Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft redelijke, maar verraderlijke uitgangspositie voor bereiken groepsfase CL

26 augustus 2019 18:50

Voor Ajax staat woensdag een van de meest cruciale wedstrijden van dit seizoen op het programma. In de Johan Cruijff ArenA staat de return in de laatste voorronde van de Champions League tegen APOEL Nicosia op het programma. De ploeg van Erik ten Hag heeft met een 0-0 gelijkspel in Cyprus weliswaar een redelijke uitgangspositie, maar een overwinning in eigen huis is wel vrijwel noodzakelijk om ook dit seizoen in de groepsfase actief te mogen zijn.

Het track record van Ajax tegen ploegen uit Cyprus in eigen huis zal daarbij veel vertrouwen bieden. Ajax speelde drie keer eerder in Amsterdam tegen een ploeg uit Cyprus. Drie keer werd er gewonnen en in totaal werd er in die drie wedstrijden een doelsaldo van 16-0 behaald. De laatste keer was in december 2014. Ook toen was APOEL Nicosia de tegenstander. Ajax was die avond met 4-0 veel te sterk.

Dat een gelijkspel buitenshuis een goede uitgangspositie biedt, maar weliswaar aantoont dat het ook verraderlijk is, bewees Ajax afgelopen jaren al vaker in de voorronde van de Champions League. Zo speelde Ajax in het seizoen 2015/2016 in Oostenrijk met 2-2 gelijk tegen Rapid Wien, maar verloor vervolgens in Amsterdam met 2-3. Twee seizoenen geleden speelde Ajax met 1-1 gelijk op bezoek bij OGC Nice. Ook het duel in Amsterdam eindigde in een gelijkspel. Omdat die wedstrijd echter in 2-2 eindigde, gingen de Fransen op basis van doelsaldo naar de volgende ronde. Zaak aan Ajax om het dit seizoen wel goed te laten gaan.




Tags

uitgangspositie cyprus apoel nicosia verraderlijke voorronde arena hag nice ogc oostenrijk rapid track verraderlijk wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal