Transparent
Inloggen
Sluiten

'Grote personele problemen voor Ajax onder 19 vanwege WK onder 17 in Brazilië komende maand'

9 oktober 2019 02:20 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Grote personele problemen voor Ajax onder 19 vanwege WK onder 17 in Brazilië komende maand"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax onder 19 komende periode met grote personele problemen zal gaan kampen. Oranje onder 17 zal deelnemen aan het WK in Brazilië en maar liefst negen spelers van Ajax zullen deel uit maken van die selectie. Mogelijk zal de ploeg van John Heitinga zelfs twaalf spelers af moeten staan. Vanaf 20 oktober zal de selectie van Oranje al bij elkaar komen, terwijl het WK tot 17 november zal duren.

Namens Ajax zijn Calvin Raatsie, Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Youri Regeer, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine en Steven van der Sloot geselecteerd. Bovendien zijn Donny Warmerdam, Max de Waal en Jaymillo Pinas op de reservelijst geplaatst, terwijl Neraysho Kasanwirjo geblesseerd is.

Ajax onder 19 zal in die periode in competitieverband spelen tegen Almere City en NEC Nijmegen, terwijl het voor de UEFA Youth League twee keer tegen Chelsea zal uitkomen. Het is niet mogelijk om in die periode spelers uit hogere elftallen te halen, omdat Jong Ajax in dezelfde periode tweemaal op vrijdag en maandag in actie moet komen, terwijl het eerste elftal ook een midweeks programma heeft vanwege de Champions League.

Hoofdopleidingen Said Ouaali is aan de ene kant blij dat zoveel spelers van Ajax deel zullen nemen aan het WK in Brazilië. "Wij vinden het heel belangrijk dat jonge spelers meedoen aan een eindtoernooi", aldus Ouaali. "De individuele ontwikkeling staat voorop en de ervaring in een competitie is één, maar spelen op een eindtoernooi, en in dit geval het WK, is een stap verder en dus ontzettend belangrijk. Ajax op een goede manier vertegenwoordigen, het Nederlands elftal op een goede manier vertegenwoordigen en daar als club een groot aandeel in hebben, dat juichen we toe."

Het zorgt in Amsterdam echter wel voor personele problemen. "Het is best een puzzel, we hebben de uitdagingen met de KNVB besproken. De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen", zo geeft hij aan. "Maar met het volle programma met beker-, competitie- en Youth Leaguewedstrijden was dat voor ons helaas niet mogelijk. Er is simpelweg geen ruimte voor. De groep zal in deze periode bestaan uit spelers die niet naar het WK gaan en spelers uit de Onder 17."

Voordeel voor Ajax is wel dat het in de competitie nauwelijks hinder hoeft te ondervinden van de vele afwezigen. De eerste acht clubs in de competitie zullen zich plaatsen voor de kampioenscompetitie, waarbij iedereen dan weer op nul zal beginnen. Momenteel staat de ploeg op een derde plaats.
Discussieer mee op de forums


Tags

knvb oranje ouaali brobbey chelsea hansen heitinga jong kasanwirjo pinas raatsie regeer rensch salah taylor telegraaf uefa unuvar waal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Belachelijk om dat in oktober/november te doen zeg. Het geeft wel aan hoe goed onze jeugd is, klasse!
+1/-0

4 jaar geleden
Het is natuurlijk fantastisch dat onze jeugd zo goed is dat we zoveel mensen mogen leveren voor dit toernooi, maar wtf? Hou dat toernooi dan in de winterstop, december/januari.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zie alleen maar voordelen.
De geselecteerde jongens worden er alleen maar beter van.
Jongere jongens uit onder 17 kunnen zich nu op een hoger niveau laten zien als plaatsvervangers dus worden er ook beter van.
De winterstop heb je ook nodig om je rust te pakken.
En Ajax onder 19 plaatst zich toch wel voor de kampioenscompetitie.
Het enige nadeel, het sterft er van de scouts op die jeugdtoernooien dus hopen dat er geen talenten vertrekken naar bijv. Engeland.
+1/-0

4 jaar geleden
Hoezo is dit een probleem? Ja ok, ik begrijp het wel als je zó veel spelers moet missen, maar dit is toch juist positief. De spelers worden beter en zijn al beter dan de concurrentie. Anders worden zij niet geselecteerd.
+1/-0

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Opvallend dat Gravenberch er niet bij zit?
Al speelt hij vaak bij de O19, bij een WK wil je toch zo sterk mogelijk voor de dag komen?

Douglas, Timber, Timber, Reiziger en evt Traoré, mogen nog meedoen in Ajax O19.
Voor bankzitters gewoon uit de O17 plukken.

Voor zulke weken heb je spelers als Kemper en Solomons onder contract staan toch?
+1/-0

4 jaar geleden
Gewoon dubbele elftallen aanleggen zodat er altijd genoeg spelers overblijven en meer kans op spelers die doorbreken ipv weggaan naar Pisv of Feijenoord
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn branco brobbey dumfries elsimao farioli forbs frimpong godts hato jong kaplan kiki kluivert linksbuiten oranje rcm reijnders rosario schouten sevic sosa timber traore weghorst wijndal