Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in vierde voorronde tegen APOEL Nicosia

13 augustus 2019 20:18
Foto: Pro Shots

Ajax in vierde voorronde tegen APOEL Nicosia; image source: Pro Shots

Ajax zal voor de vierde voorronde van de Champions League moeten afreizen naar Cyprus. APOEL Nicosia is namelijk de tegenstander. Ondanks dat het heenduel in Cyprus nog met 1-2 verloren ging van de Azerbeidzjaanse Qarabag FK wist het in de return alles nog recht te zetten en was een 0-2 zege het resultaat. Voormalig NAC-middenvelder Uros Matic maakte het tweede doelpunt.
Tags

apoel nicosia voorronde cyprus azerbeidzjaanse heenduel matic nac qarabag uros

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou, deze wedstrijd heeft weer aardig wat problemen bloot gelegd. Marin, Mazraoui, Veltman, de touwtering zeg..... Wat was dat slecht van die 3.

Verder een foutenfestival pur zang, met schrikbarende situaties. 1 op 1 spelen bij risicovolle aanvallen...

Wat mij betreft echt 1 die een voldoende scoorde, Martinez.
+4/-2

1 jaar geleden
Als Vd Beek dan toch met zijn hoofd bij Real zit, lekker banken dan zaterdag. Veltman dramatisch!!! We mogen niet klagen over de scheidsrechter.
+1/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zooo, echt. Scheids was echt een Ajax fan volgens mij.... zonder hem hadden we het niet gered.
+1/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het waren stuk voor stuk terechte penalty's. En ook zonder penalty's waren we dan met 1-1 door.

-edit- ik weet niet hoe ik aan die 1-1 kom, maar het zal wel :p
+3/-1

 
1 jaar geleden
Die 2e vond ik absoluut niet. Die 1e had over genomen moeten worden, maar als je zelf zo'n penalty als die 2e terugkrijgt, dan vindt geen enkele Ajacied dit terecht.
+2/-3

 
1 jaar geleden
Dus was het alsnog 3-2 geworden, toch? ;)
+2/-1

 
1 jaar geleden
Alle 3 terechte penalty's !! Nu heeft de scheids het gedaan zeker !!Pffff Grieken neem je verlies waardig ! Die krijgen een mega boete voor t belagen van de arbiters.. Reken maar!
+2/-0

1 jaar geleden
We zijn onze twee belangrijkste spelers van afgelopen seizoen kwijt. Dat waren 2 wereldspelers en die vang je niet zo 1 2 3 op. Het was vandaag niet goed, hun gemis was duidelijk zichtbaar. Zowel het middenveld als de verdediging stond niet goed. Ten Hag heeft tijd nodig om het goed neer te zetten en die tijd moeten we hem gunnen. Verder hopen dat we geen grote schade oplopen de komende weken. Voor nu telt wat CL-voorrondes betreft alleen het resultaat, hoe dat allemaal tot stand komt kan mij eerlijk gezegd aan mijn reet roesten. Hopelijk kunnen we heel gauw weer genieten van een swingend Ajax.
+5/-0

1 jaar geleden
Gelukkig is Apoel Nicosia de laatste horde. Die is te nemen. Ondanks alle afstemming die de machine nog nodig heeft, want man, man, man, wat heb ik in de zenuwen gezeten deze wedstrijd. Met name centraal defensief, inclusief middenrif, is een achilleshiel. We missen killers. Mazraoui mist de body en het vernuft om daar te spelen. Veltman hoort ook niet in de basis thuis. En Blind op het middenveld is prima qua passing, maar bij twijfel staat ook hij te ver naar voren. Er waren een aantal momenten dat PAOK na balverlies aan onze kant een zee van ruimte centraal had om door te stoten, met de 4 tegen 2 overtalsituatie als absoluut dieptepunt.
+1/-0

moderator forum-beheerder 1 jaar geleden
Alvarez achterin, kanon kopen voor het middenveld en we zijn klaar.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat teleurstelling. Centraal loopt het niet, verdediging gaat in de fout, middenveld mist creativiteit, dekt niet door. Marin faalde, Mazraoui daar kan ook niet. Latijns duo centrall achterin moet even getest worden volgens mij...
Blind is toch beter op 6 denk ik. Dit gaat het niet worden europees.
+1/-0

 
1 jaar geleden
We zijn pas bezig , geef ze de kans en vertrouwen! komt wel goed!
+3/-1

1 jaar geleden
Veltman had druk op de bal moeten zetten bij de 0-1, bleef op 5 mtr afstand stilstaan met handen op de rug. Schiet maar binnen! Daar moet hij echt in verbeteren, maar ik denk dat hij het gewoon nooit zal leren om op de bal te verdedigen. Resultaat vergoedt veel, maar het verbloemt niets. Het zijn 3 als los zand aan elkaar hangende linies, met n veltman die gewoon tekort komt, een Blind die zwemt en in mijn ogen niet goed genoeg is op de 6 positie, vanwege zijn ontbrekende snelheid om dingen te herstellen.

Op naar Venlo, dat wordt lastig.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Daar hadden eigenlijk Marin en Mazraoui moeten staan met die 0-1. Die waren nergens te bekennen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tja, wat stond Veltman te doen?
Ipv de man aan te vallen ging die het zicht van Onana staan te bederven met zijn handen op de rug.
Bij de amateurs word je gelijk gewisseld voor zoveel knulligheid.
Hij is fysiek sterk teruggekomen na zijn revalidatie maar met revalideren word je niet slimmer blijkt wel.
+3/-1

 
Veltman komt als CV tekort maar dat weten we toch al jaren?
Een goeie stand-in RB en daar moet het bij blijven.
Verder was het een behoorlijke off-day van het hele team al moeten we nu ook niet gaan doen of Paok ons 90 min tegen de muur heeft gezet en een kansenregen heeft afgedwongen.
Als ik de media vanochtend leest dan krijg ik wel bijna dat idee, ze komen door het eerste schot op voorsprong en hebben verder vooral lopen schoppen en counteren

Het is in deze fase ook allemaal niet zo makkelijk, kijk alleen maar even na de uitslagen van gister.
Porto, Celtic, Kiev en in een eerder stadium al Psv, allemaal geplaatste ploegen die moesten doorgaan kunnen de eerste 30 miljoen alweer op hun buik schrijven.
Ga liever lelelijk door dan mooi eruit.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Kijk, dat Ajax veel kwaliteit in zou leveren bij het vertrek van De Jong en de Ligt stond vast. De nieuwe aankopen zijn kwalitatief veel minder, en ze komen ook nog eens uit een andere voetbalcultuur, dat kost dus gewentijd. Een krant had het over een stuitend defensief nivo. Wat ik echt stuitend vind is Veltman. Een jongen die bij Ajax is opgegroeid, maar in niets een echte Ajax 1 speler is. Hij is traag, staat heel vaak lucht te dekken, brengt aanvallend hoegenaamd niets en kan ook nog eens helemaal niet koppen. Zeker als CVer is deze jongen van het niveau Emmen, Fortuna o.i.d. Ten Hag vraagt om problemen als hij deze jongen daar blijft posteren, dan ga je gegarandeerd vaak onderuit!.Het huidige Ajax heeft dus tijd nodig, die er nauwelijks is, om naar een nivo te groeien waarin er enigszins sprake is van automatismen, maar ik hou m'n hart vast in de wetenschap dat de ploeg, zoals dus verwacht, fors aan kwaliteit heeft ingeboet!
+2/-1

1 jaar geleden
Onbegrijpelijk dat er hier mensen Blind slecht vonden. Hij was gisteren met afstand de beste man aan Ajax-zijde, zonder hem hadden we de wedstrijd niet over de streep getrokken. Verder is inderdaad de defensieve kwetsbaarheid een groot probleem, en ook wel een verschil met de voorrondewedstrijden van vorig jaar. Aan de andere kant: dit PAOK is echt een sterke ploeg, dat onderschatten veel mensen op basis van hun matige verleden. Het is geen schande om moeizaam te winnen tegen zo'n tegenstander.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Paok was inderdaad een sterke ploeg
+1/-0

