Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'De opdracht is op papier simpel: winnen'

27 augustus 2019 09:41

In gesprek met De Telegraaf geeft André Onana aan dat de wisselvalligheid weg moet uit het spel van Ajax in de return tegen APOEL Nicosia. "Het is nog niet stabiel genoeg. Maar dat is ook het mooie van voetbal. Het is bijna onmogelijk om negentig minuten controle te hebben. Maar de periodes dat we op het veld de baas zijn, moeten we wel uitbreiden", aldus Onana. "Ik denk dat we APOEL ook sterk hebben gemaakt door te veel balverlies te lijden. Het risico dat we in de passing leggen, is geweldig als het goed gaat, maar kan tegen ons werken als we te onnauwkeurig zijn. We leidden te veel counters in."

De doelman was een week geleden nog een van de uitblinkers. "Ik heb mijn werk gedaan. Niets meer en niets minder", zo geeft hij aan. "Maar natuurlijk ben ik wel blij met die reddingen. Het was belangrijk om de nul te houden en in elk geval met een gelijkspel van Cyprus weg te gaan."

Volgens de doelman is een gelijkspel in een uitduel geen slecht resultaat. "We moeten positief blijven, van onze fouten leren en het thuis afmaken. Daar hebben we de kwaliteiten voor. En de opdracht is op papier simpel: winnen", zegt hij daarover. "Dat we als halvefinalist twee voorronden moesten spelen, is niet fair, maar daar hadden we geen invloed op. Op het bereiken van de groepsfase wél."




Tags

onana apoel balverlies counters cyprus halvefinalist nicosia onnauwkeurig passing telegraaf uitblinkers wisselvalligheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid