Transparent
Inloggen
Sluiten

Johan Derksen: 'Tadic en Ziyech vinden het verschrikkelijk dat Schreuder weg is'

26 augustus 2019 22:14 - Veronica Inside
Foto: Pro Shots

Johan Derksen: "Tadic en Ziyech vinden het verschrikkelijk dat Schreuder weg is"; image source: Pro Shots

Johan Derksen onthulde maandagavond tijdens Veronica Inside dat Dusan Tadic en Hakim Ziyech het verschrikkelijk vinden dat Alfred Schreuder weg is bij Ajax. "De aanwezigheid van Schreuder was voor hun aanleiding om voor Ajax te kiezen, omdat ze hem bij Twente hebben meegemaakt. Hij schijnt het tactisch brein te zijn geweest", aldus Derksen. "Die twee zeggen dat sinds Schreuder weg is dat deze trainer veel praat, maar geen tactisch plan meer heeft. Als er iets fout gaat, kan hij het tijdens de wedstrijd niet aanpassen zodat het anders gaat lopen. Ze worden daar heel moe van."

Derksen ging verder: "Ze zitten nu met een technische staf naast de trainer die totaal geen inbreng heeft en niets toevoegt. Ze zijn echt ontevreden over de tactische simpelheid van Ten Hag. Hij greep ook totaal niet in toen hij door een verkapt amateurteam onder de voet dreigde te lopen. Hij gooide toen wanhopig Huntelaar erin, maar dat kantelde de wedstrijd ook niet. Hij schijnt niet het tactische wonder te zijn. Ik hoor steeds vaker uit uitlatingen van spelers dat Schreuder niet zomaar een assistenttrainertje was."

Hans Kraaij jr. vulde aan dat hij wist wie de bron van Johan Derksen was. "Alfred Schreuder schijnt een lek te zijn geweest naar zijn betrouwbare bron", zo gaf hij aan, zonder aan te willen geven wie de bron is. "Ten Hag vond dat weer vervelend. Je kan dan wel een heel goede trainer zijn, maar als je een iets te goede relatie hebt met een bepaald gedeelte van de pers en dingen uit de kleedkamer lekt, kan ik me voorstellen dat je een andere weg inslaat."


Discussieer mee op de forums


Tags

schreuder derksen schijnt tadic ziyech alfred hag aanwezigheid amateurteam assistenttrainertje brein gooide hans huntelaar inslaat kraaij lekt moe simpelheid toevoegt twente verkapt veronica vulde wanhopig wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Ah, het gaat even wat minder en er wordt al meteen aan de stoelpoten gezaagd. Doet mij een beetje denken aan Valentijn Driesen vorig jaar, die was er ook rotsvast van overtuigd dat Ten Hag op weg was richting uitgang.

Schreuder is dezelfde persoon die bij Twente ook niet echt wonderen kom verrichten. Om nu te doen alsof hij het tactisch wonder was, gaat mij toch wat te ver.
+5/-1

11 maanden geleden
Ten Hag is wat mij betreft nooit een trainer geweest die een wedstrijd kon laten kantelen door een tactische omzetting of wissel. Dat zag je al in één van zijn eerste wedstrijden als Ajax coach toen hij 0-0 speelde tegen Utrecht en niemand wisselde. Helemaal niemand. Maar goed, zolang hij het compenseert met de juiste tactiek erin slijpen in de voorbereiding op een wedstrijd valt daar wel mee te leven.
+4/-1

 
reactie verwijderd

11 maanden geleden
Het is een veeg teken als spelers aandringen op een verandering in opstelling.
+1/-2

11 maanden geleden
1x 0-0 gespeeld en regent roddels, doemscenario's en niemand kan er meer wat van. Welkom in het bekrompen Nederland...
+4/-0

11 maanden geleden
Zyech speelde al bij Ajax voordat Schreuder er was.
Derksen, jammer dat je niet een beetje nuance kan brengen in je verhaal. Je krijgt zoveel aandacht tegenwoordig, wat je ook zegt en wie je ook beledigt het maakt je allemaal niets meer uit. Je kwaliteit begint een valkuil te worden.

Schreuder is veel belangrijker dan meningeen dacht. Klopt.
Dat heb ik hier ook op het forum gezegd.
Idem voor Schone. Idem voor Wober.

Er gaan veel dingen goed bij Ajax, maar nog niet alles.

Hopelijk gaat Ten Hag nu zichzelf weer opnieuw uitvinden. Luisteren naar de spelers en wijze keuzes maken. Succes Erik!
+3/-0

11 maanden geleden
Het loopt even iets minder en dus gelegenheid om verhalen de wereld in te helpen.
En dat na zo'n fantastisch seizoen, Holland op zijn smalst.
Ajax haalt die CL echt wel en dan gaat het ook weer vanzelf lopen.
+2/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
En ik denk dat Derksen een superassistent heeft die al het echte werk doet voor Derksen. En die vent is een van de allerbeste duimzuigers ter wereld!
+1/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, ze vinden het zo verschrikkelijk dat ze zelfs besloten hun contracten te verlengen.
+11/-0

11 maanden geleden
Ik denk dat die snor wel degelijk een punt heeft. Hag is nooit een tactisch meesterbrein geweest wat een aantal wedstrijden van afgelopen seizoen ook gebleken is toen Hag tégen het oordeel van Schreuder inging.
Het zal blijken de komende tijd..
+1/-9

 
11 maanden geleden
Vorig seizoen las ik deze reactie niet van je??
+2/-0

 
11 maanden geleden
Jawel hoor El Nico. Vorig jaar na Heracles uit, psv uit en nog wat wedstrijden waar overduidelijk tactisch geblunderd werd door ten hag en we onnodig puntverlies leden liet ik mij ook horen.
Ten hag blinkt nou eenmaal niét uit in tactiek en een plan B al helemaal niet als de wedstrijd niet loopt.
+1/-0

11 maanden geleden
Een tactisch plan werkt niet als je niet de spelers hebt voor een dergelijk plan wat je voor ogen hebt. Het middenveld is te zwak op dit moment. Simpel. Verdediging kan je oplossen, er is genoeg kwaliteit die je wel moet gebruiken.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Je kunt uiteindelijk concluderen dat Ten Hag een team sterker kan maken.Hij kan dus structureel een sterk en goed georganiseerd team neerzetten.Kritiekpunt hij heeft geen plan B.
Inbrengen van goede wissels gaat vaak minder goed.Dat is m.i. onlosmakelijk verbonden met het feit dat ten Hag spelers niet individueel beter kan maken.
Labyad(goed bij Psv).Sinkgraven(technisch zelfs mijns inziens nog beter dan Frenkie de Jong.=geen serieuze kans dus ook weg) Wober(weg), de jonge Traore,Ekkelkamp zijn niet veel beter geworden,Younes(uitblinker bij Peter Bos ook weggejaagd) Dolberg twijfelt aan zichzelf en wordt onder ten Hag niet beter , gaat dus ook weg!
CONCLUSIE:TEN HAG MAAKT SPELERS NIET INDIVIDUEEL BETER.HEEFT OOK GEEN PLAN B
+2/-5

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Labyad is gewoon te licht voor het niveau dat Ajax nastreeft, genoeg spelers in de selectie die stukken beter zijn dan hij >> miskoop.

Sinkgraven is jarenlang geplaagd door blessures, dus hoe wil je een chronisch geblesseerde speler kansen geven? Als club hoor je door te selecteren als je vooruit wil.

Wöber ging op een lastige moment weg, maar hij paste niet in het spelletje dat wij voor ogen hebben: meevoetballend zwak. Op zich een prima speler voor een ploeg waar de verdediger alleen maar moet verdedigen. Is inmiddels ook al vertrokken bij Sevilla.

Over de twee jonge spelers zal ik maar niks zeggen, die komen nog maar net kijken. We zien wel hoe die zich ontwikkelen.

Younes deed het prima in het begin, maar heb je zijn laatste 2 seizoenen gezien? Miste ontzettend veel kansen en kwam in zijn laatste periode nog geen lantaarnpaal voorbij, desondanks werd hij steevast opgesteld. Dus vertrouwen zat gekregen, ook dat houdt dan een keer op. Ten Hag had betere opties voor zijn positie.

Dolberg heeft vorig seizoen heel veel vertrouwen gekregen na zijn lange blessure. Ook dit seizoen veel vertrouwen in de voorbereiding. Ik weet niet wat zich achter de schermen afspeelt, misschien wilt die jongen zelf elders een doorstart maken?

Wat betreft je conclusie, hoe zit het met de rest van de selectie die wel schitterde vorig seizoen? Maakte Ten Hag ze individueel beter waardoor ze als team zo konden presteren? Of ligt je focus alleen maar bij de afvallers?
+3/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Opstelling 4-3-3

Onana
Achter Veltman Schuurs Martinez Tagaifico
Mid.Beek(Bij blessure Promes) Zyech Blind
Voor Neres Tadic(Huntelaar) Promes((Tadic)

Nogmaals ik vind dat ten Ten afgelopen jaar een geweldig team heeft gecreëerd en georganiseerd.Hij benutte daarbij de kwaliteiten en talenten van de aanwezige spelers optimaal. Voorbeeld :Het neerzetten van Tadic in de spits tegen sterke tegenstanders is een ijzersterke vondst. Tadic houdt niet alleen de bal vast.Hij kan vanuit een ongunstige situatie met sterk lichaam voordeel halen.Tegelijkertijd terugkaatsen en doorvoetballen. Met zijn natuurlijke kapbeweging kan hij niet alleen zijn directe tegenstander maar een complete verdediging te kijk zetten.Ten Hag koos dus voor spelers die het talent hadden om foutloos in zijn combinatievoetbal de acties volledig te laten slagen(doelpunten Real en Jyventus) Kortom hij maakte optimaal gebruik van de aanwezige klasse bij de spelers.Helaas heeft Ajax anders dan bijvoorbeeld Manchester City niet 20 maar 9* Van die spelers zijn inmiddels nog maar 6 klassespelers over!Ten Hag wordt daardoor gedwongen spelers vanuit de jeugd(zie PSV) door te selecteren of bij te kopen.Daarin heeft ie het dus moeilijk en zeker bij blessures.We zullen het zien.Aangezien de RVC aan Overmars niet al teveel ruimte geeft om signifant grote spelers te kopen, wordt daardoor de druk op ten Hag gelegd.Hoe kan hij de overige spelers op zijn manier laten spelen.Misschien kunnen ze het niet en hoe kan hij dat op korte termijn bereiken?

* Daarin hoorde ook Schone.Ten Hag maakte optimaal gebruik van Schone omdat deze met zijn afstandsschoten belangrijke wedstrijden kon beslissen.
+2/-0

11 maanden geleden
Volgens mij hebben ze allebei verlengt. Wetende dat Schreuder al getekend had in Duitsland. Zal wel een beetje overtrokken zijn.
+5/-0

11 maanden geleden
De bron van Snor is Valentijn Driessen.
Die man is vorig jaar zo ongeloofelijk hard op zijn bek gegaan dat hij nu vol afgunst gewoon weer gaat zagen.
Als Ten Hag Ajax woesdag naar de CL loodst dan heeft hij de eerste tik alweer te pakken.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Als je je woensdag niet kwalificeert voor de CL moet hij gelijk eruit. Met een zulk surplus aan kwaliteit moet dit zelfs een middelmatige trainer lukken.Dus....
+1/-5

 
forum-beheerder 11 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

wit rood wit in ons bloed schreef op 27 augustus 2019 om 07:14:

De bron van Snor is Valentijn Driessen.
Die man is vorig jaar zo ongeloofelijk hard op zijn bek gegaan dat hij nu vol afgunst gewoon weer gaat zagen.
Als Ten Hag Ajax woesdag naar de CL loodst dan heeft hij de eerste tik alweer te pakken.


Precies! En ieder zichzelf respecterend mens denkt even iets verder. Ziyech tekent bij wanneer hij Ten Hag niet zit zitten? Dan ondermijn je ook jezelf. Als het dán fout loopt is jouw wens om naar een grotere club te kunnen ook een stuk minder. Zó dom zal hij toch niet geweest zijn? Driessen blijft het proberen en heeft nu zelfs Johan voor zijn karretje gespannen. 🤣
+4/-0

 
11 maanden geleden
Driessen is een lul die niet meer serieus te nemen is.. vooral na zijn "breaking news" rond Frenkie en De Ligt afgelopen seizoen en al het gestook rondom Ten Hag. Over de Snor zal ik het maar niet hebben, die lijkt de weg nu nog meer kwijt na zijn val.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Het is werkelijk niet te geloven dat die Driessen nog een podium krijgt. Ik ben toch een sterk voorstander van gedwongen anticoncepti om de wereld in de toekomst te kunnen behoeden voor rancuneuze gasten als Valentijn Driessen
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Types als Derksen en Driessen verzinnen hun eigen waarheid en passen die moeiteloos aan zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Als Ajax morgen wint, is de conclusie: Ten Hag luistert eindelijk naar zijn kritische spelers. Ander voorbeeld: als je Huntelaar niet brengt, snap je er niks van, als je Huntelaar wel laat invallen, ben je 'wanhopig'. Tsja, zolang Gijp en Derksen geen weerwoord krijgen, ook niet van die alleen maar dommig grinnikende Wilfred, hebben ze zelf het idee dat hun verhalen nog kloppen ook...
+4/-0

nieuws-redacteur 11 maanden geleden
Zou die bron Joop Munsterman zijn?
Die heeft hekel aan Ten Hag en is een maatje van Derksen. En Schreuder was goed met Joop destijds.
Vond het sterk van Kraay dit.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg