Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Veltman: 'Door hard te werken kun je ver komen'

25 september 2019 08:42 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Joël Veltman: "Door hard te werken kun je ver komen"; image source: Pro Shots

Joël Veltman lijkt wederom niet weg te denken uit de basis van Ajax, maar de verdediger was afgelopen zomer nog juist bezig met een vertrek. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik had nog een contract voor een jaar. Dan is het vanzelfsprekend dat je verder gaat kijken", aldus Veltman. "En die ambitie om te spelen in het buitenland heb ik ook, dat is geen geheim. We zijn gesprekken gaan voeren met clubs en toen kwam Ajax naar ons toe met de mededeling: we willen niet dat je gaat."

De verdediger lijkt na zijn zware knieblessure alleen maar beter te zijn geworden. "Dat gevoel heb ik ook", zo geeft hij aan. "In de jeugd hebben we hier ook een speler lopen met een zware blessure. Ik zeg tegen die jongen dat ik bij wijze van spreken bijna iedereen zo'n blessure gun. Je wordt er mentaal en fysiek zóveel sterker van dat ik echt denk dat het niet slechter voor je is op de lange termijn. In de A1 overkwam me hetzelfde en toen speelde ik daarna ook beter."

Waar mensen niet verwacht hadden dat hij zo zou terug keren, had Veltman zelf nooit verwacht überhaupt ooit zoveel wedstrijden voor Ajax te hebben gespeeld. "De verdedigers uit de teams onder mij waren veel talentvoller", zegt hij daarover. "Stefano Denswil kwam eraan. En hij zat in een team met Davy Klaassen en Ouasim Bouy. Boven me had ik een team met Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion. Dat nou juist ik van al die spelers de meeste wedstrijden voor Ajax zou spelen, is wel mooi. Je ziet hoe het soms kan lopen. Door hard te werken kun je ver komen."

Veltman staat inmiddels op 227 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. "Als het zo doorgaat, dat Ajax nee blijft zeggen en ik elke keer verleng, moet Sjaak Swart nog oppassen", geeft hij grappend aan. "Nee, hoor. Maar dat ik al dik boven de tweehonderd wedstrijden zit, vind ik mooi."




Tags

veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Het is op social media, en zelf hier onder sommige, trendy om Veltman te bashen. Ik ben ook van mening dat Ajax eigenlijk een hoger niveau moet nastreven dan Veltman. Aan de andere kant is dit gewoon een jongen van de club. Speelt al 17 jaar voor Ajax een cuktuurbewaker is enorm belangrijk. Veltman maakt af en toe een slippertje maar wie niet? Deze jongen gewoon behouden. Gaat vol in de strijd en heeft de juiste mentaliteit. Ajax begint een beetje een vreemdelingenlegioen te worden, jongens uit de eigen opleiding zijn dus rete belangrijk.!! Kijk wat er bij PSV en Feyenoord rondloopt achter in, dan is Veltman nog een verademing. Lekker bijtekenen dus!
+4/-2

4 jaar geleden
Veltman is een van de weinige spelers die sterker is teruggekomen na een blessure. Hij doet het nu zeker niet onverdienstelijk, doet het beter dan Schuurs en op basis daarvan zou je hem zeker een nieuw contract kunnen aanbieden. Echter denk ik dat Veltman ook wel eens wil proeven van een andere competitie, hij is toch een international met een dosis CL ervaring (en een aardig gevulde prijzenkast). Net zoals bij Schone zou Ajax hem dat moeten gunnen, en dan zou Vertonghen of Alderweireld weer een geweldige vervanger zijn om aan te trekken!
+2/-2

4 jaar geleden
Veltman is een beetje de Lasse Schone van de verdediging.... ;)
+2/-2

4 jaar geleden
Het is een prima kerel met een uitstekende instelling. Over zijn verdedigende kwaliteiten is al genoeg gezegd.
+2/-2

4 jaar geleden
Hij is inderdaad sterker teruggekomen na zijn blessure maar zit nu weer op zijn "oude niveau".
+2/-1

Ro Van O (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
"Door hard te werken kun je ver komen" - Dames en Heren, kent U die uitdrukking? Wat een wijsheid en levenservaring van een 27-jarige.
+2/-1

 
moderator forum-beheerder 4 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Ro Van O schreef op 25 september 2019 om 15:41:

"Door hard te werken kun je ver komen" - Dames en Heren, kent U die uitdrukking? Wat een wijsheid en levenservaring van een 27-jarige.



Deze instelling is bij de huidige jeugd overigens nog maar weinig te zien... dus kudo's voor Veltman in ieder geval.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben zelf geen fan van Veltman in het hart van de verdediging, maar die jongen doet het de laatste wedstrijden meer dan prima! Dat mensen hem maar blijven bashen is gewoon triest. Wees objectief en geef gewoon toe dat hij het momenteel goed doet. Tuurlijk zulk je hier en daar wat foutjes vinden als je naar op zoek bent, maar bij welke speler niet? Hij deed het in ieder geval heel goed tegen Lille en PSV.
+3/-1

4 jaar geleden
Compenseert zijn tekort aan kwaliteit met een zeer goede mentaliteit.
Misschien wel één van de beste qua mentaliteit en daarom past hij er goed bij.
Maar zeker niet een speler om af te branden zoals vaak wordt gedaan.
+2/-1

4 jaar geleden
Veltman krijgt volop kansen om zich te laten zien. Het is nu aan hem. Klaar.
Ik hoop dat hij het waarmaakt.
+1/-1

4 jaar geleden
Ik ben van mening zolang de voetbal liefhebber naar die zotte tv uitzendingen blijven kijken geen mening kunnen hebben over Veltman. Natuurlijk maakt jij je zelf wijs dat zal mijn niet overkomen maar toch als ik dan die reacties leest na weer een uitspraak van een panel lid is mijn conclusie de juiste. Veltman is geen ster maar een voetballer die zich schikt naar de trainer en zijn opdracht uit voert zonder een veltmannetje te maken. Ik ben een fan van hem.
+2/-1


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barcelona beuker brobbey depay dof elsimao farioli feyenoord fortuna gaaei godts jim jordi kiki koeman kroes lido linksbuiten maccabi opmerkelijk oranje post rasmussen rugani sevic taylor traore veerman weghorst