Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We weten dat het beter moet dan vandaag'

20 augustus 2019 23:34

Erik ten Hag kon leven met het gelijke spel in Cyprus. Dat gaf hij aan in gesprek met Veronica. "We hebben gespeeld om te winnen, maar als dat er niet in zit, moet je een resultaat meenemen en dat hebben we gedaan", aldus Ten Hag. "We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden een paar kansen. Daarna werden we ongeduldig en zetten we hun in de counter. We werden onrustig en dat was totaal onnodig. In de rust herstellen we dat. We beginnen daarna goed met direct een kans voor Donny van de Beek, maar daarna was er veel te weinig diepgang."

De trainer was niet verbaasd over het spel van zijn ploeg. "Ik weet waar we zitten en in welke fase we zitten", zo gaf hij aan. "Dat zijn fouten die er uit moeten. We moeten rustig blijven en ons plan doortrekken. Dan komt het goed, want we hebben kwaliteit genoeg om die kansen wel te verzilveren. We hebben vier, vijf goede kansen gerealiseerd."

Ten Hag was niet tevreden over het spel van Razvan Marin. "Hij heeft nog niet het niveau van wat wij gewend zijn", zei hij daarover. "Maar hij krijgt aanpassingstijd, dat is logisch. We zitten wel in een kwalificatie van de Champions League en daar moeten we een resultaat halen. Maar die jongen moet wennen. Hij staat op een heel belangrijke positie op het veld. Maar hij zal het gaan leren, zich gaan aanpassen en gaan verbeteren."

Ondanks dat zijn ploeg nog ritme nodig heeft, staat Ten Hag nog steeds achter de beslissing om het duel tegen Fortuna Sittard te verzetten naar eind september. "Quincy Promes ontbreekt vandaag. Dat was misschien wel de sleutel geweest tegen zo'n compact elftal om hem op te stellen", aldus Ten Hag. "We weten dat het beter moet dan vandaag. Dit was niet goed genoeg. We zullen meer het geduld moet hebben, we zullen meer diepgang moeten hebben en vooral beter in de restverdediging moeten zijn."


Discussieer mee op de forums


Tags

hag diepgang beek compact counter creeerden cyprus fortuna kwalificatie marin ongeduldig promes sleutel veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen blind bloedvatafwijkingen corona deeltje dest dwtk einstein fier flut heelal koen lichtsnelheid luigitentorioabc martinez natuurkunde ontsnappingsenergie potter racisme tadic theorie tijdreizen vergelijkingen vertonghen werkelijkheid ziyech zzp