Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil snel in gesprek met Sergiño Dest'

5 september 2019 17:33 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB wil snel in gesprek met Sergiño Dest"; image source: Pro Shots

De KNVB wil snel in gesprek met Sergiño Dest over zijn toekomst als international. Dat geef Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi aan in gesprek met Voetbal International. "We hebben hem uitgenodigd voor een gesprek en dat heeft hij vervolgens moeten afzeggen omdat hij verplichtingen bij Ajax had", aldus Van de Looi. "We hopen dat die afspraak zo snel mogelijk alsnog tot stand komt. Het is uiteraard logisch dat we bij hem geïnformeerd hebben en in gesprek willen komen. Dat is niet anders dan met andere jongens met een dubbelpaspoort."

Volgens Van de Looi is de verdediger van Ajax al langer in beeld. "Het is niet zo dat wij Dest pas hebben gezien nu hij een paar wedstrijden in Ajax 1 heeft gespeeld", zo geeft hij aan. "Ik heb vorig jaar misschien wel vijftien wedstrijden van Jong Ajax gezien waar hij bijna altijd meedeed. Het is niet zo dat Dest nu opeens uit de lucht komt vallen."

Van de Looi gaat verder: "Hij heeft zich gewoon goed ontwikkeld. Het heeft er misschien ook wel mee te maken dat er in het verleden te weinig gedaan is met dubbele paspoorten. Hij heeft heel snel voor Amerika gekozen maar wij hebben in het verleden geen actief beleid gevoerd op het feit dat hij ook een Nederlands paspoort heeft."

Steeds vaker komt het voor dat spelers de beschikking hebben over een dubbel paspoort gezien de samenleving waarin we leven volgens de bondscoach van Jong Oranje. "Daar is niks mis mee, maar je moet er wel over nadenken", zegt hij daarover. "Als Turkije en Marokko spelers die in Nederland zijn opgeleid benadert, kunnen wij dat ook doen met spelers die in het buitenland hebben gezeten maar ook een Nederlands paspoort hebben. Dat hebben we nu veel beter in beeld."

Van de Looi hoopt dan ook dat het gesprek snel plaats kan gaan vinden. "Het is wel handig als dit gesprek na deze interlandperiode plaatsvindt", aldus Van de Looi. "De bal ligt bij hem. Dat wij hem graag voor Oranje zien spelen, dat is een open deur."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

looi dest jong knvb oranje paspoort afzeggen amerika benadert dubbelpaspoort erwin handig lucht marokko nederland paspoorten plaatsvindt turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Een Amerikaanse sportmentaliteit heeft hij al , nu nog bij Ajax doorontwikkelen en hij wordt onmisbaar in Oranje...
+2/-0

11 maanden geleden
Gaat de vaste back worden van zowel Ajax als Oranje!
+3/-1

11 maanden geleden
Hoewel ik denk dat Dest een aanwinst zou kunnen zijn in de toekomst, vind ik toch dat hij voor de USA uit zou moeten komen. Hij speelt voor het jeugd team van Amerika en ik vind het toch slecht als de KNVB hem hier nu weg probeert te kapen. Net zoals dat iedereen vind dat Ihattaren voor Nederland zou moeten kiezen omdat hij daar zijn jeugd jaren heeft doorgebracht. We kunnen het niet allemaal willen.
+3/-1

 
11 maanden geleden
Hoi Minos,
Deels heb je een punt en zouden we het doen volgens de regels en niet elkaars jeugd wegkapen. Aan de andere kant is en zijn de Nederlanders altijd het braafste jongetje van de klas. Laten we het eens doorbreken en wel met de belangrijkste bijzaak: Voetbal!
Ik zeg wegkapen die knaap en hopelijk hebben we een hoop lol van hem in de toekomst
+1/-0

 
11 maanden geleden
Dest heeft toch net als Ihataren hier zijn jeugd doorgebracht?
Hij is een Nederlander met alleen een Amerikaanse vader.
Weten doe ik het niet maar ik verwacht dat bij Ihattaren beide ouders niet Nederlands zijn.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Inderdaad - hij woont in Nederland en heeft alleen een Amerikaanse vader. Het ging er om dat hij altijd in de jeugd elftallen van de USA heeft meegespeeld en dus een 'Amerikaanse Voetballer' is. Net zoals Ihatarren een 'Nederlandse Voetballer' is omdat hij de Nederlandse jeugd elftallen heeft doorgebracht. Ik ben gewoon van dezelfde mening as Johan Derksen; er moeten nieuwe regels komen om dit soort situaties te voorkomen.
+1/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.059 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

akwasi associatie bevolking bevolkingsgroepen blank clubman derksen eredivisie fier genee ghana individuen joost juh koen luigitentorioabc lvb medemens middelmaat nederland nederlanders neres ontkerkelijking potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term