koen luigitentorioabc milan natuur nederland onzin potter rechter regeltjes rijkaard schudden shakur smiley uitstraling