Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax opent groepsfase met ruime zege tegen Lille dankzij fraaie treffers

17 september 2019 22:50
Foto: Pro Shots

Ajax opent groepsfase met ruime zege tegen Lille dankzij fraaie treffers; image source: Pro Shots

Ajax is op uitstekende wijze begonnen aan de groepsfase van de Champions League. In de Johan Cruijff ArenA was Ajax met 3-0 veel te sterk voor Lille. Quincy Promes, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico zorgden voor de treffers.

Ajax kreeg direct het initiatief en trok ten aanval. Lille kwam er echter met regelmaat gevaarlijk uit met de pijlsnelle aanvallers. De eerste grote kans was echter wel voor Ajax. Hakim Ziyech omspeelde op knappe wijze zijn directe tegenstander en haalde met buitenkant links snoeihard uit. Zijn schot belandde echter op de binnenkant van de paal en ging het doel uit. Lille leek vervolgens de 0-1 voor het intikken te hebben, maar dankzij een uitstekende actie van Joël Veltman kon voorkomen worden dat Ajax op achterstand kwam.

Het spel ging een beetje op en neer en uiteindelijk was het Ajax dat de voorsprong pakte. Een voorzet leek in eerste instantie te scherp voor David Neres, maar de Braziliaan kon de bal uiteindelijk teruggeven aan Nicolás Tagliafico. De linksback slingerde de bal direct voor en Quincy Promes kon de bal in het doel binnen koppen. Ajax had het duel vervolgens onder controle, al werd Lille aan het eind van de eerste helft plotseling gevaarlijk. André Onana zorgde echter met een geweldige redding dat het 1-0 bleef. Het leek voor Ajax zelfs mooier te worden toen Dusan Tadic in het doel schoot, maar omdat de scheidsrechter enkele seconden eerder al had gefloten voor de rust, ondanks dat Ajax volop in aanval was, ging de treffer niet door.

Vrij snel na rust was het wel raak voor Ajax. De aanval begon met een geweldige lange bal van Lisandro Martínez naar Sergino Dest. De verdediger gaf de bal mee aan Neres, die vervolgens een steekbal gaf richting Edson Álvarez. De Mexicaan schoot vervolgens vanuit moeilijke hoek fraai de 2-0 binnen. Ajax had het vervolgens even lastig met het spel van Lille, dat er een paar keer gevaarlijk uitkwam in de tegenaanval. Mede dankzij opnieuw een goede redding van Onana werd het doel schoon gehouden. Na ruim een uur spelen werd de score zelfs nog verder uitgebreid toen Tagliafico opnieuw bewees uitstekend te kunnen koppen na een hoekschop van Ziyech.

Het tempo ging vervolgens hard omlaag, waardoor Ajax nog nauwelijks gevaarlijk werd. Lille werd dat nog wel een paar keer. Onana moest wederom reddend optreden, terwijl de Fransen vlak voor tijd de paal raakten. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de groepsfase voor Ajax werd begonnen met een uitstekende 3-0 zege.


Discussieer mee op de forums


Tags

lille onana tagliafico alvarez edson fraaie neres paal promes ziyech arena binnenkant braziliaan buitenkant david dest dusan fransen hoek hoekschop intikken lisandro martinez mexicaan omspeelde pijlsnelle raakten reddend scheidsrechter schoon seconden slingerde snoeihard tadic tegenaanval teruggeven uitkwam veltman vielen

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

ado bag beek blind blinders corrupte cruijffianen dest eredivisie feyenoord fier gouden hag knicks koen liam lidus marokko neres nets oranje pele podcast promes renemar serie spelbos tadic thomas york