Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'In de tweede helft was het een stuk eenvoudiger'

17 augustus 2019 21:26

Erik ten Hag was vooral tevreden met het geduld wat zijn ploeg in Venlo had. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Je moet altijd de eerste goal hebben tegen een tegenstander die heel compact staat. Het is dan moeilijk kansen creëren. Er moesten in de diepte loopacties komen, maar die hadden we in de eerste helft wat te weinig", aldus Ten Hag. "Maar de keren dat we dat deden creëerden we gelijk de kansen. Ook de goal komt daar eigenlijk uit voort. Als je er dan één hebt, wordt zo'n wedstrijd een stuk makkelijker. In de tweede helft was het een stuk eenvoudiger. Ook omdat zij uit de zones worden getrokken en daar hadden we goede tegengestelde loopbewegingen. We hebben daar ook een paar goede goals gemaakt."

De trainer had wel een klein puntje van kritiek. "Aan het einde nog een goal tegen is slordig", zo gaf hij aan. "Ook weer twee keer vanuit de omschakeling een cornerbal, dat moeten we verbeteren. Maar in de tweede helft hebben we ook een paar hele goede aanvallen gezien."

Quincy Promes en Hakim Ziyech verlieten beiden geblesseerd het veld. "Ik kan moeilijk precies zeggen wat er is", zei Ten Hag daarover. "Quincy moest er echt uit. Hij had last van zijn enkel. Hij heeft het nog even geprobeerd, maar het ging steeds meer opspelen. Daarom hebben we hem gewisseld. Hakim had ook een momentje met zijn enkel. We hebben hem daarom ook gewisseld. We moeten het nog even afwachten. Dinsdag is natuurlijk snel, maar hopelijk herstelt het snel."


Discussieer mee op de forums


Tags

hag compact cornerbal creeerden fox loopbewegingen momentje omschakeling opspelen promes puntje tegengestelde ziyech zones

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen blind bloedvatafwijkingen corona deeltje dest dwtk einstein fier flut heelal koen lichtsnelheid luigitentorioabc martinez natuurkunde ontsnappingsenergie potter racisme tadic theorie tijdreizen vergelijkingen vertonghen werkelijkheid ziyech zzp