Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje wint in Wit-Rusland met vier Ajacieden in de basis

13 oktober 2019 19:59
Foto: Pro Shots

Oranje wint in Wit-Rusland met vier Ajacieden in de basis; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede interland deze week winnend af weten te sluiten. Op bezoek bij Wit-Rusland werd met 1-2 gewonnen. Waar Daley Blind tegen Noord-Ierland nog de enige Ajacied in de basis was, had Ronald Koeman nu zijn opstelling flink gewijzigd en mochten alle vier de Ajacieden aan het duel beginnen.

In de eerste helft was Quincy Promes de meest dreigende aanvaller van Oranje. Al had de ploeg veel moeite om tot kansen te komen tegen de stugge defensie van Wit-Rusland. Promes was wel degene met de eerste grote kans na een uitstekende verre bal van Daley Blind, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Aan de andere kant ontsnapte Nederland aan een achterstand, maar Matthijs de Ligt kon met veel moeite nog net een inzet blokkeren.

Dat Promes de beste aanvaller aan de kant van Nederland was, bewees hij na ruim een half uur. Uit een uitstekende voorzet van de vleugelaanvaller van Ajax wist Georginio Wijnaldum de openingstreffer in het doel te koppen. Diezelfde Wijnaldum wist bovendien tien minuten later op schitterende wijze ook voor de 0-2 te zorgen.

Waar het duel leek te zijn gespeeld kwam Oranje echter na rust veel te slordig voor de dag en zag al snel de aansluitingstreffer binnen gekopt worden. Nederland kwam er nog nauwelijks uit en werd met regelmaat teruggedrongen door Wit-Rusland. Halverwege de tweede helft haalde Koeman om die reden ook Promes en Van de Beek naar de kant in de hoop om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het kwam het spel echter niet ten goede, al kreeg Oranje vlak voor tijd nog wel twee grote kansen. Aan de stand veranderde echter niets meer, waardoor Nederland met een 1-2 zege heel dicht bij het EK van komende zomer is.




Tags

oranje rusland nederland promes blind koeman wijnaldum beek ierland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Dit is de rweede ondermaatse wedstrijd achter elkar, ondanks de gewonnen wedstrijden vond ik het voetbalspel van het Nederlands eltal niet om aan te gluren. Wat oprispingen van individuele spelers hebben tot de winst geleid, maar alle spelers , ook onze Ajaxspelers en ex Ajax spelers hebben in mijn ogen ondermaats gepresteerd. Het leek wel of ze er geen zin in hadden.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het is ook wel een bewijs dat de opzet van de Nations League een goed idee is. Dus met landen van hetzelfde niveau tegen elkaar. Tegen landen als Wit-Rusland, maar toch ook Nood-Ierland valt geen enkele eer te behalen.
Ajax speelt ook nooit zijn beste wedstrijden tegen de mindere tegenstanders, denk niet dat hier te veel conclusies aan verbonden moeten worden, anders dan 'gewoon' 6 punten.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal met je eens, maar ik hoop toch altijd weer dat , ook tegen de mindere landen, ik een lekkere pot vortbal te zien krijg .
+2/-0

 
4 jaar geleden
Zolang Koeman niet de spelers opstelt die in vorm zijn slaat het nergens op. Noem mij gek maar ik had Klaas Jan meegenomen 100% is in alles beter dan de Jong( op koppen na) zijn drive en mentaliteit en is een killer voor de goal. Dat Koeman die jongens van AZ niet oproept en strootman en Berghuis wel is lachwekkend.
+2/-0

4 jaar geleden
Mooi dat deze onzin voorbij is. Hoop dat iedereen heel blijft deze interlandperiode en alle Ajacieden fit zijn voor de komende weken!
+5/-0

4 jaar geleden
Hopelijk iedereen heel terug. We gaan hele belangrijke weken tegemoet!
+1/-0

4 jaar geleden
Vond het middenveld niet echt de juiste chemie hebben.
+1/-0

Wederom een slaapverwekkende zaadpot die weleens waar weer gewonnen word.
Dit oranje is lang niet zo goed als men denkt, het mist zelfs elke vorm van chemie.
Die tegengoal had Onana gewoon gehad maar wij hebben in dit land nu eenmaal geen betere keeper dan Cilessen die nooit hoger dan een 7 zal scoren.
De Ligt is in Italie in een recordtijd al zijn vorm van zelfverzekerdheid verloren, die jongen had nog minimaal 2 jaar moeten knallen bij Ajax, waanzin om als 19 jarige zo`n verantwoording op hem te leggen bij een moeilijke club als Juve, dat al 25 jaar vecht met een CL obsessie.
Blind en eigenlijk ook Veltman zijn gewoon geen backs maar hier gaat ook weer het verhaal op van bij gebrek van nauwelijks beter zetten we ze er maar neer.
Wijnaldum vind ik een aparte speler, is gister beslissend maar het gaat nooit een speler zijn die een elftal is echt bij de hand gaat nemen.
Van de Beek leken ze zo nu en dan wel bewust over te slaan, stond regelmatig vrij maar kreeg dan geen bal, zonder Tadic en Ziyech om hem heen die dat wel begrijpen is het ook nog geen regelrechte aanwinst voor het Nl-elftal.
De vleugels erg matig, Promes nog de beste van de 2, Bergwijn lijkt met de week minder te worden.
Malen misschien op termijn maar nu zeker nog niet goed genoeg voor de spitspositie in oranje.
Dan houden we nog over Frenkie en Van Dijk, dit zijn de leiders van oranje maar vaak ook net iets minder dan bij hun club.
Oh ja Luuk de Jong en De Roon, het is toch verschrikkelijk dat het al op de bank zit bij het NL-elftal, en dan breng je het nog in ook.
+4/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@rood wit in ons bloed, een zeer goed analyse, kan het niet beter brengen....
+3/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos