Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met Donny van de Beek en Daley Blind te sterk voor Noord-Ierland

10 oktober 2019 22:38
Foto: Pro Shots

Oranje met Donny van de Beek en Daley Blind te sterk voor Noord-Ierland; image source: Pro Shots

Donderdagavond heeft het Nederlands elftal de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland winnend af weten te sluiten. In Rotterdam eindigde het in 3-1. Tot verrassing van velen was Daley Blind de enige Ajacied die in de basis mocht beginnen en moesten Donny van de Beek, Joël Veltman en Quincy Promes allemaal plaats nemen op de bank.

Met de behoudende Marten de Roon in plaats van Van de Beek op het middenveld kwam Oranje nauwelijks tot gevaar. Dat duurde tot halverwege de tweede helft toen de middenvelder van Ajax onder luid gejuich eindelijk in de ploeg kwam en het spel direct beter ging lopen.

Uit het niets kwam Noord-Ierland echter een kwartier voor tijd plotseling op voorsprong. Oranje ging vol op de aanval spelen en zag dat al snel beloond worden via Memphis Depay die na 80 minuten spelen voor de 1-1 zorgde. Voor Nederland leek het niet genoeg, want het eenrichtingsverkeer bleef aanhouden. In blessuretijd volgde daarvoor de beloning toen Luuk de Jong de bal in het doel wist te werken. Na een uitstekende actie van Frenkie de Jong volgde daarna ook nog de 3-1 van Depay.




Tags

beek ierland oranje blind depay jong nederland promes roon veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Dest hoeft zich geen zorgen te maken als hij voor oranje kiest dat hij niet gaat spelen. Die Dumphries is in mijn ogen een blinde draver die een bal niet normaal kan aannemen. Dest heeft nu al meer kwaliteit!
+2/-0

 
4 jaar geleden
El Nico, ik sluit me helemaal aan bij jou verhaal maar ik vindt wel dat hij zelf zijn eigen keuze moet maken en wat het dan ook zal worden moeten wij accepteren. Voor mij zegt het al genoeg dat hij tijdens deze interland periode al niet wilde kiezen wat dus zou kunnen betekenen dat hij is gaan twijfelen en toch voor Nederland zal gaan kiezen, maar we zullen zien.
Onze bondcoach moet in ieder snel snel actie ondernemen en niet alleen voor Dest maar ook voor Ihattaren. Beide spelers zijn groeibriljanten en daar wordt Nederland alleen maar sterker van.
+1/-0

4 jaar geleden
Mooi wedstrijdverslag door een Ajaxbril dit :) Nederland kwam op achterstand door geklooi van drie (oud-)Ajacieden achterin. Matthijs en Daley wilden een bal per se wilden binnenhouden en Cilessen stelde zich niet goed op bij die hoge voorzet. En Donny viel prima in maar het waren toch echt oud-PSV'ers Memphis en Luuk de Jong die de overwinning binnenhaalden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nou was Frenkie die de wedstrijd binnen haalde hoor.
+1/-0

 
Bowser (geschorst)
4 jaar geleden
Als jij met 1 goede actie tevreden bent ik,maar Frenkie speelde gewoon ook slecht,veel en lang lopen met de bal als die allang en veel sneller afgespeeld moest worden
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal