Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dit is een fantastisch resultaat'

17 september 2019 23:39

In gesprek met Veronica gaf Erik ten Hag aan blij te zijn met de zege op Lille. "Dit is een fantastisch resultaat. Laten we dat voorop stellen. Het waren ook geweldige goals en in ons aanvalsspel heb ik hele goede dingen gezien", aldus Ten Hag. "Het aantal aanvallen en kansen wat we gecreëerd hebben was echt kwaliteit. Neem die tweede goal. Dat was een fantastische goal. Uitstekend uitgespeeld."

Ook de trainer van Ajax had kritiek. "We slaan op een gegeven moment door. We willen te snel naar de eindfase toe en willen we op zoek naar de eindbal. Het wordt dan een heel open wedstrijd en breng je de tegenstander juist in hun kracht", zo gaf hij aan. "Vooraf hebben we gezegd dat we deze dingen niet tegen ze moeten doen. Voorin hebben ze veel kwaliteit rondlopen, veel snelheid en veel techniek. Dan kun je ook afgestraft worden."

Volgens Ten Hag lag het probleem niet in de restverdediging, die stond goed. "Het probleem was dat we te snel naar de eindbal willen", zei hij daarover. "Neem de minuut voor rust. Je moet dan balbezit houden, maar gaat toch voor de eindbal. Een paar seconden later heb je hem bijna tegen. Dan heb je een goede eerste helft gespeeld en dan zou het 1-1 staan. Dat was doodzonde geweest."


Tags

hag eindbal aanvalsspel afgestraft breng doodzonde lille restverdediging rondlopen seconden techniek veronica

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

ado bag beek blind blinders corrupte cruijffianen dest eredivisie feyenoord fier gouden hag knicks koen liam lidus marokko neres nets oranje pele podcast promes renemar serie spelbos tadic thomas york