Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax speelde nog nooit eerder tegen Lille

15 september 2019 23:16

Voor Ajax begint dinsdagavond de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd. Het Franse Lille OSC is in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. Lille eindigde afgelopen seizoen verrassend op de tweede plaats in de Ligue 1 en was daarmee al direct gekwalificeerd voor de groepsfase. Na vijf wedstrijden in het huidige seizoen staat de ploeg op de vijfde plek in de competitie. De drie thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen, terwijl de twee uitwedstrijden juist werden verloren. Ajax lijkt vooral op te moeten passen voor spits Victor Osimhen. De Nigeriaan maakte tot nu toe vijf van de zeven doelpunten voor Lille.

Ajax speelde in de clubhistorie nog nooit tegen Lille. Wel kent het een uitstekend track record tegen Franse ploegen in eigen huis. 13 keer eerder speelde Ajax in Amsterdam tegen een Franse ploeg. 8 keer werd gewonnen, 3 keer werd gelijk gespeeld en 2 keer ging het onderuit. De laatste keer dat Ajax een Franse ploeg trof was twee seizoenen geleden. OGC Nice was in de voorronde van de Champions League de tegenstander. In Amsterdam werd met 2-2 gelijk gespeeld. Omdat het duel in Frankrijk in 1-1 was geëindigd werd Ajax op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld.

Lille speelde in de historie pas één keer eerder tegen een Nederlandse club in Europees verband. In het seizoen 2010/2011 troffen ze PSV in de Europa League en werd het uitgeschakeld. Het beste resultaat in de Champions League werd in het seizoen 2006/2007 behaald. Het was voor Lille de enige keer dat ze de groepsfase van de Champions League wisten te overleven, maar het werd toen uitgeschakeld door Manchester United.




Tags

lille arena frankrijk gekwalificeerd historie ligue nice nigeriaan ogc osc osimhen track uitdoelpunten voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos