Transparent
Inloggen
Sluiten

Enorme nettowinst voor Ajax over afgelopen boekjaar

27 september 2019 18:35 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Enorme nettowinst voor Ajax over afgelopen boekjaar; image source: Pro Shots

Ajax heeft vrijdagmiddag de jaarcijfers van het afgelopen boekjaar gepresenteerd. Via de officiële website meldt de club dat het een enorme nettowinst heeft weten te boeken van 51,9 miljoen euro. Vooral door de prestaties in de Champions League is de omzet gestegen naar 199,5 miljoen euro.

De kosten bij Ajax zijn afgelopen jaar ook flink gestegen. Met name door een stijging van de salariskosten inclusief de wedstrijdpremies betaalde de club 165,2 miljoen euro. Het eigen vermogen van de club bedraagt nu 210 miljoen euro.

Meer op Ajax.nl
Tags

boekjaar nettowinst salariskosten wedstrijdpremies

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Hulde aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen sinds de Fluwelen Revolutie! Naast de financiële successen hebben we in die 9 seizoenen ook nog vijf landstitels, vier 2e plaatsen én ook nog een EL-finale en een halve finale CL achter de rug. Ook het voetbal is flink beter geworden en heel Europa praat weer over Ajax na afgelopen CL-seizoen.
We zijn zelfs in staat om spelers wat langer aan ons te binden, want voor het geld hoeven ze nu niet meer te vertrekken naar bijvoorbeeld het middenmoot van Engeland of Italie. Overmars, V.d. Sar (en de rest), maar vooral Johan: bedankt!
+6/-2

 
4 jaar geleden
Volgens mij zijn de successen van het afgelopen jaar er juist aan te danken dat ze recht tegen de plannen van Cruijff en zijn alles behalve fluwelen revolutie in hebben durven gaan. Zonder Bergkamp en Jonk, zonder Tscheu La Ling en zijn van de pot gerukte rapport, zonder klassieke buitenspelers met krijt aan de schoenen en zonder een obsessieve voorkeur voor eigen jeugdspelers van onder de negentien. En met een trainer die een groot bewonderaar is van de Hollandse school maar wel in het buitenland gevormd en een outsider van de oubollige Ajax-incrowd inclusief de Telegraaf. Wat een verademing.

Laat Johan rusten in vrede en voor altijd voortleven in ons stadion en de geschiedenis van Ajax, maar deze successen kunnen onmogelijk op zijn contoworden geschreven.
+6/-2

4 jaar geleden
De transfers van o.a. De Ligt, Promes en Marin zijn hier nog niet in verwerkt. Ik vraag me af of er naast de verbouwing van De Toekomst nog andere plannen zijn. Het kopen van het stadion ligt voor de hand, maar ik heb daar Overmars nog nooit over gehoord.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Logisch dat je hem niet hoort... Overmars gaat over het kopen van spelers, niet over het kopen van stadions.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb Slop of Van der Sar daar ook nooit over gehoord. Ik neem aan dat ze zoiets als team beslissen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Google eens op "Slop Arena kopen" en "Van der Sar Arena kopen". Dan vind je tal van berichten met datums van tussen 2006 ("het kan binnen een aantal maanden rond zijn" ) en 2019 ("het knettert achter de schermen" ).

Je hebt kennelijk het e.e.a. niet meegekregen het afgelopen decennium....
+1/-0

 
4 jaar geleden
Die artikelen bevestingen eerder het beeld dat ik al had, dat het kopen het stadion geen uitgemaakte zaak is. Het verlagen van de (huur)kosten is het doel, hoe dat bereikt word is secundair.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Voor iedereen die vindt dat we iedereen maar tegen elke prijs moeten behouden: "De kosten van Ajax zijn gestegen van 60 naar 165 miljoen euro, voornamelijk door de gestegen salarissen."

Dat is een stijging van 105 miljoen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja maar kijk dan welke spelers nu op het veld lopen en wat je daar mee kan bereiken en wat die uiteindelijk op kan leveren qua transfersom. Wil je een stapje hogerop dan komt er meer binnen en worden de kosten ook hoger. Zolang het allemaal maar verantwoord is en er geen grote risico's genomen worden door spelers te halen met een hele hoge transfersom. Huidige Spelers waardering geven lijkt me heel handig met oog op de toekomst. Als iemand met een scheef gezicht de arena verlaat dan weet je dat die nooit meer terug komt. En je ziet hoe belangrijk het is om ervaren spelers in je team te hebben
+1/-0

 
4 jaar geleden
Joh, die 100 miljoen (extra) per jaar kunnen we helemaal niet betalen. We halen niet echt elk jaar de halve finale CL en we verkopen elk jaar ook echt geen spelers voor de bedragen van De Ligt en de Jong.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik schrik wel van de gestegen kosten. Dat zijn niet alleen vaste salariskosten maar ook periodieke bonussen (CL vorig jaar), maar toch is 165,2 miljoen euro geen bedrag dat je jaarlijks kunt uitgeven als je niet in de CL speelt. Natuurlijk hebben we een oorlogskas beschikbaar en verkopen we elk jaar voor zeker 50 miljoen aan spelers, maar toch. Ik zou wel eens een diepte-interview willen zien met Overmars over de financiële huishouding van de club: uitleg, risico's en meerjarenvisie. Of misschien moet ik het jaarrapport eens gaan lezen. Heeft iemand een link waar ik die kan vinden?
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson