Transparent
Inloggen
Sluiten

Johan Derksen: 'Ze hadden ook Jong Ajax kunnen sturen tegen dit Lille. Zondag wint PSV'

19 september 2019 17:29 - Radio Veronica
Foto: Pro Shots

Johan Derksen: "Ze hadden ook Jong Ajax kunnen sturen tegen dit Lille. Zondag wint PSV"; image source: Pro Shots

Johan Derksen werd donderdagmiddag gebeld door collega Wilfred Genee die tussen vier en zes ook voor Radio Veronica een programma presenteert. Genee, de collega van Derksen op maandag en vrijdag als Veronica Inside op TV wordt uitgezonden, confronteerde de ex-speler van ondermeer FC Haarlem en Cambuur met diens 'nogal negatieve' uitspraken over de prestatie van Ajax tegen Lille. Johan Derksen gaf echter geen duimbreed toe: "Ik zeg gewoon wat ik vind. Nee, ik vond Martinez en Alvarez helemaal niet zo goed spelen. In balbezit zag het er misschien redelijk uit maar als ze moesten omschakelen waren ze in geen velden of wegen te bekennen. Lille kreeg grote kansen maar die waren zo zwak dat je ze ook wel tien van dit soort mogelijkheden had kunnen schenken. Die zouden toch nooit scoren. Ze hadden ook Jong Ajax kunnen sturen tegen dit Lille."

Wilfred Genee probeerde Derksen vervolgens duidelijk te maken dat vele mensen zich aan hem hadden gestoord. Derksen: "Kijk, Ajax heeft het professioneel afgemaakt maar Lille heeft de beste spelers verkocht en een hoop geld uitgegeven aan spelers die er niets van kunnen."

Het 'orakel van Grolloo' verwacht dan ook dat PSV zondag van Ajax gaat winnen. "In Eindhoven voelen ze zich nog steeds die club van 'onder de rivieren'. Dat leeft daar nog steeds en heeft als gevolg dat er tegen Ajax altijd een ongekende grimmige sfeer hangt. Nee, ik denk dat PSV dat gewoon wint en dat is alleen maar hartstikke leuk voor de competitie."
Tags

derksen lille genee jong veronica wilfred alvarez cambuur martinez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Gelukkig komt de voorspelling van de snor zo goed als nooit uit.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Vroeger las ik hem graag toen hij nog goede stukjes achterin de VI schreef. Nu stoor ik mij net zo aan hem als aan Mart Smeets. Die was ook goed vroeger maar die is vergeten met pensioen te gaan en verpest nu heerlijke basketbalwedstrijden met supernegatief commentaar. Zie ook Johan Derksen. Die is ook ver weg gezakt en begint nu te raaskallen want Martinez speelde een wereldpot en Alvarez speelde goed en maakte weer een zeer belangrijke wereldgoal . Ja, Lille had er ook wel een of twee mogen maken maar met dit commentaar daarmee maakt Derksen alleen zichzelf belachelijk. Net zoals Mart Smeets dat tegenwoordig doet. Tijd voor twee pensioentjes.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Mart Smeets was en is goed. Derksen niet.
+1/-0

4 jaar geleden
Derksen: ''Promes, nee daar heb je niets aan, geen idee waarom Ajax die heeft gehaald'' -> Promes scoort eerste goal. Derksen: ''Alvarez, zeer matig, die functioneert niet op het middenveld'' -> Alvarez scoort tweede goal. Derksen: ''PSV zal gewoon zondag winnen'' -> vul maar in... Het is hilarisch dat meneer Derksen het ook vaak eens is met Valentijn Driessen, die heeft ook altijd van die voorspellingen waar niets van uitkomt.
+4/-2

4 jaar geleden
Zou goed kunnen; de laatste 40 jaar hebben we in de competitie maar zes keer gewonnen in Eindhoven, met een gelijkspel ben ik al tevreden (ik heb liever dat we winnen natuurlijk).
+8/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het niet met Johan Derksen eens dat Psv zondag wint. Ajax is een stuk beter en volwassener dus ik denk dat we dit keer wel de overwinning zullen pakken. We moeten PSV echter zeker niet onderschatten want er staat daar gewoon een prima elftal.

Waar ik het wel met Derksen over eens ben is dat Alvarez helemaal niet zo goed speelde. Hij wordt helemaal opgehemeld maar grossierde in foute passes en balverlies. Die goal was mooi maar we weten allemaal dat het een gelukje was. Kan iemand mij vertellen waarom hij volgens velen zo goed speelde? Ik irriteerde me mateloos aan hem. Neres speelde trouwens ook niet zo geweldig, veel acties lukten niet maar toch blijf ik hem wel een geweldige voetballer vinden want hij kan het wel. Die ophemeling van Alvarez snap ik echter niet zo. Martinez speelde wel als een eindbaas.
+3/-3

4 jaar geleden
Johan Derksen zegt dat hij Alvarez niet goed vond spelen. Alvarez zit in het cl-team van de week. Heeft Johan Derksen de wedstrijd gekeken?
+4/-2

4 jaar geleden
Johan giet voor de uitzending meestal een tankje azijn erin , om maar goed tegendraads te zijn. Een maat van me zei dat deze man een tv-, radio- en stadionverbod moet hebben. John de Mol moet toch ook inzien dat deze man zo ver over zijn houdbaarheidsdatum heen is dat de bedorven lucht uit je tv komt drijven zodra hij zijn mond opentrekt. Hij moet echt tegen zichzelf beschermd worden.
+5/-1

Johan Derksen morgen bij VI.
Hoe Psv even zo`n Europese grootmacht als Sporting Lissabon aan de kant zet dat is heel erg indrukwekkend.
+4/-1

4 jaar geleden
Derksen heeft gelijk dat de 3-0 uitslag vertekent. Lille had zomaar 2-3 keer kunnen scoren. Ajax was verdedigend opnieuw ondermaats. En Alvarez is geen middenvelder. Hij stond notabene bij vlagen veel te diep, gaf geen rugdekking aan Martinez. Hij scoorde wel, maar dat was ook het enige. Hij een linie terug, Veltman er uit, Donny er in. Zomaar een gratis tip... šŸ˜‰
+4/-2

4 jaar geleden
Wie neemt die besnorde lul nou serieus?
+3/-0

4 jaar geleden
Sinds die zuurpruim van de trap is gelazerd is er iets flink in de war geraakt in zijn schedel. Irritant mannetje is het.
+4/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Derksen hypocriet
Eerst brand dit Ten Hag ag vervolgens zegt die Ten Hag is goed Ajax moet hem een salaris verhoging geven.
Hij waait met alle winden mee net als die Valentijn Driessen
+3/-2

4 jaar geleden
Het is toch mooi dat Johan altijd gewoon zegt wat hij denkt. Daarom kijken velen waaronder ik al jarenlang graag naar hem en zijn programma. Dat hij ook kritisch is op Ajax hoort daarbij. En het is wat overdreven wat hij zegt maar we hebben inderdaad veel te veel kansen weggegeven en als je dat zondag doet tegen PSV dan verlies je daar gewoon, heel simpel. Dus zo gek is het nog niet. Ik hoop dat Van de Beek op de plek van Alvarez kan spelen en Alvarez uitgroeit tot een sterke centrale verdediger.
+2/-2

4 jaar geleden
Misschien heeft de heer Derksen toch restschade na zijn val van de trap. Hij spreekt de laatste tijd wel heel vaak wartaal.
+2/-0

4 jaar geleden
Geen probleem dat Johan Derksen negatief is, maar het is wel jammer als hij de wedstrijd niet kijkt en blind afgaat op zijn vooroordelen over spelers. Henk Spaan legde in het Parool de vinger op de zere plaats van driekwart van de Nederlandse voetbalanalisten: Veltman is slecht, Ɓlvarez is geen middenvelder en meer van dat soort voorbedachte, niet aan de werkelijkheid getoetste meninkjes.

https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/125680/fransen-niet-gehinderd-door-verleden-of-vooroordelenlink
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Te vaak, valt op dat zogenaamde benoemde annalisten na een overwinning van Ajax, de tegenstander heel klein maken om daarmee te zeggen, het stelde allemaal niet zoveel voor. Derksen en zijn makkers doen dat regelmatig. Velen konden dat afgelopen jaar niet doen, omdat Ajax tegen de wereldtop speelde en zelfs dan zie je ook al win je van Real, ja Ramos was er niet bij en Real is niet in grootste vorm of Juventus (Chielini was er niet bij) of Tottenham, ja Kane en Son waren er niet bij.

Maar laten we eerlijk zijn met elkaar, deze mensen krijgen continue de ruimte omdat het volk hun de kans geeft. Wat ze uitkramen, het boeit ze allemaal toch niet. Driessen, Derksen, Gijp, Kieft, Genee, iedereen roept maar wat en wat boeit het ook? Het gaat over voetbal en ze zitten in een cafe. Ook het steeds trend gedrag, er moet een vrouw bij , Fox, VI, Ajaxinside etc, is ook gewoon sneu.
Het is allemaal entertainment en zelden hoor je inhoudelijk nog iets goeds.

Niemand heeft verantwoordelijkheid ergens over.

Ik begin meer en meer de authentieke correcte journalistiek hier in te missen.
Maar bij de NOS is het soms ook huilen met de pet op met Schreuder, Snoeks en die gozer die steeds bij studiovoetbal zit.

Als je nog een echt goede (objectieve) analyse wil horen kan je beter eens in de de buitenlandse kranten lezen i.p.v het continue kleiner maken van de nationale competitie, kleiner maken van tegenstanders die verslagen worden door bv Ajax.

Het is wel te begrijpen dat Louis van Gaal enzo hier geen zin meer in hebben.

En niveau is gewoon ontzettend laag en merendeel van de kijker vindt het mooi dat Gijp continue maar wat uitkraamt " dat is toch waanzin ".

Betreft de wedstrijd;

mooi dat Alvarez, Dest, Martinez, Promes steeds meer gaan groeien in dit elftal.
Ajax speelde bij vlagen heel goed. Wel is het zo, dat 3-2 misschien een eerlijker uitslag was uiteindelijk. Maar goed, we willen ook aanvallend dominant, attractief voetbal zien en dat brengt risico mee, en riscio is leuk om naar te kijken.
Gevaar is wel dat counter ploegen altijd 1/2 kansen gaan krijgen.

Ben benieuwd hoe het met Donny nog meer body en voetbal krijgt.

Martinez, Donny, Zyech is ook een mooi middenveld en dan kan Alavarez bv naast Blind eens wat wedstrijden spelen. Zien hoe hij daar opereert.

Laters.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Voor de 1000ste keer: Het is Ziyech en geen Zyech! :\(
+4/-0

 
4 jaar geleden
Dank voor je correctie. Shalom!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hee, gaat het hier over Zyech?
+1/-0

 
 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Er is gewoon een hele simpele remedie, gewoon niet meer naar die zogenaamde kenners/analisten kijken, doe ik al een aantal jaar niet meer. Kan me zelf wel een mening over een wedstrijd vormen. Ik stem gelijk na een wedstrijd, zeker van Ajax, af op een andere zender, bij voorkeur een film. Moet je ook doen, het bespaart je een hoop ergernis!
+2/-0

