Transparent
Inloggen
Sluiten

Liverpool - Ajax eindigt doelpuntloos; Inter aan kop

1 augustus 2003 20:47

Verslaggever: RvN

Ajax heeft vrijdagavond haar eerste wedstrijd in de Amsterdam Tournament gelijkgespeeld. In een uitverkochte Amsterdam Arena kwamen de Amsterdammers tegen het Engelse Liverpool niet verder dan een 0 - 0 gelijkspel. Doordat Inter Milaan eerder op de avond met maar liefst 3-0 wist te winnen van Galatasaray is de Italiaanse ploeg de grote favoriet voor de toernooizege.

Naast drie punten voor de overwinning kreeg het ook voor elk doelpunt een punt. Na Inter met zes punten volgen Ajax en Liverpool op de ranglijst beiden met slechts een punt voor het doelpuntloze gelijkspel. Als Ajax haar titel in het Amsterdam Tournament wil prolongeren dan zal het zondagavond Internazionale met ruime cijfers moeten verslaan.

Ajax kende een goede eerste helft. De Ajacieden hadden het betere van het spel, maar zagen dat niet beloond worden met een doelpunt. Via Pasanen en Van der Vaart (2x) was de 'thuisploeg' wel dichtbij. Het ontbeerde Ajax echter aan de precisie en het nodige geluk. Tevens stond een sterk keepende Dudek een treffer in de weg. Liverpool kon daar nauwelijks iets tegenover stellen.

In de tweede helft verloor Ajax de controle over de wedstrijd. Tot problemen kwam het echter nauwelijks door sterk verdedigingswerk van o.a. Escude en Maxwell. De grootste kans van Liverpool kwam op naam van Diouf. De international van Kameroen stond oog in oog met Stekelenburg, maar schoot voorlangs. 20 minuten voor tijd kwam Ajax onder aanvoering van Van der Vaart weer sterk opzetten.

De aanvoerder van Ajax opende bijna de score. Nadat hij mooi van zijn tegenstander was weggedraaid schoot hij net langs de verkeerde kant van de paal. Dezelfde paal stond niet veel later ook een eigen doelpunt van Hyppia in de weg. Het houtwerk speelde in de laatste minuut ook Sonck parte. De gave kopbal van de Belg spatte op de lat boven Dudek waardoor Ajax niet alsnog met de winst ervandoor ging.

Ajax coach Ronald Koeman sprak na afloop over een redelijke wedstrijd. "In de tweede gelft gaven we het uit handen, maar kwamen we later terug in de wedstrijd. Positief is dat we nauwelijks kansen hebben weggegeven. Zelf hebben we wel 4 grote kansen gekregen. We waren vanavond alleen wat ongelukkig in de afwerking."

De Ajax coach is nog zoekende naar de juiste invulling van zijn elftal en experimenteert dan ook nog volop. Het liefste was hij begonnen met Sonck en Ibrahimovic in de spits, maar een blessure van de Zweed stond dat in de weg. Aanwinst Sonck vond hij nog wat te onrustig. "Sonck wil alles zo graag goed doen, dat is wel eens een probleem."

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Pasanen, Escud?, Maxwell, Galasek, Van der Vaart, Sneijder, Pienaar, Sonck, Wamberto.

Wedstrijdverslagen:
Ajax.nl

Off.site Liverpool

VI.nl

De Telegraaf

Walk on LFC

Meer op




Tags

liverpool sonck inter vaart dudek maxwell pasanen stekelenburg tournament aanvoering afwerking arena diouf doelpuntloze ervandoor escud escude experimenteert galasek galatasaray gelft houtwerk hyppia ibrahimovic internazionale kameroen keepende koeman lfc milaan ontbeerde parte pienaar precisie prolongeren spatte telegraaf titel toernooizege trabelsi verdedigingswerk voorlangs walk wamberto wedstrijdverslagen weggedraaid zoekende zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht