Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Dit is voor een jonge speler de best denkbare ervaring'

17 september 2019 08:36 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Dit is voor een jonge speler de best denkbare ervaring"; image source: Pro Shots

Edson Álvarez kijkt uit naar zijn debuut in de groepsfase van de Champions League. "Dit is voor een jonge speler de best denkbare ervaring. En ik krijg de kans om deze belangrijke wedstrijd tegen Lille mee te maken", aldus Álvarez. "Iedere voetballiefhebber kijkt. Maar niet alleen in Mexico, denk ik. De Champions League heeft fans over de hele wereld."

De Mexicaan moest in het begin nog wennen aan het voetbal in Nederland. "Omdat ik negentig minuten alert moet zijn. Het voetbal gaat sneller en de tegenstanders zijn sterker. In Mexico heb je aan de bal meer tijd", zo geeft hij aan. "Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico leren me elke dag zo veel. Mede daarom kon ik al zo belangrijk voor Ajax zijn en dat voelt fijn. Het doelpunt tegen APOEL was voor mijn teamgenoten, de club en de fans."

Álvarez is vooral onder de indruk van de sfeer in de Johan Cruijff Arena. "De supporters hier zijn really really crazy. Zoiets moois heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt. Het publiek geeft ons energie", zegt hij daarover. "Onze mindset is dat je altijd moet winnen, ten koste van alles. Als het niet mooi kan, dan maar lelijk."




Tags

alvarez mexico apoel arena beek crazy lille nederland tadic tagliafico voetballiefhebber ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wacht maar Alvarez, vanavond begint het en gaat het pas echt los!
+1/-0

4 jaar geleden
Het mag allemaal nog niet zo perfect zijn, handelingssnelheid moet omhoog ,maar ik heb het volste vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen !!
Hij beschikt over de juiste mentaliteit en daarbij lijkt het me ook een aardige jongen past ook snel en goed in de groep.

Ik ben benieuwd wat hij vanavond gaat presteren!!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal