Transparent
Inloggen
Sluiten

'Fors gedeelte van transfersom Frenkie de Jong naar belastingdienst'

15 oktober 2019 10:11 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Fors gedeelte van transfersom Frenkie de Jong naar belastingdienst"; image source: Pro Shots

Een flink bedrag van de transfersom voor Frenkie de Jong moet worden afgestaan aan de belastingdienst. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC Waalwijk heeft maandag op een supportersavond bevestigd dat de Waalwijkers 1,1 miljoen moeten afdragen aan de belastingdienst. RKC ontving 5,7 miljoen euro omdat De Jong in de gemeenschappelijke jeugdopleiding met Willem II heeft gespeeld. Volgens die berekeningen moet Ajax volgens het AD ongeveer 12 miljoen euro betalen aan de belastingdienst.
Tags

belastingdienst jong rkc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Geldt dat niet voor alle transfersommen dan?
+3/-0

4 jaar geleden
Transfersommen worden toch juist in termijnen betaald/ontvangen om al te grote afdrachten aan de belastingdienst te voorkomen?
+1/-2

4 jaar geleden
Goed voor Ajax, goed voor het land. Helemaal top!
+3/-0

Onzin. Ajax betaalt gewoon vennootschapsbelasting over het gehele resultaat, geen belasting over individuele transfersommen.
+4/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal