Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwe keuzes te maken, ook Ryan Gravenberch dient zich aan

27 september 2019 13:48

Ryan Gravenberch viel woensdagavond twintig minuten voor tijd in tijdens het duel met Fortuna Sittard. De 17-jarige middenvelder geldt al jarenlang als een zogenaamd toptalent, debuteerde vorig seizoen niet voor niets al op 16-jarige leeftijd in het duel bij PSV. Daarna werd het echter stiller rond hem, bij Ajax was men niet altijd tevreden over hem.

De laatste weken lijkt het kwartje echter keihard bij de sierlijke rechtspoot te zijn gevallen. Trainer Erik ten Hag heeft dat kennelijk ook gezien want niet voor niets mocht de speler nu ineens weer invallen. De redactie van deze site lette speciaal op de teenager want we weten dat Ten Hag nooit zomaar iemand laat invallen. Het is altijd een beloning voor iets. Niet voor niets zei hij tegen verslaggever Jan-Joost van Gangelen van Fox Sports het volgende toen deze vond dat Perr Schuurs wel 'in de basis had mogen beginnen tegen zijn oude cluppie'. : "We zijn geen sociale instelling hier."

Met andere woorden: Ryan Gravenberch zit er inmiddels weer dicht tegenaan. Natuurlijk stond het al 3-0 woensdag toen hij zich aan de zijlijn meldde maar toch was daarna te zien waarin hij beter is geworden. Gravenberch speelde gedisciplineerd, speelde de ballen zuiver in en bewoog dan meteen door. Ook behield hij telkens het oog voor zijn positie. Dat zag er prima uit, mede omdat je weet dat hij qua atletisch vermogen en techniek sowieso van de buitencategorie is.

De vraag rijst dan natuurlijk nu ook: hoe lang kan Ten Hag nog om hem heen? Het is niet zo dat Edson Alvarez en Razvan Marin de pannen van het dak spelen op het middenveld. Natuurlijk staan zeker Quincy Promes, Lisandro Martinez en Donny van de Beek nog hoger in de pikorde maar Ryan Gravenberch lijkt er wel degelijk nu echt hard aan te komen.

Het lijkt dan ook een zekerheidje, zometeen is de persconferentie, dat Gravenberch wederom in de selectie wordt opgenomen. Het is afwachten of ook Hakim Ziyech er weer bij is. Thuis van FC Groningen moet er natuurlijk gewonnen worden, met welke spelers dan ook, maar woensdag staat ook alweer de kraker bij Valencia op de rol.




Tags

gravenberch hag alvarez beek behield bewoog dak fortuna fox gangelen gedisciplineerd groningen joost kraker kwartje lette marin martinez pannen pikorde promes rechtspoot rijst schuurs sierlijke stiller teenager valencia zekerheidje zijlijn ziyech zometeen zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal