Transparent
Inloggen
Sluiten

Siem de Jong: 'Het had geen zin om niet wedstrijdfit bij een nieuwe club aan te sluiten'

5 oktober 2019 10:48 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Siem de Jong: "Het had geen zin om niet wedstrijdfit bij een nieuwe club aan te sluiten"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Erik ten Hag aangaf dat Siem de Jong niet positief te zijn over de kans op speelminuten voor de middenvelder, besloot hij bij Ajax te blijven. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt De Jong uit dat hij dat deed omdat het geen zin heeft om bij een andere club aan te sluiten als hij niet wedstrijdfit was. "Dan loop je gelijk weer achter de feiten aan", aldus De Jong. "Ik moest eerst weer echt fit worden en met de begeleidende staf stippelden we een traject uit om dit te realiseren. Dat het moeilijk zou worden om speelminuten te maken, daar draaide de trainer niet omheen."

Volgens De Jong is het spel van Ajax flink veranderd in vergelijking met zijn eerste periode bij Ajax. "Dit Ajax beter is dan het Ajax waarmee wij vier keer kampioen werden. Die titels waren vooral een collectieve prestatie. Individueel is er nu meer kwaliteit", zo geeft hij aan. "Het is vooral knap hoe snel er vanuit balbezit kansen worden gecreëerd. Er zijn veel creatieve jongens, die snel voor de laatste bal gaan. Ook tijdens trainingen ligt het niveau hoog. De trainingen zijn uitdagend en gevarieerd. Hoewel ik natuurlijk wil spelen, haal ik daar dagelijks mijn voldoening uit."

De middenvelder heeft daarbij ook nog vertrouwen in zijn eigen toekomst. "Na dit seizoen loopt mijn contract bij Ajax af, maar ik ben 30 jaar en wil nog wel een paar jaar voetballen op niveau", zegt hij daarover. "Waar dat zal zijn? Geen idee, ooit hoop ik nog eens in de Verenigde Staten te spelen. Maar ik reken mezelf niet rijk, want in het voetbal valt helemaal niets te plannen. Mijn carrière is daar wel het beste voorbeeld van."


Discussieer mee op de forums


Tags

jong hag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Frank de Boer kan zijn oude frontsoldaat wel eens bellen, lijkt me zo. Dan zit Siem in de winterstop al in Amerika en kan een talent instromen. Sympathieke kerel trouwens, onze Siem, en eeuwig icoon van die eerste titel-na-jaren-van-leegte.
+3/-0

12 maanden geleden
Zeer realistische teksten van Siem. Knap als je je in zo een rol kan schikken.
+3/-0

12 maanden geleden
Siem moet spelen of anders stoppen/afbouwen. Doet me pijn om deze held op de bank/tribune te zien. Hij verdiend geen mislukt seizoen als afscheid.
+2/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony barcelona blind burzlew corona danilo dest duitsland ekkelenkamp eredivisie fier gravenberch hag heyman knvb koen kudus labyad martinez mazraoui oranje promes quido robbertb schuurs tadic traore trump weldenkende