Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax moet tegen kampioen van Cyprus plek in groepsfase Champions League veiligstellen

19 augustus 2019 13:11

Ajax zal het in de laatste voorronde van de Champions League moeten opnemen tegen APOEL Nicosia, de landskampioen van Cyprus. Waar Ajax inmiddels al drie competitiewedstrijden achter de rug heeft, moet de competitie in Cyprus nog beginnen. APOEL opent komend weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Olympiakos Nicosia, als Ajax niet in actie hoeft te komen.

APOEL Nicosia was in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2014/2015 ook een van de tegenstanders. Het uitduel in Cyprus eindigde in een 1-1 gelijkspel door een treffer van Lucas Andersen. De thuiswedstrijd in Amsterdam eindigde in een overtuigende 4-0 overwinning. Lasse Schöne maakte twee doelpunten, terwijl ook Davy Klaassen en Arkadiusz Milik tot scoren kwamen.

APOEL begon in de tweede voorronde van de Champions League en wist twee keer te winnen van FK Sutjeska Nikšić uit Montenegro. De uitwedstrijd eindigde in 0-1, terwijl het duel in Cyprus een 3-0 zege opleverde. In de derde voorronde ging de ploeg in eigen huis met 1-2 onderuit tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag FK, maar in de uitwedstrijd werd vervolgens met 0-2 gewonnen.

De selectie van de Cyprioten kent voor meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie. Boy Waterman is de reserve doelman, terwijl ook voormalig sc Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad bij de ploeg onder contract staat. André Vidigal wordt momenteel gehuurd van Fortuna Sittard, terwijl Uros Matic twee seizoenen voor NAC heeft gespeeld. De Servische middenvelder lijkt afgaande op de vorige kwalificatiewedstrijden de enige speler van het viertal die kan rekenen op een basisplaats.




Tags

cyprus apoel nicosia voorronde veiligstellen andersen arkadiusz azerbeidzjaanse cyprioten eredivisie fortuna ghoochannejhad heerenveen lucas matic milik montenegro nac niksic olympiakos qarabag reza schone sutjeska uros vidigal waterman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal