Transparent
Inloggen
Sluiten

Kjell Scherpen: 'Ik weet heel goed waar ik voor gekozen heb'

19 september 2019 09:51 - Dagblad van het Noorden
Foto: Pro Shots

Kjell Scherpen: "Ik weet heel goed waar ik voor gekozen heb"; image source: Pro Shots

Kjell Scherpen geeft in gesprek met het Dagblad van het Noorden aan het uitstekend naar zijn zin te hebben bij Ajax. "Je weet natuurlijk dat het niveau hier een stuk hoger ligt dan bij FC Emmen. Daar heb ik me ook wel op ingesteld", aldus Scherpen. "We trainden de eerste paar weken met een vrij jonge groep, omdat internationals zoals Hakim Ziyech en Dusan Tadic er nog niet bij waren. Toen die jongens eenmaal ingestroomd waren, ging het allemaal nog wel een stukje sneller."

Binnen de selectie wordt er flink afgewisseld. "Als ik op de bank bij het eerste elftal zit, speelt Dominik Kotarski vaak bij Jong Ajax. De andere week is het precies andersom. Het staat niet vast wie de derde of vierde doelman is, maar dat maakt voor mij niets uit", zo geeft hij aan. "Natuurlijk wil je elke week spelen, maar ik weet heel goed waar ik voor gekozen heb. Ik wist dat ik niet elke week onder de lat zou staan."

De international van Jong Oranje voelt wel dat hij sterker geworden is. "Ik heb bijvoorbeeld al meer kracht om naar de hoeken te duiken. En het voetballende gedeelte is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Dat is een van de onderdelen waar ik nog veel winst kan boeken", zegt hij daarover. "We zijn veel bezig met mijn voetenwerk. Ik word op de trainingen veel in het positiespel betrokken en ik kan de bal vrijwel altijd bij iemand kwijt. Het is iets makkelijker bij Ajax, omdat iedereen constant in beweging is. Bij Emmen zocht ik misschien iets te vaak de moeilijke oplossing."

Voor de doelman is zijn eerste seizoen in Amsterdam geslaagd als hij zich op alle vlakken heeft kunnen ontwikkelen. "Zowel fysiek als voetballend. De rest heb ik niet in eigen hand. Ik moet kijken waar ik aan het eind van het seizoen sta. Van daaruit kan ik weer nieuwe doelen stellen", aldus Scherpen. "Ik heb in de eerste maanden positieve berichten gekregen van de club. Ze zijn heel tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar het begin is goed. Dat geeft toch een extra boost."

Meer op Dagblad van het Noorden


Discussieer mee op de forums


Tags

scherpen emmen jong kotarski oranje tadic ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Gaat nooit het 1e halen.
+2/-5

 
9 maanden geleden
Ik denk dat 80% van de gehele jeugdopleiding nooit het eerste gaat halen. Zullen we die ook maar wegdoen?
+2/-0

9 maanden geleden
Keeper zijn daarvoor moet je talent hebben.
Een voetballer hoeft geen specifieke kwaliteiten te hebben een keeper wel.
Je hoeft geen voetbalkenner te zijn om te zien dat hij daarvoor geen talent heeft.
+2/-5


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

allereerst arrest barcelona basten betweter black boa bosman box bunker chelsea control corona donvito dwtk fier gemeente gotze koen liverpool luigitentorioabc milan nederland onzin potter rijkaard schudden smiley uitstraling wereldtoppers