Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Groningen was vanaf het begin al ontzettend aan het tijdrekken'

28 september 2019 22:33

Erik ten Hag erkende in gesprek met Fox Sports dat de ploeg het lang lastig had met FC Groningen. "Het is een stugge ploeg en staan goed achterin. Desalniettemin hebben wij veel kansen gecreëerd in de eerste helft. Het ontbrak ons aan de scherpte voorin", aldus Ten Hag. "Als je zoveel kansen creëert tegen zo'n stugge ploeg, moet er zeker eentje in. Dat ontbrak wel."

De trainer koos er tegen Groningen voor om met Hakim Ziyech op links te spelen. "Aan onze rechterkant speelden ze met een dubbele back, terwijl ze aan onze linkerkant toch meer ruimte weggaven", zo gaf hij aan. "Het was de bedoeling dat Zeefuik keuzes moest gaan maken. We wilden daar veel combinaties hebben met Hakim, Dusan en Tagliafico om zo door te voetballen. Dat is een paar keer heel goed gelukt."

Ten Hag werd ook gevraagd naar de tweede gele en dus rode kaart van FC Groningen. "Ik kijk niet naar Groningen, alleen naar mijn ploeg. Je moet die vraag bij Groningen neerleggen en niet aan mij stellen", zei hij daarover. "Ik zeg alleen dat ze vanaf het begin al ontzettend aan het tijdrekken waren en dat is ontzettend irritant als je het tempo in de wedstrijd wil houden. Maar ik kijk vanuit het Ajax perspectief."




Tags

groningen hag combinaties erkende fox irritant scherpte tagliafico weggaven zeefuik ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eredivisie gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper