Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax komt ondanks zeer matige tweede helft zonder kleerscheuren weg bij ADO Den Haag: 0-2

6 oktober 2019 14:34
Foto: Pro Shots

Ajax komt ondanks zeer matige tweede helft zonder kleerscheuren weg bij ADO Den Haag: 0-2; image source: Pro Shots

Ajax had het traditioneel weer niet makkelijk bij ADO Den Haag maar uiteindelijk werd er toch 'zakelijk' met 0-2 gewonnen. Klaas-Jan Huntelaar zorgde al snel voor 0-1 maar pas vlak voor tijd kon David Neres het duel definitief in het voordeel van de Amsterdammers beslissen: 0-2. Beide keren was het Hakim Ziyech, in de eerste helft ongrijpbaar, die voor de ragfijne assist zorgde.

Zo drie dagen na een Champions League-duel is het nooit lekker om vroeg op een regenachtige dag een uitwedstrijd bij een tot op het bot geladen ADO Den Haag te moeten afwerken. Ajax, ondanks deze wetenschap, begon toch weer slapjes maar het was Hakim Ziyech die zijn medespelers wakker schudde en het voortouw nam. Dat deed hij zowel in mentaal opzicht als met zijn voeten. Hij was het dan ook die na een geweldige actie Klaas-Jan Huntelaar in staat stelde om 0-1 te maken. Ziyech kwam krachtig naar binnen vanaf de rechterkant, hield het overzicht ondanks Hagenezen die aan zijn shirt gingen hangen, waarna Huntelaar de bal kreeg aangespeeld en prima aannam om ook nog eens koeltjes de verre hoek te vinden. Een prima goal.

Daarna verzuimde Ajax om het duel snel dood te maken. Er kwamen dotten van kansen voor Quincy Promes en Hakim Ziyech waarbij men het zelfs presteerde om met drie man alleen op de keeper af te gaan en toch niet te scoren. Aan de andere kant werden de gastheren, enorm hard werkend, echter ook gevaarlijk. Na een lange bal van Tom Beugelsdijk nam Michiel Kramer goed aan maar alleen voor doelman André Onana wist hij de 'Kat uit Kameroen' toch niet te verschalken. Ook Crysencio Summerville kreeg een kansje maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij het zijnet.

Alles bij elkaar was het echter toch Ajax dat zich ernstig tekort deed met de 0-1 ruststand. Na de pauze veranderde het spelbeeld enorm. Het niveau van de bezoekers zakte naar een bedenkelijk peil. Eigenlijk bakten de Amsterdammers er helemaal niets meer van. De enige die zich in deze fase aan de malaise wist te onttrekken was Daley Blind die, ondanks vervelende Haagse liedjes aan zijn adres, als een veldheer de regie naar zich toetrok en zijn team voor echte schade behoedde.

Toen ADO Den Haag alle risico's ging nemen kreeg Ajax zoveel ruimte dat er wel een doeltreffende counter moest volgen. Na wederom een delicaat balletje van Ziyech was het David Neres die met zijn rechterbeen de trekker overhaalde: 0-2. De buit was hiermee binnen maar het spel was na de pauze zeer matig geweest. Aan de andere kant bleef men achterin toch ook wel betrekkelijk eenvoudig overeind.




Tags

ado ziyech huntelaar kleerscheuren neres pauze aangespeeld aannam adres bakten balletje behoedde beugelsdijk blind bot buit counter crysencio delicaat dood dotten gastheren kameroen kansje kat koeltjes kramer malaise michiel onana ongrijpbaar overhaalde peil promes ragfijne rechterbeen regenachtige slapjes spelbeeld summerville toetrok tom trekker veldheer verschalken voortouw wakker werkend wetenschap zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht