Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse Telegraaf: 'Sergiño Dest moet zijn gevoel volgen om tot een keuze te komen'

5 oktober 2019 00:54 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Analyse Telegraaf: "Sergiño Dest moet zijn gevoel volgen om tot een keuze te komen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf heeft zaterdag een uitgebreide analyse geplaatst voor welk land Sergiño Dest het beste zijn interlands kan gaan spelen. De rechtsback geeft zelf aan dat hij alle tijd wil nemen om tot zijn keuze te komen. "Ik heb beide bondscoaches aangehoord en in eerste instantie afgezegd voor de interlandperiode volgende week, omdat ik de keuze nog niet heb kunnen maken", aldus Dest. "Je moet alles goed tegen elkaar afwegen. Gevoel, verstand, alles telt mee."

Dest gaat verder: "Misschien dat ik het weet voor de volgende interlandperiode in november. Maar twijfel ik nog steeds, dan stel ik de beslissing uit. Ik neem er de tijd voor die ik denk nodig te hebben, want je neemt zo’n besluit voor de rest van je leven."

Volgens De Telegraaf zou Nederland de beste optie zijn als hij kijkt naar het niveau, de veel kortere reizen, de medespelers en zijn transferwaarde. Als international van de Verenigde Staten heeft hij echter een grotere zekerheid om op de grote toernooien uit te komen, omdat Amerika een van de organisatoren is van het WK 2026 en daardoor automatisch is geplaatst.

Bovendien is de kans om bij de VS geselecteerd te worden een stuk groter indien de verdediger toch een eendagsvlieg blijkt te zijn zoals bijvoorbeeld eerder Anwar El Ghazi, terwijl de vaderlandsliefde in Amerika ook veel groter is dan in Nederland. Daarbij komt ook kijken dat Dest sinds zijn vijftiende al jeugdinterlands speelt voor Team USA, terwijl de KNVB zich nu pas voor hem heeft gemeld.

De conclusie van De Telegraaf is dat zij het ook niet weten wat voor de rechtsback van Ajax de beste optie is. Dest moet zijn gevoel volgen en alleen hij weet bij welk land dat gevoel het beste zal zijn.


Discussieer mee op de forums


Tags

dest telegraaf amerika nederland ghazi knvb usa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Laat die jongen met rust, geef hem tijd en ruimte. Hij is 18 en hij speelt zijn eerste seizoen in de A-selectie. Ik kan genoeg spelers noemen die op die leeftijd veelbelovend waren, en het niet gered hebben om in hun 2e profseizoen door de onvermijdelijke dip te komen en die daarna geen enkele internationale carrière meer hebben gehad. Het wordt allemaal zo groot en zo krampachtig gemaakt, terwijl Sergino gewoon lekker moet voetballen en meer niet.
+1/-0

9 maanden geleden
Hij mag het helemaal zelf weten. Ik denk dat zijn 'gevoel' hem naar Nederland zal duwen (hij is hier geboren en getogen en kwam pas op zijn twaalfde überhaupt voor het eerst in zijn 'vaderland') maar dat er vooral goede sportieve argumenten zijn om voor de VS te gaan spelen. Daar hebben ze hem in jeugdelftallen de kans gegeven en kan hij inderdaad meer rekenen op speeltijd en deelname aan eindtoernooien.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bedreiging bevolking chelsea china correctie dwtk fier gedeeltes hersenspinsels houder irak iran kernkoppen kernwapens koen kremlin luigitentorioabc navo nederland opsporingsdiensten potter rusland schijt sleepwet snowden tijdreizen vage valbommen vetorecht volkel