Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax won in eigen huis al elf jaar op rij van FC Groningen

27 september 2019 02:58

Aanstaande zaterdag wacht voor Ajax de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, de huidige nummer veertien van de Eredivisie. De Trots van het Noorden heeft het vooral voorin erg lastig, omdat het samen met RKC de minst scorende ploeg van de competitie is. Er zijn echter maar vier ploegen met minder tegendoelpunten dan de Groningers.

De wedstrijd van zaterdag zal de 53ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen voor de competitie. FC Groningen lijkt een van de favoriete tegenstanders van Ajax te zijn, omdat tot nu toe 40 keer Ajax wist te winnen. Het duel eindigde 9 keer gelijk, terwijl FC Groningen 3 keer met de overwinning naar huis ging. De laatste elf edities eindigden allemaal in winst voor Ajax.

Voor de grootste zege moeten we terug naar het seizoen 1973/1974. Ajax wist toen namelijk met liefst 9-0 te winnen. Ook wist het in die periode met 6-0 en 7-0 twee andere monsterscores neer te zetten. Afgelopen seizoen werd met 3-0 gewonnen.

De huidige selectie van FC Groningen kent de nodige spelers met een verleden bij Ajax. Sergio Padt, Django Warmerdam, Deyovasio Zeefuik en Azor Matusiwa speelden allemaal in de jeugdopleiding van Ajax, terwijl Kaj Sierhuis momenteel wordt gehuurd door de Groningers. Voor Dusan Tadic wordt het ook een weerzien met zijn voormalig werkgever. Hij speelde van 2010 tot 2012 voor FC Groningen. Daley Blind kwam in 2010 op huurbasis ook enkele wedstrijden uit voor de Groningers.




Tags

groningen groningers azor blind deyovasio eredivisie kaj matusiwa monsterscores padt rkc scorende sergio sierhuis tadic weerzien werkgever zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal