Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest: 'Ik heb nog niets van de KNVB gehoord'

4 september 2019 08:38 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest: "Ik heb nog niets van de KNVB gehoord"; image source: Pro Shots

Sergiño Dest kan deze week zijn debuut maken voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij aan nog niets van de KNVB gehoord te hebben, zodat hij nog geen keuze heeft hoeven maken. "Ik heb ook nog nooit in een jeugdteam van Oranje gespeeld. Ik ben zelfs nooit opgeroepen en heb nooit een kans gehad", aldus Dest. "Ik wacht wel af, maar heb nog geen keuze gemaakt."

Dest kan voor zowel de VS als voor Nederland uitkomen omdat hij een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder heeft en daarom beide nationaliteiten heeft. Aangezien de Verenigde Staten deze week twee oefenwedstrijden op het programma heeft staan, kan de verdediger voor Ajax ook nog altijd in actie komen voor het Nederlands elftal mocht hij deze week speeltijd krijgen.

Omdat hij echter al jeugdinterlands speelde voor de VS wordt hij volgens de regels van de FIFA gezien als voetbal-Amerikaan. Volgens de statuten van de FIFA mag je die nationaliteit één keer veranderen op moment als je een dubbele nationaliteit hebt en die beslissing is dan niet meer terug te draaien. Mocht Dest voor Nederland willen uitkomen, moet hij hiervoor een schriftelijk verzoek indienen bij de FIFA. Dat is een procedure die ongeveer drie tot vijf weken in beslag neemt.
Tags

dest fifa knvb nationaliteit nederland jeugdteam nationaliteiten oranje procedure schriftelijk statuten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Als ik Dest zou zijn zou ik me lekker op Ajax richten en nog even 1 a 2 jaar wachten met de keuze voor welk land, WK is pas in 2022. Als hij zich goed ontwikkelt en goede kansen verwacht in het NL's elftal dan heb je meer kans om een WK te winnen. Als je wat minder goed ontwikkelt en je ziet weinig kans om opgeroepen te worden voor het NL's elftal dan kan je beter kiezen voor USA. Die spelen bijna altijd het WK, maar winnen is nagenoeg onmogelijk.
+1/-0

4 jaar geleden
Hij zou moeten kiezen voor de VS aangezien hij daar de jeugdploegen heeft doorlopen.
+1/-0

4 jaar geleden
Natuurlijk willen we hem op dit moment allemaal in Oranje, maar iedereen weet dat hij straks de terugval krijgt waar Van der Wiel, Van Rhijn, Tete en Mazraoui ook tegenaan liepen en dat ie er dan he-le-maal niets meer van bakt. En in die staat gun ik hem toch wel wat wedstrijdjes met de VS waar de lat toch wat minder hoog ligt.
+2/-1

4 jaar geleden
Dest is die slaper van een Dumphries al voorbij wat mij betreft. Dest heeft die Amerikaanse sportmentaliteit die veel spelers missen. Lekker op Ajax richten en je potjes voor de USA spelen. Nederland ligt weer te pitten net als bij Ziyech destijds.
+1/-0

4 jaar geleden
Koeman's voorkeur ligt toch bij die draver van psv
+2/-0

4 jaar geleden
Niet te snel mopperen op de knvb mensen, laat deze jongen eerst maar eens laten zien hoe goed hij werkelijk is, op de lange termijn. Een terugval loert om de hoek, zoals hier al gememoreerd, velen zijn hem voor gegaan, van talenten naar afglijders.
+1/-0

4 jaar geleden
Gewoon eventjes wachten en kijken welk niveau hij gaat halen. Op het moment nog geen toegevoegde waarde voor het Nederlands elftal, als je mij vraagt, maar wel de potentie om dit te worden. Als hij die potentie niet waarmaakt, en die kans zit er gewoon in, is het toch lekker om voor de VS uit te kunnen komen! Gewoon lekker zijn tijd nemen. Hij komt pas net kijken toch.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst