Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Veltman: 'Het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven'

13 augustus 2019 00:39 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Joël Veltman: "Het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Joël Veltman aan dat hij het even moeilijk had toen Ajax een transfer naar de Premier League deze zomer blokkeerde. "Maar terugkijken heeft geen zin, ik ga volle kracht vooruit", aldus Veltman. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag eens verder te kijken. Dat was twee jaar geleden voor mijn blessure al zo en afgelopen zomer hetzelfde. Mijn droom van een buitenlands avontuur blijft."

De verdediger heeft er een streep onder gezet en wil er verder ook niet over praten. "Ook de naam noem ik niet, want dat is niet netjes naar die club toe", zo geeft hij aan. "De trainer heeft mij voor de vakantie laten weten dat hij mij graag wil houden. Toen er later concrete interesse ontstond, hebben de Ajax-directie en de trainer nogmaals laten weten dat ze mij niet willen laten gaan."

Veltman gaat verder: "De trainer vindt me een te belangrijke schakel en dat vertrouwen voelt wel goed. En het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven. Het succes van afgelopen jaar smaakt naar meer. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, André Onana en David Neres er nog een jaar aan hebben vastgeplakt."

Momenteel is Ajax met Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Veltman, in gesprek over een nieuw contract tot de zomer van 2021. Daarbij zou de toezegging worden gedaan dat de verdediger komende zomer wel mag vertrekken. Het huidige contract van Veltman loopt over een jaar af.


Discussieer mee op de forums


Tags

veltman blokkeerde buitenlands jansen neres onana schakel smaakt tagliafico telegraaf toezegging vastgeplakt ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Goed voor de breedte. Volgens mij te veel fouten gemaakt de laatste jaren, maar wel een trouwe Ajacied met genoeg arbeid die er wel staat. Ik zie'm niet als vaste basisklant, maar als invaller. Geen enkele club deed echt moeite om 'm te halen de afgelopen jaren, dat zegt genoeg. Hij is ook geen grootverdiener bij Ajax en hij daalde in de pikorde.
Lekker blijven, want met al die wedstrijden heb je een brede selectie nodig. Dest zal'm dit jaar ook voorbij gaan op rechts.
+3/-0

12 maanden geleden
Denk wel dat Ajax het plafond is voor hem. Lekker blijven, nuttige kracht om er bij te hebben.
+1/-0

12 maanden geleden
Prima kracht tegen Fortuna en VVV, maar zoals we die tegengoal kregen bij PAOK was echt te matig. Geen lengte voor een CV en als back aanvallend gezien minder dan Mazraoui (en wellicht ook al Dest). Dus ik benieuwd hoe het gaat uitpakken als Alvarez minuten gaat maken.
+2/-1

12 maanden geleden
Grappig dat Ajax dit blokkeert zelfs en de Ligt en Frenkie, Schone, Wober en Donny is het toch anders? Of minder blokkade...

Wober hadden we nooit moeten laten gaan. Sterker nog. Haal de man terug. We hebben hem keihard nodig. Zie tegen Bayern.
Ik had hem teruggehaald in ieder geval. Maar goed. Alvarez - Blind zal uiteindelijk het duo worden of anders Alvarez - Martinez. Maar alles valt en staat hoe we presteren en ook vanavond. Ten Hag gaat wel ingrijpen als ze verdedigend steken laten vallen. Hij weet dat hier de crux ligt zeker met de speelstijl en dominant spelen, vorig jaar en 1995 waren we top mede doordat de verdediging top was.
+1/-0

12 maanden geleden
Iedereen doet hier wel een beetje minachtend, maar men vergeet blijkbaar even dat dit ooit ons grootste talent in de jeugd was. Zo was hij ook bijv. beste van het jeugd CL toernooi.

De Ajax-verdediging wordt op een andere wijze onder druk gezet dan bij andere clubs het geval is. Wij leunen minder naar achteren, waardoor je grotere risico's neemt achterin. Dat is voor backs, zeker wanneer centrale verdedigers of een deel middenveld instapt, af en toe best lastig verdedigigen. In de meeste landen zou je het als back zomaar een stuk makkelijker hebben.

Ik denk dat Veltman absoluut van waarde is geweest vorig seizoen na zijn lange blessure en als ik nu naar Mazraoui kijk, dan zie ik bij de laatsgenoemde op dit moment minder stabiliteit.
+2/-1

12 maanden geleden
Dat het geen straf is voor Veltman om bij Ajax te spelenkan ik mij bijzonder goed voorstellen. Want hij is nu eenmaal een zeer beperkte verdediger die aanvallend zeer weinig brengt en ook niet kan koppen. Deze jongen heeft de laatste jaren, zeker voor zijn blessure, een foutenlast opgebouwd om U tegen te zeggen, met voormalige kompanen als van Rijn en Denswil mede verantwoordelijk voor grote defensieve flaters, met name Europees. Het is een raadsel dat deze jongen nog steeds in de selectie zit omdat ten Hag het schijnbaar in hem ziet zitten. Ik denk dat een evt.overgang naar Albion volgend jaar voor Ajax geen thema meer is, hij zal daar bij e.o.a. laagvlieger ongetwijfeld al snel op de bank belanden, en spat zijn 'droom' spoedig als een zeepbel uiteen.
+1/-1


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.057 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone beperking bevolkingsgroepen blank eeg europeaan fier ghana grondige hof jongeren joost juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks normen ontkerkelijking pamperen potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken wonder