4 jaar geleden
Goed om te lezen dat Johan Derksen zoveel vertrouwen heeft inde spelers van Jong Ajax.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ja, volgens deze opper pessimist, die aan 95% van Nederland een hekel heeft, had Jong ook nog wel gewonnen van dat camping elftal uit N. Frankrijk. Deze provinciale nitwit heeft of een grondige hekel aan Ajax of heeft ze geestelijk niet allemaal meer op een rijtje, ik denk eerlijk gezegd allebei. Dat de Ned. media deze snuiter een podium geeft is een regelrechte aanfluiting/schande voor de journalistiek in dit land en die van het voetbal in het bijzonder. Het is een verbazingwekkend iets,ongelofelijk dus, en in het buitenland bijv. totaal onbestaanbaar!
+3/-0

4 jaar geleden
In zijn programma gaf hij nog aan dat hij dacht dat Lille zou winnen met 3-1.
Hij praat zo dat hij een andere mening geeft als zijn zodat hij daar weer uitgebreid over kan uitwijden.
Daarbij komt dat hij daarna nog minimaal drie keer in herhalingen valt met een gezicht als dat hij alleen hij het ware gelijk uitdraagt en uit mag dragen.
+1/-0

4 jaar geleden
Johan Derksen moet zich staande houden in het programma door een negatief typetje te spelen een rol die eigenlijk niet bij hem past. Johan is eigenlijk een Wilders fan maar durft daar niet voor uit te komen .Het typetje wat Johan speelt is een man die zelfs de voetbal pool expres fout moet invullen en daar mee toch scoort. Johan tot van avond !!!!! Je moet wel naar het programma kijken om er over te oordelen.
+1/-0

4 jaar geleden
Derksen begint gewoon een beetje seniel te worden.
Negatief zijn om het negatief zijn en zo de aandacht op te kunnen eisen.
Negatief zijn om, wanneer het een keer fout gaat, achteraf te zeggen "zie je wel dat ik gelijk heb".
Ik waardeer Derksen om zijn oprechte meningsuitingen maar dit zijn gewoon kinderachtige spelletjes.
Natuurlijk, Lille is geen Bayern of Juve, maar Ajax laat het wel weer zien en brengt menig voetballiefhebber weer in extase.
Natuurlijk heeft Ajax kwaliteit ingeleverd maar vorig seizoen ging het ook pas in de poule per wedstrijd beter, voorrondes waren toen ook niet groots.

Laten we er gewoon van genieten, we zijn niet zo verwend geweest in de CL sinds jaren.
+1/-0

4 jaar geleden
Juist omdat Valentijn Driessen weleens aanschuift bij Veronica Inside heeft Johan Derksen dezelfde mening over Ajax.
Men had gedacht, dat Ten Hag niet zou slagen in Amsterdam en als de resultaten voor hen eigenlijk te goed zijn weten ze niet hoe ze daar mee om moeten gaan.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik vrees dat hij gelijk heeft. Veltman en Schuurs zijn beiden gewoon ongeschikt voor de basis en Ten Hag weigert om Alvarez of Martinez daar neer te zetten ondanks dat iedereen al weet dat Ć©Ć©n van de twee daar gaat belanden. Het is een beetje net als vorig jaar toen Ten Hag weigerde in te zien dat Frenkie geen centrale verdediger is. En PSV strafte dat toen keihard af. Mogelijk nu weer. We gaan het zien.
+2/-2

4 jaar geleden
Deze man is bijna net zo vervelend als de fabeltjes van de Valentijnskrant
+2/-0

4 jaar geleden
Ik begrijp werkelijk niet wat iedereen hier toch tegen VI en met name Derksen heeft.
Denk dat men het allemaal veel te serieus neemt. Het is entertainment en gƩƩn serieus voetbal programma. Als je dat nou eens gaat beseffen wordt het al een stuk minder negatief.
Bovendien zegt de snor wel gewoon wat een heleboel mensen wel zouden willen zeggen, maar niet durven te zeggen. Niet alleen over voetbal, maar ook over gewone actualiteiten, de politiek, het hypocriete gejank van bijvoorbeeld Sylvana Simonis etc. Dat is gewoon entertainment,en dat hoef je niet serieus te nemen.
+1/-3


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst