Transparent
Inloggen
Sluiten

Beter Ajax toont zich toch licht tevreden met gelijkspel in Eindhoven: 1-1

22 september 2019 18:58
Foto: Pro Shots

Beter Ajax toont zich toch licht tevreden met gelijkspel in Eindhoven: 1-1 ; image source: Pro Shots

Ajax kwam in de topper bij PSV in de tweede helft via een prima goal van Quincy Promes op een verdiende 0-1 voorsprong maar moest toch toezien dat de gastheren middels een flits van Donyell Malen weer de gelijkmaker wisten te produceren: 1-1. In de slotfase gaven beide teams blijk van tevredenheid over het gelijke spel en veranderde er in de score niets meer.

Toch had er vooral voor Ajax toch wellicht meer ingezeten. Coach Erik ten Hag had de 'verwachte' opstelling het veld ingestuurd met de weer fitte Donny van de Beek nog op de bank en Quincy Promes als voorste man op een middenveld met Edson Alvarez en Lisandro Martinez. Vanaf het begin af aan zakte PSV in eigen stadion in, vaak tot op eigen helft, en maakten de bezoekers het spel. Ajax deed dat echter wat behoedzamer dan normaal, beducht als de Amsterdammers waren op een scherpe counter. De omschakelmomenten waar PSV op loerde en normaal gezien ook enorm goed in is.

Zonder dat Ajax fantastisch speelde kwam men toch voor de rust tot een paar goede kansen waarvan die van Promes erin had gemoeten. Na een prima aanval was het de goed spelende Dusan Tadic die op maat bediende waarna de nummer tien van de bezoekers vanaf drie meter hard naast schoot. Ook was er nog een aardige kans voor Tadic zelf maar vanuit een moeilijke hoek wist keeper Jeroen Zoet te redden.

Aan de andere kant was PSV sporadisch gevaarlijk. Een paar keer verzuimde men om een tegenstoot goed uit te spelen, dat zou je als een kans kunnen zien. Ajax kwam vooral goed weg toen Mohammed Ihattaren, af en toe weer lekker spelend, de vrijstaande Denzel Dumfries volledig over het hoofd zag en voor eigen succes ging.

De rust brak aan met 0-0 waarna PSV even aanzette na de hervatting maar al snel was het Ajax dat de lakens weer uitdeelde al moest keeper André Onana nog wel weergaloos redden op een prachtig genomen vrije trap van Ihattaren. Zonder echt PSV met de rug tegen de muur te zetten waren het toch de bezoekers die het betere veldspel lieten zien en opteerden richting een voorsprong. Na ruim een uur spelen kwam deze uiteindelijk tot stand. Sergino Dest ging op rechts lekker door, bediende Tadic die weer goed klaar legde voor Promes waarna laatstgenoemde deze keer wel koelbloedig bleef en op knappe wijze met een lage schuiver de verre hoek wist te vinden: 0-1. Hierdoor bleef Promes een wissel bespaard want Donny van de Beek stond al voor hem klaar. Even later kwam Van de Beek toch maar nu was het David Neres, net als Hakim Ziyech teleurstellend acterend, die kon gaan douchen.

PSV moest nu wel gaan aanzetten maar kwam eigenlijk niet tot druk. Coach Mark van Bommel reageerde en bracht ondermeer Cody Gakpo in de ploeg. Dat betaalde zich uit want een handig balletje van deze invaller richting de snelle Malen zorgde ervoor dat het centrum van Ajax er achterin slecht uitzag en de ex-Ajacied simpel kon scoren: 1-1. Daar kneep Joël Veltman net te laat naar binnen en was het kassa voor de gastheren die daarna misschien meer zochten naar de winst dan Ajax maar een zege voor PSV zou echt teveel zijn geweest voor ze. Ajax gaf in de laatste twee minuten van de blessuretijd blijk van tevredenheid door de bal rond te spelen. PSV ging weer geen druk zetten, zoals de hele wedstrijd niet, waardoor het op 1-1 bleef steken.




Tags

promes beek tadic bediende blijk gastheren ihattaren malen aanzette acterend alvarez balletje beducht behoedzamer bespaard bommel cody counter dest douchen dumfries flits gakpo hag ingestuurd ingezeten kassa kneep laatstgenoemde lakens loerde martinez middels muur neres omschakelmomenten onana opteerden schuiver spelend tegenstoot topper uitzag veltman voorste vrijstaande ziyech zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht