Transparent
Inloggen
Sluiten

Razvan Marin: 'Ik hoefde niet lang na te denken toen de club begin februari contact opnam'

17 augustus 2019 04:41 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Razvan Marin: "Ik hoefde niet lang na te denken toen de club begin februari contact opnam"; image source: Pro Shots

Voordat hij de overstap maakte naar Ajax sprak Razvan Marin onder meer met Gheorghe Hagi, de beste Roemeense voetballer ooit. Dat geeft de middenvelder aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Deze kans moest ik pakken. Hagi zei me ook dat Ajax heel goed is voor jonge spelers", aldus Marin. "Hij had in zijn actieve carrière maar al te graag bij deze club gespeeld, maar het is er niet van gekomen. Ajax heeft een heel goede naam in Roemenië en tot nu toe zijn mijn verwachtingen zeker uitgekomen. Het is fijn om hier te zijn."

Een jaar geleden speelde Marin ook al in de Johan Cruijff Arena. Toen als speler van Standard Luik in de voorronde van de Champions League tegen Ajax. "Ik begreep dat ik in die duels wel indruk heb gemaakt", zegt Marin daarover. "Hoewel we in Amsterdam met Standard een kansloze wedstrijd speelden. De mooie sfeer is me wel bijgebleven en ik hoefde ook niet lang na te denken toen de club begin februari contact opnam."

Volgens de middenvelder moet hij niet worden gezien als de opvolger van Frenkie de Jong. "Ik snap heel goed dat mensen dat doen omdat we op dezelfde positie spelen. Alleen zijn we echt compleet andere type spelers, allebei met een eigen stijl", zo geeft hij aan. "Volgens mij heeft iedereen dat inmiddels ook wel kunnen zien. Ik ben dan ook niet zijn opvolger, zo voelt dat niet. De trainer zei ook al snel tegen me dat ik gewoon mezelf moest zijn en moest doen wat ik ook bij Standard deed."


Discussieer mee op de forums


Tags

marin opnam standard hagi arena bijgebleven gheorghe jong luik roemenie stijl uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Topaankoop van Marcje. Wat een geld voor een middelmatige speler. In de erediviesie lopen voor veel minder geld veel betere middenvelders.
+2/-14

 
10 maanden geleden
Je weet het nu al weer he Renemar? Of gisteren naar het commentaar van Johan Derksen geluisterd?
Ik snap werkelijk niet waarom Ajax jou geen TD maakt. Je ziet het zo snel al in een speler of ie het heeft of niet.Hoe kansloos dit.
+5/-1

10 maanden geleden
Als Ajax in het vorig seizoen tegen een andere club had gespeeld als Standaard Luik met een als talent bekend staande speler op dezelfde positie als Frenkie de Jong dan had Overmars Die speler gekocht. Twaalf miljoen geeft ook nog wat extra cachet aan de aankoop. Moet dus wel een toptalent zijn waar elke Europese topclub achteraan zit. Je vergeet dat hij bij Luik opvalt in de Belgische competitie. Hetzelfde geldt als je een speler van AZ koopt. Die brengen ook in de meeste gevallen niet het niveau wat bij Ajax verwacht wordt.
+2/-9

10 maanden geleden
Geef die jongen eens wat tijd mensen....
+15/-1

 
10 maanden geleden
Inderdaad, we zijn net een paar potjes onderweg.
+4/-1

10 maanden geleden
Marin word afgeserveerd al op 3 potjes. Laat die Jongen even acclimatiseren. Ik heb ook al goede dingen gezien. Las dat Tadic hen op sleeptouw neemt, heb er dus alle vertrouwen in.
+8/-3

10 maanden geleden
Lijkt mij een aardige jongen maar heeft inderdaad nog niets laten zien. Ook niet per se iets slechts, maar ik zie hem gewoon nooit. Hij doet enkel mee.
+2/-2

10 maanden geleden
Ik heb het persoonlijk niet zo op Roemeense (m.u.v. Hagi sr dan) en Mexicaanse voetballers. Doorgaans goede spelers, maar ze zijn niet van absolute meerwaarde, zeg maar alles bepalend. Ik heb geen erg goed gevoel bij Marin en Alvarez, maar hopelijk wordt dat t.z.t. gelogenstraft.
+1/-4

 
10 maanden geleden
Chivu?
+5/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe oud ben je? 13? Anders had je je Chivu inderdaad nog wel moeten herinneren...

Maar goed, serveer voetballers bij voorbaat maar af vanwege de nationaliteit. Net als dat mensen vaak deden met Marokkanen, maar nu voorop in de polonaise lopen als het om Ziyech gaat. Kansloos dit.
+8/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb het hier over exceptionele voetballers. Chivu was een hele goede verdediger, ondanks die kaartenlast in het begin, maar niet van de categorie die ik bedoel. Ik heb in de loop der jaren heel erg weinig echte topspelers uit bovengenoemde landen gezien, en zeker niet van de buitencategorie! En ik zit er meestal niet veel naast, al zeg ik het zelf. Ik heb de ervaring opgedaan dat hoe ouder je wordt je de kwaliteit van een speler beter in kan schatten dan iemand die nog vrij jong is. Maar je zit er ook wel eens naast natuurlijk, zie het grootste voorbeeld, en heel waarschijnlijk aanstaand Europees speler van het jaar, Virgil van Dijk!
+1/-4

 
10 maanden geleden
Wat is buitencategorie?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Die uitdrukking wordt in het wielrennen veelal gebruikt voor een een uitzonderlijk talent, zeg maar Frenkie de jong bijvoorbeeld. Als Stormvogel dat soort talent bedoeld heeft hij gelijk. Die zie je idd niet veel uit de Balkan landen, of uit Spanje, Frankrijk,Engeland,Belgie,Duitsland,Denemarken,Zweden,Polen,Rusland. Dat soort talenten zie je 1 keer in de 15 jaar voorbij komen.pffff...
+2/-1

reactie verwijderd

10 maanden geleden
Tijdens de uitwedstrijd tegen Standard Luik viel hij me echt op. Flitste een aantal keer tussen 3 man van Ajax door. Tot nu toe speelt hij vrij ononopvallend bij Ajax. Balletje breed......tikkie terug.......schotje op doel. Toch heb ik goede hoop dat hij zijn vorm van toen weer terug krijgt ! Go Marin ⚽️💨
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een gelul allemaal zeg, weet je nog Zlatan die kon er toch ook niks van nou het vervolg is ons allemaal bekend toch. Nieuwe talenten moet je wel de kans geven voordat je er over kunt oordelen.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Helemaal eens!
Maar, de negatieve toetsenbordstrijders mauwen er weer lustig op los.
Zo een Marin moet er gelijk staan van deze zielepoten.Hebben zelf waarschijnlijk nooit op enig niveau gevoetbald, en hebben dus geen flauw benul wat er in het begin allemaal op je af komt als nieuwe speler.
Ik heb alle vertrouwen in onze TD die toch echt wel een beetje kijk heeft op wat iemand kan of niet.Zullen we nou eens met elkaar afspreken dat we de eerste 3 maanden ons (voor)oordeel voorvons houden tot zo een jongen een beetje gewend is?
+1/-1

10 maanden geleden
Na alles gelezen te hebben ,weet ik eigenlijk niet meer wat te schrijven, toch nog een poging wagen. Ajax staat op nummer 1.
+1/-0

10 maanden geleden
Off topic: wat een heerlijk standje: Feyenoord 11, PSV 6, en Ajax waar het thuishoort...
https://ajax.supporters.nl/stand/link
+1/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

bedreiging bevolking chelsea china correctie dwtk fier gedeeltes hersenspinsels houder irak iran kernkoppen kernwapens koen kremlin luigitentorioabc navo nederland opsporingsdiensten potter rusland schijt sleepwet snowden tijdreizen vage valbommen vetorecht volkel