Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verzoekt KNVB standpunt in te nemen over weigeren Ajax-supporters in Den Haag

23 september 2019 12:13 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax verzoekt KNVB standpunt in te nemen over weigeren Ajax-supporters in Den Haag; image source: Pro Shots

Via de officiële website heeft Ajax gereageerd op het nieuws dat er ook dit seizoen geen supporters van Ajax welkom zijn bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De club geeft aan verrast te zien door de mededeling vanuit de Hofstad. Normaliter vindt er een vooroverleg plaats en Ajax heeft bij ADO aangedrongen op een dergelijk overleg. Een antwoord kreeg de club echter niet en heeft nu dit besluit moeten vernemen.

Volgens regelgeving van de KNVB moeten clubs kaarten beschikbaar stellen aan de bezoekende club. Alleen de burgemeester kan besluiten dat er geen supporters welkom zijn als het op grond van de openbare orde niet verantwoord is en niet de club zelf. De afgelopen jaren heeft Ajax meerdere keren het initiatief genomen om in gesprek te gaan om weer supporters toe te laten, maar de Hagenezen dragen steeds nieuwe argumenten aan om dit af te houden.

Omdat ADO Den Haag zich niet wil of kan conformeren aan de regels van de KNVB heeft Ajax nu de voetbalbond verzocht een standpunt in te nemen.

Meer op Ajax.nl




Tags

knvb ado

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Goed van Ajax om de KNVB ter verantwoording te roepen. Net als bij Feyenoord durven ze niets te ondernemen. Gewoon alleen de uitsupporters van Ajax laten komen als straf voor standpunt ADO.
+1/-0

4 jaar geleden
De KNVB laat zich gewoon keihard piepelen door die aso's.Ik ben wel benieuwd met welke smoesjes de KNVB gaan komen voor het niet toezien op het naleven van de regels, die voor iedereen gelijk zouden moeten zijn.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik heb het al is eerder gemeld en geschreven, maar hier is maar 1 oplossing voor als ze blijven weigeren of eigenlijk 2. De 1e oplossing is om ze per direct terug te zetten naar het allerhoogste amateur niveau met daarbij de vermelding dat bij de eerstvolgende 3x dat zij daar kampioen worden niet kunnen promoveren en de 2e oplossing is dat als wij niet mogen komen met onze supporters zij de wedstrijd ook niet mogen spelen met hun supporters erbij.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Je eerste optie is natuurlijk niet realistisch. Terugzetten en drie keer kampioen worden om weer te mogen promoveren? Ik heb een bloedhekel aan ADO en met name de doorgesnoven supporters ervan, maar dat is natuurlijk buitenproportioneel straffen. Je tweede voorstel kan ik mij absoluut in vinden, ze creëeren namelijk anders een oneerlijk extra thuisvoordeel. KNVB moet met name eens kijken naar het veld, echt belachelijk en gevaarlijk dat ze deze nooit sproeien als Ajax langs komt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Sven1987, je heb natuurlijk volledig gelijk dat de 1e optie niet realistisch is maar omdat dit nu al zolang speelt krijg ik steeds meer een hekel aan ADO en niet alleen ADO hoor maar dat terzijde. Het is gewoonweg schandalig hoe een aantal clubs ons ieder jaar weer proberen te benadelen om geen supporters mee te mogen nemen. Gewoon strenge eisen stellen en wij moeten ons als echte AJAX supporters gedragen in een andermans stadion.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De KNVB is een slappe en bange bond, Utrecht piepelde de KNVB met hun straf m.b.t Ajax. Fey en ADO weigeren al jaren Ajax fans zonder echte onderbouwing. Ik verwacht niks van de KNVB. Ben ook benieuwd hoe az Ajax gespeeld gaat worden? Zonder Ajax supporters in den Haag?? Zal mij niks verbazen. Ajax mag ook wel eens ballen tonen wat dat betreft. Geen supporters van ons, dan op de wedstrijddag niet afreizen. Oh wat lijkt mij dat prachtig dan, zo n volle kuip en die bus van Ajax die maar niet Komt.
+1/-1

4 jaar geleden
Dan die ooievaars ook niet hier laten komen
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht