Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mateo Cassierra verkocht aan Belenenses'

1 september 2019 13:07 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Mateo Cassierra verkocht aan Belenenses"; image source: Pro Shots

Ajax heeft Mateo Cassierra verkocht aan het Portugese Belenenses. Dat weet De Telegraaf te melden. Het is niet duidelijk hoeveel Ajax zal ontvangen voor de Colombiaanse aanvaller, maar directeur spelerszaken Marc Overmars heeft wel een doorverkooppercentage weten te bedingen van veertig procent. Cassierra had nog een contract voor een jaar bij Ajax.

De Colombiaan kwam in 2016 over van Deportivo Cali, maar wist niet te overtuigen. Wel had hij een groot aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax in de toenmalige Jupiler League. Vorig seizoen zou hij aanvankelijk een jaar op huurbasis voor FC Groningen gaan spelen, maar de Groningers ontbonden na een half jaar al de huurovereenkomst. Ook een verhuur aan het Argentijnse Racing Club werd na een half jaar al stopgezet.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

cassierra belenenses mateo bedingen cali colombiaan deportivo groningen groningers jong jupiler ontbonden overmars spelerszaken stopgezet telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Met zo'n CV van halve en hele mislukkingen kan er weinig vertrouwen zijn. Dus goed dat hij een nieuwe club heeft gevonden. Het zou me niets verbazen als er voor de transferdeadline nog enkele spelers van ons op huurbasis naar andere Eredivisieclubs vertrekken. Spelers die elke week moeten spelen, en Jong Ajax zijn ontgroeid, maar die te kort komen voor het eerste. Labyad bijvoorbeeld. Magallan?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik denk dat je zowel Labyad als Mallejan gewoon tegen elke prijs moet verkopen. Verlies nemen.
+2/-0

4 jaar geleden
40%. Overmars is toch echt een topper. 90% van de huidige kas is echt alleen op hem toe te schrijven. Die gaan we nog missen ooit.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal geweldig die 40% doorverkoop percentage.
Topprestatie zoals jij zegt.
Ik ben alleen niet zo goed in rekenen.
Kan jij mij voorrekenen wanneer Belenenses net als Groningen en Racing Club niet meer van zijn diensten gebruik wil maken (wat niet ondenkbaar is) en hij transfervrij mag vertrekken hoeveel Ajax dan krijgt?
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Alleen in die situatie vangt Ajax nop. Maar aangezien Cassiera voordat hij naar Ajax kwam als een groot talent te boek stond, en er bij Jong Ajax vorig jaar aardig wat in heeft gelegd, denk ik niet dat dat gaat gebeuren. Belenenses is niet beter dan Jong Ajax en het is daar een stuk warmer dan hier. Bovendien spreken ze daar zijn moedertaal.

Op Alvarez zit ook een doorverkoop percentage. Als die zn poot op 3 plaatsen breekt ontvang America ook niks.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dus omdat alle Portugezen volgens jou Spaans spreken wat de moedertaal van Columbianen is en het zonnetje schijnt gaan we binnenlopen?
Okay, duidelijke uitleg.
Dank je wel.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat is de verkoopprijs nu..? Als ze daar niks over zeggen kun je er van uit gaan dat dat minder is dan de aankoopsprijs...
En,btw., hoeveel is 40% van Nul Euro..? Overmars valt altijd tegen als het gaat om verkopen van matige spelers..
+2/-1

4 jaar geleden
VEERTIG procent ???
Beetje veel overdreven ?
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson