Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Uiteindelijk is 1-1 bij PSV niet slecht'

23 september 2019 00:52

In gesprek met De Telegraaf gaf Donny van de Beek aan een dubbel gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen PSV. "Als je 1-0 voor komt, moet je hem over de streep trekken, denk ik", aldus Van de Beek. "Het klopt dat we niet meer voor de 1-2 gingen, maar PSV speelde ook niet voor de winst. Waarom zouden wij geforceerd risico’s nemen? Dat is in mijn ogen helemaal niet nodig."

De middenvelder was het wel eens met de opmerking dat Ajax de morele winnaar van het duel was. "Maar ik was liever de echte winnaar geweest. En er zat ook meer in, want we kregen vooral in de eerste helft prima kansen", zo gaf hij aan. "De tweede helft maak je de verdiende 0-1 alsnog. Uiteindelijk is 1-1 bij PSV niet slecht. Al baal ik dat we de voorsprong weggaven. In de kleedkamer heersten ook gemengde gevoelens."

Volgens Van de Beek heeft Ajax geleerd van de wedstrijd in de Champions League van vorig seizoen. "Want in zulke duels word je een betere voetballer. Natuurlijk geeft het vertrouwen als je daar kunt winnen", zei hij daarover. "Al zijn we nu weer een stuk verder en is dit een nieuw seizoen. Maar als je het met de twee uitwedstrijden hiervoor tegen PSV vergelijkt, is dit natuurlijk een stuk beter. We zijn wat slimmer geworden en stonden goed. Toch vind ik dat we nog een aantal stappen kunnen zetten."

Van de Beek is positief gestemd over een nieuwe landstitel. "We moeten van onszelf eisen dat we kampioen worden. Maar dat zullen we zelf weer moeten afdwingen", aldus de international. "We kunnen dan wel kwaliteit hebben, het is aan ons om dat elke week te laten zien. We doen PSV te kort als we nu al zeggen dat we kampioen gáán worden, want dat is ook gewoon een sterk team met goede aanvallers. Het zal weer onze grootste concurrent worden."




Tags

beek geforceerd heersten landstitel telegraaf weggaven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal