Ruime zege voor Ajax in eigen huis tegen Heerenveen

14 september 2019 20:23

Ruime zege voor Ajax in eigen huis tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Ajax heeft zaterdagavond een ruime overwinning weten te boeken tegen sc Heerenveen. De Friezen werden in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 verslagen. Nicolas Tagliafico scoorde twee keer, terwijl ook Dusan Tadic en Perr Schuurs een doelpunt wisten te maken.

Ajax begon nog stroef aan de wedstrijd, maar pakte na een kwartier spelen op een beetje gelukkige wijze wel de voorsprong. Een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar werd via de rug van Dusan Tadic verlengd en tot doelpunt gepromoveerd. Ajax bleef echter slordig en zag Heerenveen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte komen. Een paar minuten later scoorden de Friezen opnieuw, maar na tussenkomst van de VAR werd die treffer echter afgekeurd. Ajax ontsnapte daar wel, omdat het verdedigend regelmatig mis zat. De ploeg van Erik ten Hag leek met een gelijke stand de rust op te gaan zoeken, maar in blessuretijd van de eerste helft kwam het toch weer op voorsprong. Een hoekschop werd door Nicolas Tagliafico snoeihard ingekopt en liet doelman Hahn kansloos.

Snel na rust volgende de beslissing in de wedstrijd. Dit keer kon Perr Schuurs binnen tikken na een corner en maakte hij daarmee zijn eerste treffer in Ajax 1. Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde enkele minuten later. Een uitstekende hoge voorzet van Hakim Ziyech werd op schitterende wijze door Tagliafico in één keer vanuit de lucht in het doel geramd en de Argentijn zorgde daarmee voor de 4-1 voorsprong.

Ajax bleef aanzetten op meer treffers. David Neres kreeg nog een enorme kans, maar de Braziliaan schoot hard op de paal. Doelpunten vielen er niet meer, maar dankzij de zege staat Ajax weer aan kop van de Eredivisie.