Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'De eerste indrukken van dit middenveld zijn zeker positief'

13 september 2019 08:08 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "De eerste indrukken van dit middenveld zijn zeker positief"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Erik ten Hag aan tevreden te zijn over hoe het middenveld nu staat met Lisandro Martínez en Édson Álvarez. "Er is nog genoeg werk te verrichten, het kan verfijnder en beter, maar de eerste indrukken zijn zeker positief", aldus Ten Hag. "Qua veroveringen en intercepties hebben ze het heel goed gedaan. Positioneel staan ze verdedigend goed, waardoor de balans in het elftal beter was."

Ten Haag gaat verder: "Álvarez heeft diepgang vooruit, schakelt snel om, en heeft daardoor een groot bereik. Martínez bleek als verbindingsspeler aan de bal van grote waarde. Beide spelers hebben een ongelofelijke drive. Elke wedstrijd gaan ze vol gas, en tegelijk willen ze zichzelf graag ontwikkelen."

Of hij vast blijft houden aan dit middenveld weet hij nog niet. "Dat zal de nabije toekomst uitwijzen. Met Heerenveen, Lille en PSV hebben we in acht dagen drie goede krachtmetingen. We gaan het zien, en met Marin, Eiting, Mazraoui, maar ook talenten als Ekkelenkamp en Gravenberch zijn er nog goede andere opties", zo geeft hij aan. "Bovendien sluit ik zeker niet uit dat er ook nog een moment komt dat we in een wedstrijd met één nummer 6 spelen. Er is ruimte voor ontwikkeling, maar spelers bepalen uiteindelijk met hun prestaties zelf hoe en met wie je het beste kan spelen."


Discussieer mee op de forums


Tags

hag indrukken alvarez martinez diepgang eiting ekkelenkamp gravenberch heerenveen intercepties krachtmetingen lille marin mazraoui positioneel verfijnder veroveringen verrichten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Blijkbaar blijft Ten Hag vasthouden aan het middenveld van de laatste wedstrijd. Buiten het feit dat je maar moet afwachten hoe dat middenveld zich verder zal ontwikkelen, blijf je met ene Veltman als RCVer zitten. Dat is natuurlijk een groot risico, met name in de komende CL wedstrijden. Een zwaktebod van jewelste zonder enige overdrijving. Alhoewel een terugkeer van blessure van van de Beek zowel voor verdediging als middenveld bezetting dus consequenties kan gaan hebben, vul zelf maar in. Voor Eiting en Gravenberch (alhoewel die nog atijd flegmatiek oogt, maar dat zit ook in zijn natuur natuurlijk) zie ik wel toekomst om door te groeien naar Ajax1. Voor de anderen, die al speeltijd hebben gehad in de hoofdmacht) ben ik wat minder optimistisch! We gaan het zien.
+2/-1


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

akwasi associatie bevolkingsgroepen blank clubman derksen fier genee ghana individuen joost juh koen luigitentorioabc lvb medemens middelmaat nederland nederlanders neres ontkerkelijking onzin potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken