Ajax boekt ruime overwinning op bezoek bij VVV Venlo

17 augustus 2019 20:21

Ajax boekt ruime overwinning op bezoek bij VVV Venlo; image source: Pro Shots

Ajax heeft zaterdagavond met ruime cijfers de uitwedstrijd tegen VVV Venlo weten te winnen. Op bezoek in Limburg was de ploeg van Erik ten Hag met 1-4 veel te sterk. Hakim Ziyech opende de score, terwijl na rust Dusan Tadic, Klaas Jan Huntelaar en David Neres een doelpunt maakten. Vlak voor tijd viel de tegentreffer.

Ajax had het in het begin nog erg lastig in Venlo. De thuisploeg koos er voor zich massaal terug te trekken en de ploeg van Erik ten Hag wist nauwelijks door die kleine ruimtes heen te breken. Na ruim een half uur spelen kwamen eindelijk de kansen voor Ajax. Quincy Promes en Sergino Dest misten nog, maar vlak voor rust zorgde Hakim Ziyech met een schot van net buiten de zestien voor de verdiende openingstreffer.

Vrij snel na rust volgde al de beslissing in de wedstrijd. VVV-verdediger Janssen speelde de bal met zijn hand, waardoor Ajax een strafschop kreeg. Dusan Tadic ging achter de bal staan en schoot hard binnen. Ajax liet de teugels een beetje vieren, waardoor VVV een paar kansen kreeg. André Onana wist zijn doel echter schoon te houden. Halverwege de tweede helft ging de bal wel aan de andere kant weer in het net. Invaller Klaas Jan Huntelaar tikte een uitstekende pass van Nicolás Tagliafico in het doel, waardoor de 0-3 een feit was.

Een klein kwartier voor tijd leek David Neres voor de eindstand te zogen na een uitstekende actie en een dito schot. In de laatste minuut wist VVV echter alsnog te scoren, waardoor 1-4 de eindstand was. Het doelpunt van de thuisploeg was niet het enige minpunt aan de wedstrijd. Noodgedwongen moesten Quincy Promes en Hakim Ziyech vanwege blessures gewisseld worden. Daar tegenover stond wel dat Edson Álvarez zijn officiële debuut in het shirt van Ajax mocht maken.