Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Donny van de Beek moet zorgen dat Ronald Koeman niet meer om hem heen kan'

5 oktober 2019 01:01 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Wim Kieft: "Donny van de Beek moet zorgen dat Ronald Koeman niet meer om hem heen kan"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf geeft Wim Kieft aan dat het tijd is dat Donny van der Beek gaat zorgen dat bondscoach Ronald Koeman niet meer om hem heen kan gaan. "De bondscoach moet zich sowieso in z’n handen wrijven als hij ziet welk materiaal hij in de schoot krijgt geworpen", aldus Kieft. "Met Wijnaldum, Frenkie de Jong en Van de Beek heeft hij een Europees topmiddenveld tot zijn beschikking met ongelofelijk veel voetballend vermogen."

Voor de oud-Ajacied was het hoogtepunt van het duel in Valencia ook het doelpunt van Van de Beek. "Een typisch Ajax-doelpunt, uitgespeeld rond het zestienmetergebied", zo geeft hij aan. "Tadic en Ziyech zijn meesters in de kleine ruimte, diep op de helft van de tegenstander. Ongelofelijk zoals Tadic Van de Beek aanspeelde vanuit de kleine ruimte, in de draai, met een steekbal op maat en gegeven met de perfecte snelheid. Geweldig. Een gevalletje van totale controle over de bal en het lichaam."

Kieft gaat verder: "Zo mooi om te zien dat Van de Beek precies het moment en de plaats aanvoelt waar hij naar toe moet en gaat, half over de schouders kijkt, de bal laat lopen zodat deze precies op maat is om vrij voor de doelman te komen. En dan rondt hij de kans heel koelbloedig af."

Ook Valentijn Driessen stelt in een analyse dat Van de Beek zijn kans moet grijpen in het Nederlands elftal nu Davy Pröpper vanwege een blessure ontbreekt. Volgens Driessen is het logisch dat Ronald Koeman tegen Noord-Ierland naast Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong nog meer voetballend vermogen op zijn middenveld wil hebben en Van de Beek zou dan de enige speler zijn die daarvoor in aanmerking komt.




Tags

beek kieft koeman driessen jong tadic wijnaldum column ierland telegraaf valencia ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik begin langzaam aan een beetje moe van Kieft te worden. Of misschien wel van het aantal voetbalpraatprogramma's, podcast's en columns waarin een 15-tal meningen van voetbalwatchers continu worden gerecycled. On-topic - Donny is net terug van een blessure en speelt nog wisselvallig. Tegen Valencia leek hij in de tweede helft weer zijn vorm gevonden te hebben en werd hij zichtbaarder in het spel. Hopelijk morgen in Den Haag een vervolg.
+2/-0

4 jaar geleden
Koeman houd niet van wijzigingen. Als je nog altijd Strootman oproept voor je selectie dan doe je de uitspraak van een bekend voetballer teniet "Je gaat het pas zien als je het door hebt" Blijkbaar heeft Koeman e.e.a. niet echt door ondanks dat hij mij kent. Uiteindelijk zal het eindresultaat spreken natuurlijk.
+3/-1

4 jaar geleden
Koeman kan al lang niet meer om Donny heen, maar De Roon moet en zal spelen. Telkens als die mafklapper erin staat loopt het van geen meter en zodra Donny erin komt gaat het lopen. Een middenveld met Frenkie, Donny en Wijnaldum lijkt me uitstekend tegen Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Koetje is inderdaad wel héél erg halsstarrig met zijn De Roon. Denk echter dat donderdag Donny gaat spelen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal