Transparent
Inloggen
Sluiten

AD Podcast: 'Onana is de Gordon Banks van deze tijd'

7 oktober 2019 14:33 - AD.nl
Foto: Pro Shots

AD Podcast: "Onana is de Gordon Banks van deze tijd"; image source: Pro Shots

In de wekelijkse podcast over de Eredivisie van het Algemeen Dagblad kwamen ook de mooie prestaties van Ajax-doelman André Onana ter sprake. Journalist Maarten Wijffels, normaal de vaste volger van PSV, toonde zich lyrisch en vergeleek de doelman uit Kameroen met een legendarische Engelsman uit een ver verleden. Wijffels: "Onana is de Gordon Banks van deze tijd. We hebben allemaal dat beeld nog in ons hoofd betreffende die onhoudbare kopbal tijdens het WK van 1970." De journalist doelde dan in dit verband vooral op de redding van Onana op het van richting veranderde schot van Valencia, pal na rust.

Collega Sjoerd Mossou sluit zich bij zijn collega aan. "Onana is zo lenig en heeft zo een ongelooflijke reflex, dat is echt niet meer normaal. Hij heeft echt alles en lijkt nu ook voortaan die malle fratsen achterwege te laten. Hij heeft echt alles om de beste van de wereld te worden." Wijffels moet lachen om de opmerking betreffende 'malle fratsen'. "Dat kwam voornamelijk omdat hij zich dan verveelde, het ging te makkelijk voor hem. Hij moet echter wel opletten met dat tijdrekken, dat kan nog weleens een dingetje worden."


Discussieer mee op de forums


Tags

onana banks gordon podcast wijffels eredivisie kameroen mossou valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ik durf gewoon te zeggen dat wij de beste keeper ter wereld in onze gelederen hebben.
 
nieuws-redacteur 2 weken geleden
Misschien moet hij dit niveau dan toch nog over een iets langere periode zien vast te houden.
 
2 weken geleden
Dit niveau heeft hij al bijna 2 jaar.
2 weken geleden (gewijzigd)
Geweldig gescout... en gehandeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

ado beek blind buitenspelpositie dest eredivisie feyenoord fier gouden gravenberch hag jong keijzer keizer knicks koen liam lidus marcel marokko neres nets onzin oranje pele promes rkc siem spelbos tadic