Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest opgeroepen voor nationale team van Verenigde Staten

28 augustus 2019 19:37 - US Soccer
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest opgeroepen voor nationale team van Verenigde Staten; image source: Pro Shots

Sergiño Dest is opgeroepen voor het nationale team van de Verenigde Staten. Het is voor het eerst dat de 18-jarige verdediger deel uit maakt van de A-selectie van Team USA. De rechtsback van Ajax hoeft nog geen beslissing te nemen over zijn interlandcarrière, omdat de VS twee oefeninterlands speelt.

Eerder deze week gaf Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, al aan dat Dest ook in beeld is bij de KNVB, maar hij is niet geselecteerd omdat hij nog niet speelgerechtigd zou zijn voor de komende interlandperiode.

Bondscoach Gregg Berhalter van de Verenigde Staten werd bij de presentatie van zijn selectie onder meer gevraagd waarom hij Dest heeft opgeroepen. "Hij was een van de spelers die een belangrijke rol vervulde op het WK onder 20", aldus Berhalter. "Het is goed om zulke spelers in ons systeem te zien, zien hoe ze het doen in een grote competitie en vervolgens een goed beeld te krijgen bij het nationale elftal. Ik denk dat hij er klaar voor is. Hij heeft al minuten gehad in het eerste elftal en is klaar voor deze nieuwe uitdaging."

Meer op US Soccer


Discussieer mee op de forums


Tags

dest staten verenigde sergino berhalter bondscoach erwin gregg interlandcarriere jong knvb looi oefeninterlands oranje rechtsback speelgerechtigd uitdaging usa verdediger vervulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Heeft de jeugdelftallen van de VS doorlopen en pakt zijn minuten bij het eerste van Ajax. Hopelijk werkt dit motiverend en blijft hij zich goed ontwikkelen.
4 weken geleden
Deze jongen is 18 jaar, heeft een top-sportmentaliteit en is nu al 3 keer beter dan Veltman. Koeman faalt als Dest niet opgeroepen gaat worden voor Oranje..

Laatste nieuws