Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoe gaat Erik ten Hag rouleren?

24 september 2019 14:31

Het zijn drukke weken momenteel. Ajax zit middenin 'Blok 2' om in Ten Hag-jargon te spreken, de wedstrijden volgen elkaar snel op. Woensdag komt Fortuna Sittard naar de JC Arena terwijl drie dagen later FC Groningen alweer op de stoep staat. Niet veel later gaat de reis naar Valencia in het kader van de Champions League.

Interessant is het daarom om te zien wat Erik ten Hag de komende wedstrijden gaat doen. Zo is Donny van de Beek net weer terug na een hamstringblessure die hem een kleine maand aan de kant hield. In de tussentijd is echter het hele middenveld veranderd! Gaat Ten Hag Van de Beek meteen weer in de basis zetten woensdag? Speeltijd is immers belangrijk voor zijn ritme en Fortuna-thuis lijkt in dat kader een uitgelezen mogelijkheid.

Quincy Promes doet het echter niet onaardig op zijn plek terwijl er kritiek is op vooral Edson Alvarez als middenvelder. Gaat Ten Hag daarom Van de Beek misschien wel op diens plek zetten? Los van de sportieve keuzes die de trainer moet maken is er ook het fysieke aspect. Zo is het geen geheim dat Hakim Ziyech momenteel niet geheel okselfris is en dat ook Dusan Tadic gebaat is bij wat extra rust. De kans is niet ondenkbeeldig dat ze allebei misschien tegen Fortuna rust krijgen, of misschien alleen Ziyech.

Alles bij elkaar is het heel onwaarschijnlijk dat Erik ten Hag de komende drie duels met dezelfde opstelling zal gaan spelen. Er zal hoe dan ook gerouleerd worden. Hoe? Dat is koffiedik kijken. In ieder geval is één ding zeker: Ajax zal de twee komende thuisduels moeten winnen en in Spanje minimaal niet gaan verliezen. Zo niet: dan zullen de messen weer worden geslepen.




Tags

hag beek fortuna kader rouleren ziyech alvarez arena gerouleerd groningen jargon koffiedik messen okselfris onaardig ondenkbeeldig onwaarschijnlijk promes stoep tadic tussentijd valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht