Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gaat gewoon door met imponeren in de Champions League: Valencia met 0-3 afgeslacht

2 oktober 2019 22:50
Foto: Pro Shots

Ajax gaat gewoon door met imponeren in de Champions League: Valencia met 0-3 afgeslacht; image source: Pro Shots

Ajax heeft woensdagavond het magische Estadio Mestalla in Valencia muisstil gekregen door de plaatselijke CF op een 0-3 nederlaag te trakteren. Deze zege was dan wel enigszins geflatteerd want de gastheren kregen diverse kansen en misten ook nog een strafschop maar aan de andere kant hadden de Amsterdammers er ook wel zes kunnen maken. De goals werden gemaakt door Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek.

Ajax-trainer Erik ten Hag had ervoor gekozen om Edson Alvarez weer een plaatsje op het middenveld te gunnen waardoor David Neres naar de bank werd verwezen. Quincy Promes verhuisde namelijk naar de linksbuitenpositie. Ajax begon brutaal, met lef en flair. Al na een minuut of vijf leverde dat resultaat op: en hoe. Hakim Ziyech kreeg op rechts de bal en haalde ineens van een meter of dertig technisch weergaloos uit om de nauwelijks reagerende keeper Jasper Cillessen met een fantastische bal in de linkerbovenhoek te kloppen: 0-1. Een goal voor de eeuwigheid, wat een schoonheid.

Even waren de gastheren van slag maar al snel bleek dat het geen walk-over ging worden voor de bezoekers die daarvoor toch net even wat te slordig aan de bal bleken. Er werd regelmatig balverlies geleden en op die momenten toonde Valencia zich levensgevaarlijk. Over beide flanken denderde men er een paar keer overheen en dan lag er veel ruimte voor de Spanjaarden. Nadat Daley Blind al Maxi Gomez slim naar buiten had gedrongen en deze gedwongen werd om te schieten werd het even later toch penibel toen scheidsrechter Daniele Orsato, de hele avond nogal kwistig zwaaiend met kaarten, naar de stip wees. Edson Alvarez maakte een overtreding, weliswaar nadat de bal al was gespeeld, en de bal ging op elf meter van keeper Onana. Dani Parejo nestelde zich achter de bal maar mikte vervolgens meters over.
Even later lag de bal er aan de andere kant in. Na een prima actie van Dusan Tadic was het Donny van de Beek die eigenlijk wilde schieten maar op het laatste moment indirect voor een prima bal richting Quincy Promes zorgde die van dichtbij koelbloedig afwerkte: 0-2. De Ajax-fans maakten de dienst uit in Mestalla maar net voor rust werd er nadrukkelijk gezwijnd toen Valencia van dichtbij de paal raakte naast een kansloze Onana. Daarna had ook Ajax pech toen Ziyech met een fraaie boogbal de lat raakte en de vlammende rebound van Nico Tagliafico werd door Cillessen gekeerd.

Ook net na de rust zetten de Spanjaarden krachtig aan maar Ajax kwam ook nu met enig geluk door deze fase heen. Na een van richting veranderd schot was het Onana die met een weergaloze redding zijn ploeg overeind hield en daarna waren er ook nog hectische scrimmages die anders hadden kunnen aflopen. Ajax bleef echter overeind en kon zich al snel weer van de druk bevrijden. Halverwege de tweede helft volgde de definitieve beslissing toen Dusan Tadic met een delicate steekbal Donny van de Beek alleen voor Cillessen zette waarna de middenvelder, op een soortgelijke manier als destijds in Londen, het koel afmaakte en diagonaal binnenschoof: 0-3. Valencia geloofde er niet in en Ajax kon aan de gallery play beginnen. Er kwamen nog kansen zat om meer goals te maken maar dat lot bleef de gastheren bespaard. Van de Beek stiftte nog fraai maar de bal werd van de lijn gehaald, Lisandro Martinez teisterde nog de paal. Het maakte allemaal niet meer uit: Ajax won met 0-3 in Valencia en dat is een uitslag die weer heel Europa zal doorgaan.




Tags

valencia beek gastheren onana promes ziyech afgeslacht alvarez imponeren mestalla tadic afwerkte balverlies bespaard bevrijden binnenschoof blind boogbal daniele delicate denderde diagonaal eeuwigheid estadio flanken fraaie gallery geflatteerd gezwijnd gomez gunnen hag kwistig linkerbovenhoek linksbuitenpositie londen lot magische martinez maxi mikte muisstil neres nestelde orsato parejo penibel plaatselijke plaatsje reagerende rebound scrimmages stiftte tagliafico teisterde trakteren vlammende walk weergaloze zwaaiend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal