Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek mist return tegen APOEL vanwege spierblessure

24 augustus 2019 16:35 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Donny van de Beek mist return tegen APOEL vanwege spierblessure; image source: Pro Shots

Ajax moet het woensdagavond in de return tegen APOEL Nicosia doen zonder Donny van de Beek. Via de officiële website meldt de club dat de middenvelder vrijdag op de training geblesseerd is geraakt. "Ik baal vreselijk. De wedstrijd van woensdag tegen APOEL mis ik zeker", aldus Van de Beek. "Komende week hoop ik duidelijkheid te krijgen hoe lang het daarna nog gaat duren."

De middenvelder heeft een spierblessure aan zijn bovenbeen.

Meer op Ajax.nl




Tags

apoel beek bovenbeen nicosia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Als Erik Ten Hag maar niet de boel nog meer gaat omgooien :\(
+1/-1

 
4 jaar geleden
Offtopic. De ligt beste verderdiger van de wereld stond niet in de basis en heeft geen minuut ingevallen tegen Parma. Juventus heeft zo'n grote bank, Sarri heeft zoveel mogelijkheden. Ziek. Onze aanvoerder weg kopen, maar zit gewoon op de bank.

De ligt jongen, wat heb je gedaan.

En tuurlijk zal hij weleens gaan spelen...voordat iedereen nu over me heen valt.
Maar het is gewoon te vroeg geweest in ALLE opzichten.
Juventus, de keiharde wereld van de italiaanse top. 1 foutje, en je zit bankie.
Ze hebben al drie super cv's.

Misschien pas over een jaar in de basis. Beter nog 1 jaar Ajax en gaan voor de CL winst of Uefa cup winnen.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Geen medelijden mee. Pakt 14 miljoen per jaar.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ik heb ook geen medelijden. Ik beschouw het gewoon als een verkeerde keuze voor hem en voor ajax, en dus ook voor de fans en voor hele wereld. Wat velen voetballiefhebbers hadden graag nog een keer het Ajax van 2018-2019 een keer in de CL zien spelen om NOG 1 keer een poging te wagen op die cup te winnen.
Kortom het was allemaal niet nodig geweest. Ze hadden beiden nog een heel mooi jaar bij Ajax kunnen maken en dan als ECHTE vedettes kunnen weggaan met een Europese Beker.


Bij Barca was niemand weggekocht of bij Liverpool.

De ligt is nu weg , net 20. En zit op de bank.
Frenkie is weg, mag weliswaar spelen bij Barca.
Vorige week verloren van Bilbao, vandaag alweer achter tegen Betis.
Hoe lang nog voordat Frenkie daar ook ook wissel wordt gezet. Het kan zomaar.
Op een gegeven moment gaan trainers hun hachje redden bij de grote clubs.

Frenkie is zo goed, die zal niet zo snel wissel komen te staan.

Maar De ligt speelt misschien maar dit jaar 30 % in de basis.

Nou, waarom zou je dat doen?

Was dan naar Barcelona gegaan....

Oja, niet genoeg geld....
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik snap je punt. Ook ik had De Ligt nog een jaar bij ons zien schitteren.. maar zo een kans kun je als voetballer niet laten lopen.. ook als club kun je het niet maken om niet te cashen, want dankzij de miljoenen van De Ligt en Frenkie is onze mooie club in staat om contracten flink op te waarderen, waardoor we minstens een jaar langer kunnen genieten van Neres, Ziyech en Tadic, Tagliagico en Onana.
+2/-0

 
4 jaar geleden
De ligt is 20!!!
Hij is zo goed toch? Zouden genoeg kansen komen Solidus.
Je kan ook te snel en te vroeg weggaan. Zoals de Ligt.

Je krijgt in Italie niet zoveel kansen bij Juventus, overigens het beste centrale duozowat ter wereld staat voor je....
Ook een heel groot risco wat de Ligt heeft genomen.
Misschien als Chielini stopt...hij had beter geduldig kunnen afwachten, totdat Chielini was gestopt of totdat Real of Barca opnieuw zouden komen.

Van der Sar was 29. Toen ging hij naar Juve.
Hakim is 26. Bij hem had ik het nog gesnapt ALS hij weggaan was.
Danny Blind bleef tot het EINDE.

Op je 20e WEG MOETEN, want je kan die kans niet laten liggen.
Sorry wat een KUL.

Het is de trend van tegenwoordig. Alles moet snel. Nu. vandaag. Bol.com Binnen 3 uur bezorgd. Geduld is een schone zaak. Een mooi team bouwen? Nee hoor. Het team wordt binnen 2 maanden gekocht, een sjeik geeft je wel 300 miljoen euro.

resultaat? Nog steeds geen CL voor City en PSG : )

Geduld is een schone zaak.

De ligt had moeten blijven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik hoop in ieder geval dat Barcelona en Juventus NIET de CL winnen. Real ook niet.
PSG en City ook niet.

Olympique Marseile zou leuk zijn, of Dortmund, Ajax of Nottingham Forrest. Porto, Benfica, of Bayern.
Liverpool anders weer. Ik gun het Klopp.

Klopt ik ben van de romantiek.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@DonVito: Het behouden van spelers betekent niet automatisch het behoudt van hun nivo. Je moet niet uitsluiten dat vorig jaar veel spelers misschien wel eens boven hun normale nivo zijn uitgestegen. Dat daar een aantal van nu minder spelen, komt niet alleen door het vertrek van de Jong en de Ligt.

Het juist goed dat er hier en daar wat spelers vertrekken. Dat voorkomt verzadiging bij de rest.

Bovendien.... dat Ajax opnieuw het kunstje van vorig jaar zou kunnen herhalen waag ik echt te betwijfelen. We hadden ook ne nodige geluk, konden gebruik maken van onze onbekendheid (nu niet meer), en andere teams hebben zich significant verbeterd (en dat zie ik ons ook niet doen).

Zo simpel is het allemaal niet.
+1/-0

4 jaar geleden
Heel slecht nieuws dit. Ik geloof niet in de complottheorieen dat dit gedaan wordt omdat hij vertrekt naar Real Madrid. Donny kennede had hij deze wedstrijd voor geen goud willen missen.'
Ik zou het als volgt oplossen. Achterin Veltman-Schuurs-Martinez-Tagliafico. Op die manier staan er een aantal echte verdedigers met iets meer lengte en voldoende voetbal van achteruit.
Links mid uiteraard Daley Blind. Afhankelijk van de fitheid (die ik moeilijk kan inschatten) zou ik Alvarez ernaast zetten, indien die hier dus nog niet klaar voor is, niet moeilijk doen en een speler als Ekkelenkamp of De Wit voor de leeuwen zoals Ajax betaamt. Marin zou ik in de rol van Donny opstellen, ik denk dat op deze manier zijn dynamiek beter tot zijn recht komt en zijn verdedigend zwakke spel minder opvalt.
Voorin zou ik spelen met Ziyech - Tadic - Promes. Ik vond Neres iets tegenvallen de laatste wedstrijden dus vandaar nu de kans voor Promes, Huntelaar hou ik liever achter de hand om in te kunnen brengen indien nodig. Zeker nu er zonder Dolberg geen echte andere spits meer in de selectie zit.
+4/-2

 
4 jaar geleden
5 dagen van te voren en nu al bekend maken dat die niet speelt?? Erg vaag. Real grijpt definitief naast Pogba. Donderdag horen we dat die getekend heeft bij Real. Mark my words!
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, Ik vind het misschien wel beter. vd Beek maakte de ruimtes er in de 16 niet bepaald groter op door zich steeds naar voren te storten. Misschien komt er nu een rustiger persoon op zijn plek, die wat meer balans brengt op het middenveld.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Hij is vrijdag op de training geblesseerd geraakt, is dan toch normaaal op dit naar buiten te brengen. Hij zegt erbij dat de blessure dusdaning ernstig is dat hij woensdag niet haalt en de volgende wedstrijd wellicht ook niet. Zou zomaar kunnen dat hij alsnog naar Real Madrid verkast, maar ik weet zeker dat als hij had gekund hij deze wedstrijd zou hebben gespeeld.
+3/-0

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Daar ga ik je zeker aan herinneren.
+1/-1

4 jaar geleden
Met Donny ging het ook al moeizaam. Dat belooft nog wat voor woensdag.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Die andere twee op het middenveld had ie weinig aan...
+1/-2

4 jaar geleden
Aderlating hoor, is toch de meest dynamische speler die je gaat missen.
+3/-1

Ro Van O (geschorst)
4 jaar geleden
Toch mooi dat ze dit weekend niet hoeven te spelen - kunnen spelers gespaard worden, minder kans op blessures voor de europacup wedstrijd.
+3/-3

Ziyech op 10, Neres en Promes mits hij fit is op de vleugels.
Je moet het veld breed houden tegen die gasten en ze met snelheid pijn kunnen doen in de omschakeling.
Verder niet zeuren, CL halen is nu het belangrijkste hoe maakt voor 1 keer niet uit, Frienkie, Donny en Lasse was vorig jaar 80% van de wedstrijden het middenveld en dat mis je nu compleet, helemaal niks vreemds aan dat het nog niet loopt, alles heeft tijd nodig.
Woensdag met dik 50.000 man achter onze club uit Amsterdam! en dan moet het goed komen.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het zal wel Neres en/of Promes op de vleugels worden, Tadic in de spits en Ziyech daarachter. Op zich is het toch beter als óf Tadic óf Ziyech teruggaat naar het middenveld. Nu is het voornamelijk toch alleen maar overloos gebrei in de 16.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik zie toch liever Tadic op 10. Ziyech verliest de bal te vaak op 10.
Hunt in de spits, Neres + Ziyech vleugels.
+3/-0

4 jaar geleden
Het kan verkeren.
Het is niet de tegenstander het is Ajax zelf die teveel spelers heeft die als 12e man voor de tegenstander spelen en letterlijk doorgang geven tot in de zestien meter. De Ajacieden staan wat te kijken en doen niets laat staan elkaar corrigeren na weer een individuele flater. Tadic en Ziyech vrienden voor het leven mogen hun gang gaan en V.d. Beek rent nu bij elke keer balbezit naar voren. Alleen Onana doet zijn mond open en probeert het teambelang naar boven te halen bij de heren. Blind loopt wat mee en verwacht van Ten Hag dat die de lijnen uitzet. Elke keer als ik Blind zie "ongelooflijk". Hij gaf dat aan het begin van vorig jaar letterlijk aan.
+3/-2

4 jaar geleden
Hunt in de spits, Tadic op 10.
Of Dani de Wit... Blind verdediging, geen middenveld
+3/-0

4 jaar geleden
We gaan zijn scorend vermogen missen. Tegelijkertijd geeft het ook een kans om de balans op het middenveld te verbeteren, naast defensieve zekerheid. Ik heb echt vertrouwen in Marin, maar waar hij nu staat in combinatie met zijn zenuwen is hij een stoorzender. Iets meer naar voren is wellicht beter, zeker als je dan met twee "6-en" er achter staat die meer vanuit de controle denken. Promes kan er ook spelen, maar die heeft minder ritme en fitheid dan Marin. Voorin starten met Huntelaar zou kunnen, maar ik hou hem liever als targetman op de bank, just in case. We moeten vooral niet nerveus worden of spelen: we zijn veel beter en als we de bal in bezit en onder controle houden, gaan die Cyprioten huilend naar huis. Alles bij elkaar verwacht ik wel weer een zenuwenwedstrijd. Gelukkig zit ik in het stadion, daar voelt het gek genoeg rustiger dan voor de TV.. ;-)

Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Blind, Marin; Neres, Tadic, Ziyech.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Zoiets als jou opstelling wordt het, maar is niet wijs. Huntelaar moet in de bais vind ik. Je hebt doelpunten nodig en hij is gewoon heel hongerig. Ajax gaat heel veel balbezit krijgen en dus Blind achterin met Alvarez.

Martinez dan op middenveld met punt naar achteren, De Wit of ekkelenkamp,
en dan Zyech op 10.

Tadic, Huntelaar en Neres.

Ajax moet gewoon volop doelpunten maken, hoeveel het wordt boeit niet.
5-3 zou zomaar kunnen.

Schuurs en Marin niet opstellen in zo'n belangrijke wedstrijd.
Die gasten hebben nog niks laten zien. Ekkelenkamp daarentegen en de Wit wel.

Huntelaar erin, wat ervoor zorgt dat je je middenveld weer kan vullen met 1 van je aanvallers. Neres, Tadic of Zyech. En dan heb je Promes nog om in te vallen met Traore.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Marin in de basis na vorige week kan echt niet.
Sorry, De Wit, Promes en Ekkelkamp en Huntelaar zullen wel denken...

Nee, hij had zijn kans.

Ekkelenkamp heeft tegen Juventus gespeeld, en liet zien dat hij er stond.
Die jongen verdient dan nu de kans. Hij is al gewend.
Marin weer laten starten NU is niet fair na de rest. Als je zo slecht gespeeld hebt?
+2/-1

 
4 jaar geleden
De optie met Huntelaar in de spits vind ik ook een goede. Ik zou er alleen niet mee beginnen. En omdat ik Schuurs bijvoorbeeld verder vind dan Ekkelenkamp, kies ik voor hem. Ook De Wit heeft op wat invalbeurten na nog weinig (kunnen) laten zien. Ik denk dat Marin even door zijn koudwatervrees heen moet, en hij kan dat beter op de plek van Donny, want daar zal zijn dynamiek en loopvermogen meer uit de verf komen. Maar ook Promes kan daar spelen, of Ziyech. Maar vanuit dezelfde controlegedachte liever iemand op die plek die geen onnodig balverlies leidt. Dilemma's, dilemma's... ;-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dit is de wedstrijd van KJ, zijn gif is nu heel belangrijk. Als KJ speelt kan je Hakim, Dusan of Neres naar de 10 halen.
Juist ideaal nu Beek er ook niet bij is.

Marin mag heus wel meer kansen krijgen, maar mooi tegen Fortuna en RKC.

Zet je KJ erin meteen, wordt het voor rust 3-1.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ekkelenkamp vergelijken met Schuurs doe ik niet. Jij wel? Een cv met een middenvelder? Daarnaast komt Ekkelenkamp uit de ajaxschool en is wel al meedogenloos zie bv Ronaldo. En dat is wat je nodig hebt.
+1/-0

4 jaar geleden
Dit kan voor woensdag misschien wel eens goed uitpakken. De afgelopen cl voorronde duels stond hij veel te veel naar voren en daarmee verloren we het op het middenveld. Dus hopelijk een stap richting meer balans daar.
+3/-0

4 jaar geleden
Zo goed was hij nou ook weer niet tegen vvv en apoel. Ben wel reuze benieuwd of we alvarez nu eindelijk eens in de basis gaan zien.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
------Onana-------

Veltman, Alvarez Blind, Tagliafico
Ekkelenkamp Martinez
-----Zyech-------
Tadic, Huntelaar, Neres

ps: Marin, Schuurs zijn momenteel nog NIET ! van CL niveau.

Promes, en Traore laten invallen.

Kom op Ten Hag, nu moet je Alvarez erin zetten. Bamm!!!

Overigens, onze de Ligt zit op de bank bij Juve.
Nou wat een goede keuze. Niet wijs. Had bij Ajax moeten blijven totdat hij echte een grote meneer was. Hij is dat nog niet, anders stond hij wel in de basis.
+3/-1

 
Omdat het Europees talent van het jaar, jongste aanvoerder van Ajax ooit en record NL-international als tiener aller tijden niet in de basis staat bij de recordkampioen van Italië maakt hem geen grote meneer? Mmm, ik denk dat je daar de plank misslaat. Als dat na de winterstop nog steeds zo is heb je wellicht gelijk, maar voor die conclusie is het veel te vroeg.
+1/-0

 
4 jaar geleden
We gaan het zien, we gaan het zien. Hij heeft een eigen goal gemaakt en tegen Felix van Atletico zag hij er twee keer slecht uit. Er worden daarop nu al keuzes gemaakt door de trainers...Zal me niet verbazen dat hij in principe stand in is het hele seizoen voor de twee Italiaanse rotten.
Logisch ook want die twee rotten in het centrum behoren al jaren tot de beste verdedigers van de wereld EN kunnen italiaans.

En is dat wat je wil? als je weggaat bij Ajax terwijl je JUVENTUS juist geklapt hebt in de kwartfinale en eigenlijk bijna in de finale van de CL stond met je jeugdliefde en eigen cluppie? Waar je aanvoerder van was en waar je het vertrouwen kreeg van een trainer ondanks de fouten die je steeds maakte en ondanks dat er een Schone en Tadic en Blind , KJ rondliepen...
Mensen vergeten dat hij aanvoerder van Ajax mocht worden van ten Hag en co, terwijl je al die andere ouwe guys hebt rondlopen....

Kortom, De ligt kreeg wat hij nodig had. 100 % vertrouwen. Een basisplek.
De band. Alle egards. Waardoor hij kon doorgroeien. Kon schitteren.
Dat vertrouwen wat hij kreeg bij Ajax en de liefde en steun van de fans zal hij nog gaan missen in Turijn...daar zit je meteen op de bank en wordt je op de transferlijst gezet zoals men ook bij Ajax kan doen. Zie Mangalan, Marin, Cassiera, Sulejemani....


De Ligt heeft zich laten verleiden door bij Juventus te tekenen, een club waarbij iedereen van de ajax fans zich negatief over uit laat (ik ga het allemaal niet weer herhalen......) Dus dat had hij sowieso niet moeten doen.

Een club die je zo bij het vuil zet als ze je willen. What do they care?

ALS hij al een grote meneer was, stond hij nu in de basis. Zoals Frenkie.
Frenkie staat in de basis omdat hij ook echt wereldtop is. 22 jaar.
Rakitic zit bv nu op de bank. Kijk dan ben je een grote meneer.

De ligt is dat gewoon - nog - niet.
Zijn vertrek was TE snel en ergens een beetje ondankbaar.

20 jaar en al naar het buitenland en dan ook nog Juventus.

Ik blijf hier gewoon heel kritisch op.

En dan zit je straks 70 % van de tijd op de bank en mag je de beker spelen en thuis tegen Sienna en al die wedstrijden waar Chielini zegt...laat mij even chillen in mijn jacuzzi dit weekend.

Moge Ajax weer Juventus tegen komen in de CL en ze weer klop geven.

Zou heerlijk zijn.

Kan je nagaan als hij nog 1 jaar zou blijven.

Onana tekende bij. Mazraoui. Nico. Klaas Jan.
Tadic. Neres. Hakim. Donny?

Daar had de Ligt bij moeten staan.

De man die eigenlijk aanvoerder werd terwijl Schone, Blind, KJ of Tadic dat veel meer verdienden gezien ervaring en leeftijd.

Bij Ajax mocht hij nog weleens een fout maken en hij bleef staan.
Dit gaat heel anders worden bij Juventus.
+1/-0

 
4 jaar geleden
DonVito, wat kan jou t schelen ? Hij is weg en we hebben niks meer aan hem. Lekker boeiend of ie op de bank weg teert.
Zonder hem komen we er ook wel.
En Donny.. Donny doet niet mee,Donny doet niet mee,doet niet mee..
Evengoed dr op n dr over..
+1/-0

4 jaar geleden
Ik ben het met @Potter eens: Van de Beek is slecht voor de balans, hij loopt als middenvelder te vaak voor de bal en loopt bovendien de ruimtes dicht. Hij staat wel vaak in scoringspositie, maar maakt veel te weinig goals. Laat de Hunt maar in de spits en Tadic een linie terug. Desnoods een deel van de wedstrijd zonder spits, dan kunnen om de beurt Tadic, Neres en Zyech het gat induiken. Met vd Beek is er nauwelijks ruimte, je hebt dan 4 aanvallers.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Yep. Eigenlijk speel je in de aanval en middenveld met 6 a 7 middenvelders. Vandaar ook het eeuwige gebrei en dit is ook de ondergang van Dolberg geworden. En nu hangt nu alles af van een 36 jarige spits als invaller.

Promes, Tadic, Ziyech, Neres kunnen alemaal op de positie van vd Beek, en voor hen staan ook al alternatieven klaar op hun plek. Er onstaat dan een betere balans in het elftal.

Ik volg de verrichtingen van Neymar op de voet, want Neymar naar Barcelona zou wel eens het einde van Suarez daar kunnen betekenen... Dan kan Tadic mooi een linie terug.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Suarez terug zou fantastisch nieuws zijn voor de club! Luis wil ook, maar hij is zo dik met Messi dit jaar blijft hij nog.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal