Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft het vaak lastig in Venlo, won slechts helft van de duels

16 augustus 2019 13:05

Ajax gaat zaterdagavond op bezoek bij VVV-Venlo. De Limburgers staan na twee wedstrijden op de tiende plaats na twee doelpuntrijke wedstrijden. Het seizoen werd geopend met een 3-1 overwinning tegen promovendus RKC, terwijl afgelopen week promovendus Sparta met 4-1 veel te sterk was.

Voor Ajax zal het de 23ste keer worden dat het voor de Eredivisie zal afreizen naar Venlo. 11 keer werd er tot nu toe gewonnen, 6 keer eindigde het duel in een gelijkspel en Ajax verloor 5 edities. De grootste overwinning die Ajax ooit behaalde in Venlo was 0-4. Dat lukte de ploeg zowel in het seizoen 1991/1992 als in 2009/2010. Afgelopen seizoen werd vlak voor tijd met 0-1 gewonnen dankzij een strafschop van Dusan Tadic. Na het duel werd er echter vooral gesproken over de VAR. Een doelpunt van VVV werd afgekeurd na tussenkomst van de videoarbiter, terwijl de strafschop die Ajax kreeg ook pas werd gegeven toen scheidsrechter Kevin Blom naar de zijkant werd geroepen. In beide gevallen greep de VAR echter volkomen terecht in.

De selectie van VVV kent één speler met een verleden bij Ajax. Damian van Bruggen speelde vijf jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Ondanks dat hij twee keer op de bank zat bij het eerste elftal, speelde hij nooit een officiële wedstrijd voor de A-selectie. Wel speelde hij 60 wedstrijden voor Jong Ajax.




Tags

vvv promovendus var blom bruggen doelpuntrijke eredivisie jong rkc sparta tadic videoarbiter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal