Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjaak Swart: 'PSV vanaf eerste minuut aanpakken. Maar ze hebben goede spelers'

19 september 2019 11:28 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

Sjaak Swart: "PSV vanaf eerste minuut aanpakken. Maar ze hebben goede spelers"; image source: Pro Shots

Zoals gebruikelijk wordt Ajax-icoon Sjaak Swart in de aanloop van een topwedstrijd als PSV - Ajax door vele media uitgedaagd om iets prikkelends te zeggen. Uiteraard is de ex-rechtsbuiten van Ajax nooit te beroerd daar op in te gaan. Zo laat hij aan De Telegraaf weten dat Ajax fel moet beginnen. Swart: "We moeten ze vanaf de eerste minuut aanpakken dat PSV. Zij gaan niet direct in de aanval en wachten op het foutje van Ajax. Als je daar zoals in 2016 meteen scoort dan heb je ze al half liggen want dan moeten ze zelf het spel maken en dat kunnen ze niet."

Ondanks deze typische uitspraken toont Swart tussen de regels door ook veel respect voor PSV. In zijn rubriek 'Alles op Swart', wekelijks te zien op youtube, zegt hij het volgende over de Eindhovense formatie: "Ze hebben goede spelers, dat is gewoon zo." Als de verslaggever hem dan plaagt door te stellen dat 'Donyell Malen eigenlijk bij Ajax had kunnen spelen' dan trapt hij daar weer met open ogen in. "Donyell Malen is gewoon een Ajacied hoor, heeft hier altijd in de jeugd gespeeld."

Tenslotte denkt de krasse tachtiger dat Ajax zijn lesje inmiddels wel geleerd heeft betreffende PSV-uit. "Als ze er na die 3-0 van vorig nog niet klaar voor zijn! We hebben toen zelf een foutje gemaakt door iemand van 1 meter 70 (Frenkie de Jong -red) tegen Luuk de Jong te zetten. Dat was niet slim natuurlijk." Hij sluit af met weer een opmerking waaruit blijkt dat hij ontzag voor PSV heeft. "Met een gelijkspelletje ben ik zondag tevreden."

Meer op Telegraaf




Tags

jong malen telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mooie open deuren, maar Sjaak heeft wel gelijk. PSV kan het spel alleen maken in de eredivisie tegen alles onder de top 4. Vanavond moet psv ook het spel maken tegen Sporting. Ik verwacht dus een saaie pot.
+2/-0

4 jaar geleden
PSV weet hoe Ajax aan te pakken.
Ajax heeft niet het gereedschap daarvoor.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ajax kan voetballen PSV niet, PSV speelt verdedigend bang reactie voetbal.
+1/-2

4 jaar geleden
De bal is rond. Het is elf tegen elf. Elke topper staat op zichzelf.
+1/-0

4 jaar geleden
Het wordt gewoon weer eens tijd voor een klinkende zege in Eindhoven.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik begrijp even niet waar Sjaak met open ogen intuint?
+1/-0

4 jaar geleden
Aardige wedstrijd met fysiek sterker PSV maar Ajax heeft de betere voetballers. Prima uitslag zo.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal