Transparent
Inloggen
Sluiten

VAR-communicatie in Eredivisie voortaan ook op videoschermen in stadions

15 oktober 2019 10:00 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

VAR-communicatie in Eredivisie voortaan ook op videoschermen in stadions; image source: Pro Shots

De KNVB heeft bekend gemaakt dat vanaf de komende speelronde in de Eredivisie op de videoschermen in het stadion getoond zal gaan worden waarom een VAR-ingreep plaats vindt. Dit om het publiek duidelijk te maken waarom het duel stil ligt. De Eredivisieclubs hebben in overleg met de Eredivisie CV en de KNVB afgesproken dat de VAR-communicatie in de stadions vanaf deze week plaats zal gaan vinden. Omdat de stadions van FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk nog niet beschikken over geschikte videoschermen zal daar nog geen communicatie getoond worden.

Op moment als een VAR contact zoekt met een scheidsrechter over een mogelijke herziening van een beslissing zal vanuit het ARAG KNVB Replay Center op een tablet ingevoerd worden om wat voor situatie het gaat. Het bericht zal dan direct op de videoschermen worden gepubliceerd.

Meer op KNVB.nl




Tags

var eredivisie knvb emmen fortuna rkc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Var gewoon afschaffen, verziekt de hele spanning en ontlading bij een goal. Ik kijk vaak na een goal direct naar de grensrechter, in bepaalde situaties niet natuurlijk, om te zien of die afvlagt. Nu heb je die VAR er ook nog eens bij die je kan teleurstellen omdat er heel misschien 30 seconden daar voor een overtreding is begaan.
+2/-2

4 jaar geleden
De media en de var,de goede en de kwade wij als fans zijn geneigd mee te denken met de media dus vandaar uit vindt een hersens spoeling plaats. Als een verslaggever steeds maar in het negatieve over de var spreekt dan is het negatief en dan blijf het tot op het moment dat je het zelf op het scherm mag aan schouwen, en plots is de var geen media factor meer maar iets wat je kan waarnemen zonder de oordeel van de verslaggever ( Media ) Dus de var moet geen media ding worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Het feit dat er een mogelijkheid is om arbitrale dwalingen uit te sluiten is een godsgeschenk. Alleen is men nog op zoek naar de balans. Vorig seizoen stonden de VAR raderen te strak afgesteld, en werd "alles" in twijfel getrokken. Dit seizoen moet de VAR vooral de scheidsrechter steunen, en slaat de balans door naar de andere kant. Dus nog even geduld, en dan staat alles na een nieuwe correctie netjes in het midden afgestemd, en krijgen we wat we willen: eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht