Transparent
Inloggen
Sluiten

Carlo l'Ami: 'André Onana is de beste keeper waarmee ik bij Ajax gewerkt heb'

1 oktober 2019 09:41 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Carlo l"Ami: "André Onana is de beste keeper waarmee ik bij Ajax gewerkt heb"; image source: Pro Shots

Keeperstrainer Carlo l'Ami is in gesprek met De Telegraaf vol lof over de kwaliteiten van André Onana. "Zijn specialiteit is dat hij zo allround is", aldus l'Ami. "We hebben onlangs nog een test met hem gedaan en als je dan de reactietijd en de kracht in zijn armen en benen ziet, dan is dat de perfecte combinatie."

De keeperstrainer gaat verder: "André is nog heel jeugdig, maar desondanks al een moderne topkeeper. In het meevoetballen, links en rechts trappen en ballen vanaf de zijkant. Zonder anderen tekort te willen doen, is dit de beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken."

L'Ami herinnert zich nog goed wanneer hij de international van Kameroen voor het eerst in actie zag. "We zagen hem tijdens Ajax onder 19-FC Barcelona in de UEFA Youth League, als keeper van Barça toen nog. Hij presenteerde zich als een doelman die heel explosief, maar ook heel jeugdig, dus onrustig was", zo geeft hij aan. "Marc Overmars vroeg jeugdkeeperstrainer René Stam en mij of wij André ook interessant vonden. We antwoordden bevestigend, waarna Marc zei: Dan ga ik hem proberen te halen. En dat is voor een klein bedrag gelukt. Hij heeft na het vertrek van Jasper Cillessen zijn kans met beide handen aangegrepen en is binnen en buiten het veld in recordtijd volwassen geworden."

Volgens l'Ami is Onana geschikt voor de absolute top in het voetbal. "En dat vind ik niet alleen. Een mooie graadmeter was hoe Manuel Neuer vorig jaar na Ajax-FC Bayern München met hem omging. Kwaliteitsspelers trekken naar elkaar toe. En in de interviews was Neuer lovend", zegt hij daarover. "Het niveau van Bayern kan Onana óók halen, mits hij de focus houdt. Hij heeft zó veel potentie… Ik zeg altijd dat de jongens het doen en ik dan aan de zijkant zit te genieten. Ik probeer ze alleen te helpen, een steuntje in de rug én klankbord te zijn."
Tags

ami onana carlo bayern neuer barcelona kameroen klankbord overmars stam telegraaf uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
"Het niveau van Bayern kan Onana óók halen".... Het niveau van Bayern is toch lager dan dat van Ajax...
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik zou willen dat wij Tottenham met 7-2 konden verslaan.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Tottenham is niet meer Tottenham van vorig seizoen. Helaas.
Maar ik ben wel van mening dat Ajax vorig 99 van de 100 keer Tottenham had verslagen. Zij hebben gewoon heel erg geluk gehad, zelfs als tegen City.

Maar Tottenham is aan het instorten. vertonghen en Toby kunnen het meer belopen, duidelijk geen Europese top meer. Dom dat ze dachten dat ze ooit nog wel naar Ajax zouden kunnen gaan, want ze worden met de maand slechter. Vertonghen vooral valt me erg tegen. Hij denkt dat hij alles op charisma kan doen.
+1/-0

4 jaar geleden
Kan Vermeer nog wat van leren. Liep direct naar Feyenoord i.p.v de strijd aan te gaan.
+1/-3

 
4 jaar geleden
El Nico, je doet een geweldige oud Ajacied te kort ik heb hem menig kampioenschap zien binnenharken. Ook in zijn reserverol-houder met Stekelenburg en later Cillessen bleef hij uiterst sportief en collegiaal optreden. Dat hij door enkele supporters-dwazen aan een koordje aan de balustrade (als pop) werd gehangen verdiende hij op geen enkele wijze. Hij blijft voor mij een geweldig sportman en de absolute nummer twee op de Nederlandse velden (na Onana dus!). Spreek wat meer met fiducie en respect over je eigen of voormalige clubsterren asjeblieft, wil ik je vragen.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Ik heb daar weing respect voor. Ajacied ben je of ben je niet, hij blijkbaar niet. Daar mee keur ik die poppenactie overigens niet goed.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Die aktie met Pop als je er toch een naam voor moet bedenken die accuraat is, dan leek het wel op lynch scene uit het Amerika van 1900.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson