Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Ik snap wel dat de bondscoach hier voor kiest'

10 oktober 2019 23:40 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Donny van de Beek: "Ik snap wel dat de bondscoach hier voor kiest"; image source: Pro Shots

Tot verrassing van velen moest Donny van de Beek bij Oranje tegen Noord-Ierland op de bank beginnen. In gesprek met Fox Sports gaf de middenvelder van Ajax echter aan het zelf wel te begrijpen. "De bondscoach maakt zijn keuzes en die heb je te accepteren. Je moet je stinkende best doen om te laten zien dat je moet spelen", aldus Van de Beek. "Als je terug gaat kijken, hebben de anderen het goed gedaan. De resultaten waren goed, dus er was ook niet aanleiding naar."

De wissel van Van de Beek kantelde wel het duel. "Ik kwam er samen met Donyell in en we probeerden het team iets extra's te geven", zo gaf hij aan. "Dat was op dat moment nodig. Ik denk dat we dat prima hebben ingevuld."

Ronald Koeman gaf voor het duel aan voor Marten de Roon te kiezen, omdat hij een betere combi zou vormen met Frenkie de Jong. De Ajacied vindt zelf dat hij ook goed met De Jong op het middenveld kan spelen. "Maar ik snap wel dat de bondscoach hier voor kiest", zei hij daarover. "Ik moet laten zien dat ik moet spelen. Dat is aan mij. Ik doe gewoon mijn best als ik mijn minuten krijg. Dat is het enige wat ik moet doen."


Discussieer mee op de forums


Tags

beek jong combi fox ierland koeman oranje roon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Donny, natuurlijk zeg je dit en stel je je nederig op.
Als je dat niet doet, dan wordt je niet meer geselecteerd door deze bondscoach.
Als coach zijnde vasthouden aan De Roon, wat een onzin.
Donny, de beste moet spelen en dat ben jij.
+8/-0

12 maanden geleden
De bondscoach mag zijn keuzes maken, maar vind de reden een beetje vreemd. Van de Beek en De Jong speelden vorige jaar half Europa op een hoopje, en dan zou de Roon en de Jong beter samen spelen?
+8/-1

 
12 maanden geleden
Het verschil is Schone tov Wijnaldum.
Omdat Wijnaldum bij NL een aanvallendere rol heeft dan Schone had bij Ajax betekent dit dat De Roon nu iets beter past dan Vd Beek. Althans, zo zal Koeman redeneren.

Ik hoop dat Koemans de volgende keer wel met Donny begint! Beetje durven mag wel, zeker na zo’n gezapig potje als tegen Noord-Ierland.
+1/-0

12 maanden geleden
80 minuten niet om aan te zien, als je Donny thuis tegen Noord Ierland nog niet op durf te stellen.
Eigenlijk was het wederom een kopie van het laffe Psv voetbal wat die Koeman bedacht had.
Op het laatst moment dan maar weer gaan stormen met die heipaal die weer in de laatste minuut een goal maakt, een eerst zelf verprutste kans die zo uit de lucht komt vallen.
Nee met dit spel ga je nooit winnen op het EK van een Portugal of Italie, die kunnen dat namelijk veel beter.
Ik wil gewoon vermakelijk voetbal zien, patronen inslijpen, risico nemen en kansen creëren.
Wat is Ajax dan een verademing een week geleden in Valencia, dan geniet je tenminste 90 min van een wedstrijd.
+8/-0

 
12 maanden geleden
Maar met Valencia had je wel een voetballende ploeg tegenover je. Die noord ieren spelen totaal ander voetbal.
+1/-0

 
12 maanden geleden
En daarom zou Koeman dan met V.d. Beek moeten beginnen, die samen met Frenkie de Jong goed is in de kleine ruimtes en drang heeft naar voren. Zulke ploegen hoort Oranje weg te tikken.
+4/-1

12 maanden geleden
Een winnende coach heeft alijd gelijk en de resultaten met Koeman zijn goed. Alleen als je zelfs tegen dit veredelde amateur elftal zo behoudend start zegt het genoeg over wat voor coach je bent . Net zoals hij als voetballer was : verdedigend ingesteld en voorzichtig. Hij blijft ook seeds aan dezelfde spelers vasthouden. Enerzijds valt dat tevprijzen, anderzijds zijn bepaalde keuzes voor mij onbegrijpelijk. Nederland moet blinkbaar eerst steeds achterstaan willen ze het gas er op zetten.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Iedere coach heeft zo zijn beperkingen. Dat van Koeman is dat hij het niet aandurft met V.d. Beek en Frenkie te starten. Hij zal zo zijn redenen hebben, maar ik vind het maar raar.. Deze twee jongens hebben heel goed samengespeeld in het beste Ajax in jaren. Ik denk toch echt dat de meeste coaches zouden kiezen voor een middenveld met Frenkie de Jong, Wijnaldum en V.d. Beek.

Maar laten wij het als Ajacieden positief bekijken: Minder belasting voor V.d. Beek, die we de komende weken weer keihard nodig zullen hebben.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Was hij trouwens ook niet de coach die vond dat van der Vaart en Sneijder niet samen op het middenveld konden spelen?
+2/-0

 
12 maanden geleden
Yep, daar dacht ik in eerste instantie ook aan.. Zegt genoeg over zijn verdedigende denkwijze.
+2/-0

12 maanden geleden
Nu weten wij het nog niet of het terecht van Koeman was om Donny van de Beek laat in te brengen. Wat wij wel weten is dat Donny een kans moet krijgen om in de basis te starten. Zonder Donny was het niets.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Typisch geval van een ego: "ik laat me niet beïnvloeden door de media, ik bepaal wie er speelt want ik ben de coach". Koeman wil daarmee laten zien hoe zelfverzekerd en onafhankelijk hij is en stelt dan juist níet een speler op waarvan de meeste zeggen dat die moet spelen, ook al heeft hij geen gelijk. Dat soort coaches hebben er meer rondgelopen of lopen er rond.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Koeman heeft mij gekend ja maar begrepen heeft hij mij nooit gedaan. Als hij mij wel had begrepen dan had hij deze amateuristische Noord-Ieren kapot gespeeld en gewoon met 6-0 gewonnen op een manier die past bij dit aanvallend zeer potentiële elftal., echter koos hij voor, het zijn bekende, laffe verdedigend ingestelde formatie.

Niets ten nadele van Marten de Roon maar er zijn toch zeker wel een handvol spelers te noemen die EN verdedigend EN aanvallend vele malen beter/effectiever zijn. Koeman zijn redenatie raakt kant nog wal en dan nog steeds een zeer matige speler als Strootman oproepen? Spelers als Stengs en Koopmeijnders zijn nu al 2-3 klasse beter dan de Hoon uhh de Roon of Strootman ooit zullen zijn!

Mensen inclusief Koeman zullen natuurlijk verwijzen naar de 'goede' resultaten, echter niet ingaan op de manier HOE men de wedstrijden heeft gewonnen en welke speler daar de grootste inbreng in had. Als koetje zijn ego nou eens opzij zet en een soortgelijke ploeg op de been krijgt als het Ajax van afgelopen seizoen (even met Ten Hag bellen) dan is succes (bijna) gegarandeerd! :-) Hierbij wel rekening houden met het feit dat Stengs/Ihataren zeer goede vervangers van Hakim zullen zijn, echter Cilessen totaal niet is te vergelijken met Onana. Oh en we dienen Tadic natuurlijk nog even te naturaliseren!!
+3/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony barcelona blind burzlew corona danilo dest duitsland ekkelenkamp eredivisie fier gravenberch hag heyman knvb koen kudus labyad martinez mazraoui oranje promes quido robbertb schuurs tadic traore trump weldenkende