 
1 jaar geleden
Blind de beste van het veld? Dat lijkt me aanleiding voor een bezoekje aan SpecSavers. Hij verdronk in de zee van ruimte tussen middenrif en defensie. Is dat alleen Blind aan te rekenen? Nee, natuurlijk niet. Marin en in de tweede helft Mazraoiu waren dramatisch qua handelingssnelheid en defensieve taken. En dan komen de tekortkomingen van Blind aan het licht: snelheid, defensieve blik. Het is juist de bedoeling dat je spelers zo opstelt, dat ze elkaars zwakheden versterken. Dat is nu niet het geval. In de Eredivisie zal dat niet zo snel opvallen, maar Europees leggen tegenstanders de vinger direct op de zere plek.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Martinez. samen met nico gaat het niet met ballen dan met inzet een voorbeeld voor andere , verder een verdediger met zijn handen op zijn rug en dan weg draaien zucht.
Ook ter hag vond ik een blunder maken hoe kon hij Donny er uit halen 5 minuten voor tijd < het was wel zijn vervanger de wit die zijn man liet lopen en door die ingreep stonden de posities heel anders het had je nek kunnen kosten
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ten Hag heeft ook gezien dat er nog heeel veel beter moet. De Ligt, Frenkie en schone laten een gapend gat open.

Sommige spelers zijn niet van CL niveau wat Ajax na streeft. Zo snel mogelijk doorselecteren en desnoods nog twee top spelers halen. We hebben nog tot 31 augustus ofzo, en Zyech is ook op het laatst gehaald en was een gouden zet.

Ten Hag weet ook allang wie nauwelijks gaan spelen dit seizoen, die kunnen vertrekken of verhuurd worden.

Als Ajax zijnde zou ik juist bij een Real Madrid of Liverpool etc kijken welke topmiddenvelders er rond lopen die daar geen speeltijd krijgen.

Ben benieuws wat Zidane doet met een Isco, Asencio, Vasquez, Junior, Modric, en misschien straks Pogba.

Xavi en Iniesta gingen weg bij Barcelona, maar hadden zeker allebei nog een jaar bij Ajax kunnen spelen zoals M. Laudrup. Ik denk alleen dat Overmars niet zijn best gedaan heeft. Feit blijft dat we achterin teveel lengte missen.
Op dit moment spelen er 4 spelers die elk luchtduel verliezen.
Op het middenveld speelt ook geen lengte en als Huntelaar niet speelt ook niets in de aanval. Frenkie, de Ligt hadden nog een bepaalde lengte en wonnen ook veel duels puur op inzet en techniek.

Ook Schone stond vaak op de goede posities bij counters en bij de pressing.

Kortom, er is nog veel tijd nodig voor Ten Hag om nieuwe automatisme in te slijpen.

Mangalan is duidelijk een miskoop, waar Tagliafico een super aankoop is en Martinez ziet er ook heel goed uit. Van Alvarez verwacht ik ook veel.
Komende wedstrijden hem achterin met Blind en Martinez op middenveld.

Misschien moeten we nog een topmiddenvelder halen, iemand met CL ervaring.

Noem maar eens namen?

ik roep nu maar wat...uit de losse pols, heb te weinig inzicht.
Eriksen, Isco, De Roon, die reus van Tottenham, Sissoko.
Sissoko verdient: £4,160,000
zoiets kan Ajax ook bieden voor hem.

mensen zeggen hier Propper, maar hoe goed is die?
De Roon is meer een stok op de deur, en kan je met Blind/of Martinez en Beek spelen op middenveld. Ik vrees dat Marin niet meekan in het snelle tempo van Ajax.

Beter 1 top aankoop nog voor middenveld dan 3 matige aankopen.
Marin gaat misschien het niet redden. Daarnaast zijn we Schone ook al kwijt.
+1/-1Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

arrest arsenal barcelona bayern bergkamp blind boer bosman donvito dortmund elsimao eredivisie eth fier gaal hag joe jong kern koen madrid milan oranje overmars rijkaard roma sar schipahoy spurs tim