Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'In deze fase ben ik blij met veel wedstrijden'

12 augustus 2019 15:47

Erik ten Hag kreeg maandagmiddag op de persconferentie de vraag of hij zich zorgen maakt dat Ajax Europees in uitwedstrijden beter presteert dan thuis. Zo wist de ploeg vorig seizoen na de winterstop geen enkele Europese wedstrijd in Amsterdam te winnen. "Ik maak me daar geen zorgen om. Ik denk ook niet dat je naar een specifieke verklaring kan zoeken", aldus Ten Hag. "Tegen Juventus en Real Madrid speelden we thuis twee geweldige wedstrijden. Als je alleen naar het resultaat kijkt, was de uitwedstrijd beter. In die twee wedstrijden moesten we ook als eerste thuis spelen. In de return speelden we telkens uit. Maar ik vind niet dat we uit beter speelden. Ook thuis speelden wij uitstekend."

Volgens de trainer van Ajax is het voor zijn ploeg een voordeel dat Ajax afgelopen weekend in actie kwam, terwijl PAOK geen competitiewedstrijd had. "Wij hebben in deze fase minuten nodig om aan elkaar te wennen", zo gaf hij aan. "We werken aan automatismes en willen fysiek ook beter worden. In deze fase ben ik dus blij met veel wedstrijden."

Ten Hag werd vervolgens gevraagd waarom Ajax het competitieduel tegen Fortuna Sittard, die over anderhalve week op het programma zou staan, heeft laten verzetten naar eind september. "Dan zitten we in een andere fase", zei hij daarover. "Nu kwam het heel goed uit en daar hadden we meerdere redenen voor. Het is ook wel eens lekker om met deze groep te kunnen trainen, want dat hebben we met deze groep nog nauwelijks gedaan."


Tags

hag automatismes fortuna juventus madrid paok

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez beek blokken brugge burzlew counter donvito dwtk elsimao fier gudelj hag koen kortom linksbuiten luigitentorioabc magallan marin neres overmars potter poulsen promes renemar schuurs sevilla veldbezetting verrot wober ziyech